/ Nieuws

10 Dagen intens getraind en gewerkt

20 January 2019 - Teamnieuws

De trainingsstage in het Spaanse Calpe zit erop, vanmorgen in de vroege uurtjes zijn de renners en omkadering vertrokken naar huis. Er werd gedurende 10 dagen hard en goed gewerkt en getraind, ondanks het feit dat een aantal renners een tijdje ziek was.

Al bij aankomst in Calpe bleken Milan Menten en Jordi Warlop ziek. Wat later konden zij hervatten en intussen vielen nog enkele renners uit, onder meer Kenneth Van Rooy en Mathias Van Gompel. Maar alle voorziene trainingen zijn zonder aanpassingen kunnen gebeuren en zaterdag sloot iedereen af met een training van 205 kilometers en om en bij de 3600 hootgemeters.

In deze video blikken Hans De Clercq, Walter Planckaert en Teammanager Christophe Sercu terug op de trainingen en vooruit op het nieuwe wegseizoen. Aftellen nu naar 31 januari, de eerste koersdag van de Challenge Ciclista Mallorca en onze eerste koersdag op de weg dit jaar.

De Pauw 6e in Bremen, De Vylder naar Hong Kong

15 January 2019 - Zesdaagse Bremen

Moreno De Pauw is met de Nederlander Wim Stroetinga zesde geeindigd in de Zesdaagse van Bremen. Lindsay De Vylder is mee op trainingsstage in Calpe maar vertrekt kort nadien naar Hong Kong voor een wereldbekerwedstrijd op de piste.

De overwinning in Bremen was voor het duo Iljo Keisse / Jasper De Buyst. Halfweg deze zesdaagse was Moreno ziek geworden en moest hij zelfs passen voor een aantal onderdelen. Later kon Moreno toch nog enkele sterke tijdritten rijden.

Lindsay gaat in Hongkong op zoek naar extra wereldbekerpunten voor het omnium, belangrijk voor de ranking en met het oog op het WK en de Spelen.

Moreno De Pauw met Wim Stroetinga op plaats 6

13 January 2019 - Zesdaagse Bremen

Moreno De Pauw rijdt momenteel de Zesdaagse van Bremen aan de zijde van de Nederlander Wim Stroetinga. We zijn drie dagen ver en het duo staat op plaats zes.

Iljo Keisse en Jasper De Buyst staan aan de leiding, gevolgd door het Duits-Oostenrijkse duo Achim Burkart/Andreas Graf in dezelfde ronde. Op plaats drie hebben we het Italiaans-Zwitserse duo Simone Consonni/Tristan Marguet op één ronde. Moreno en Wim Stroetinga sloten de tweede avond af op plaats twee, ze wonnen een ploegkoers en de specialiteit van Moreno, de 500m.

Programma eerste weken na ploegstage

09 January 2019 - Teamnieuws - Wooning Zesdaagse Rotterdam

Vanaf morgen/donderdag start dus onze trainingsstage in het Spaanse Calpe. Intussen is ook het programma van onze wegrenners gekend voor de eerste weken na de stage. Enkel onze pistiers Moreno De Pauw en Kenny De Ketele zullen ontbreken in Calpe. Kenny werd dinsdagvoormiddag nog geopereerd nadat hij een sleutelbeenbreuk opliep bij een val in de Wooning Zesdaagse Rotterdam.

Donderdag in de vroege uurtjes vertrekt iedereen richting Calpe voor te trainen en voor een aantal extra-sportieve activiteiten zoals fotosessies, interviews en workshops. Het programma de eerste weken daarna ligt in dezelfde lijn als dat van 2018: starten met 4 koersdagen in de Challenge Ciclista Mallorca en in Frankrijk met GP la Marseillaise en Etoile de Bessèges. In Spanje volgt dan de Ronde van Valencia, Murcia, Almeria en Andalucia Ruta Ciclista Del Sol en intussen ook weer de Tour of Oman. Kortom, een goed uitgebalanceerd programma met voldoende mogelijkheden voor iedereen. Meer info over het programma vind je hier: https://www.sportvlaanderen-baloise.be/agenda.

Moreno De Pauw en Kenny De Ketele zullen er dus niet bij zijn in Calpe. De sleutelbeenbreuk die Kenny opliep bij zijn val op de voorlaatste dag van de Wooning Zesdaagse Rotterdam blijkt complexer te zijn dan verwacht. De operatie is goed gelukt maar de revalidatie gaat langer duren dan verwacht. Hoe dan ook Kenny doet er alles aan om klaar te geraken voor het WK baanwielrennen eind februari.

De Wooning Zesdaagse Rotterdam is intussen afgelopen met een overwinning van Niki Terpstra en Thomas Boudat. Robbe Ghys, na de val van Kenny gekoppeld aan de Pool Wojciech Pszczolarski werd vierde, en Moreno De Pauw met Pim Ligthart werden achtste.

Sleutelbeenbreuk na val voor Kenny De Ketele in Zesdaagse Rotterdam

08 January 2019 - Woningzesdaagse Rotterdam (CL2, NED)

Pech voor Kenny De Ketele tijdens de voorlaatste avond van de Zesdaagse van Rotterdam, bij een zware val liep hij een sleutelbeenbreuk op waarna hij meteen naar België terugkeerde. Dinsdagochtend volgt al een operatie in Antwerpen.

Meteen na de val wist ik dat ik een sleutelbeenbreuk had opgelopen, aldus Kenny later op zijn instagram account. Kenny en Robbe Ghys stonden op plaats zes in de stand. Robbe werkt de zesdaagse verder af met de Pool Wojciech Pszczolarski, aan het eind van de vijfde avond staan zij op plaats zeven. Moreno De Pauw staat met Pim Ligthart op plaats acht.

Aan de leiding staat het duo Lasse Norman Hansen-Marc Hester. Yoeri Havik-Wim Stroetinga volgen in dezelfde ronde, en op één ronde komen dan Jan-Willem van Schip-Stijn Steels en Niki Terpstra-Thomas Boudat. Van Schip- Steels zijn sterk bezig en totaliseren het meeste punten. Alles is nog mogelijk vanavond tijdens de slotavond.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners