NIEUWS

Beullens 17e, Warlop 25e en De Ketele in de vroege vlucht Omloop Het Nieuwsblad

Omloop Het Nieuwsblad Elite (1.UWT BEL)
27 februari 2021

Prima resultaat van de ploeg in de Vlaamse openingsklassieker en WorldTour wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad: Kenny De Ketele was onze man in de vlucht van de dag, en Cedric Beullens en Jordi Warlop zorgden voor mooie uitslagen, respectievelijk als 17e en 25e.

De kopgroep van vijf met Kenny was na ongeveer 10 kilometer koers al een feit. Bij Kenny zaten Bert De Backer (B&B Hotels p/b KTM), Yevgeniy Fedorov (Astana-Premier Tech), Ryan Gibbons (UAE-Team Emirates) en Matis Louvel (Arkea-Samsic). Hun voorsprong liep snel uit tot bijna 9 minuten. Half koers, op weg naar Holleweg en tweede passage van de Haaghoek waren er dat nog 6. De vluchters werden ingelopen net voorbij de Molenberg, er waren nog 42 kilometer te gaan. Kenny was pas vrijdagavond last minute opgeroepen om Robbe Ghys te vervangen in de selectie. Hij was meteen erg enthousiast en keek uit naar de start in Gent, de stad van zijn jeugd, en de koers rond Oudenaarde. Binnen de ploeg was het geen verrassing dat hij onze man in de kopgroep was.

In de finale klitte vooraan een ruime groep van meer dan 50 man samen, met daarbij nog Cedric en op het nippertje Jordi. Op weg naar de finish schoven beide op naar voor, met als resultaat plaats 17 voor Cedric en plaats 25 voor Jordi. Pech voor Thimo Willens, hij raakte betrokken in een val, verzeilde zo achteraan in het pak waar hij opnieuw betrokken raakte bij een val voor hem.Kenny De Ketele in kopgroep Omloop het Nieuwsblad 2021 (photo @GettySport)


Ghys in vroege vlucht, 14e plaats voor Warlop

Clásica de Almeria 2021 (1.Pro ESP)
14 februari 2021

Jordi Warlop eindigde zondag in de Clasica de Almeria op plaats 14. Robbe Ghys was onze man in de vroege vlucht, vijf man sterk.

De Spaanse Clasica de Almeria gaat over 183,3 kilometer en eindigde net zoals voorbije edities in de sprint, Europees kampioen Giacomo Nizzolo was daarin de snelste. De vroege vlucht van vijf met Robbe dikte nog aan tot zes en reed tot meer dan 3 minuten voorop maar werd na 80 kilometer koers toch al weer ingelopen. Het ging er stevig aan toe op weg naar de finale, de mannen van Deceuninck-Quick Step trokken het peloton op een lint en andere sprintersploegen schoven mee naar voor. Een aantal sprinters werd uitgeschakeld door valpartijen, Ward Vanhoof raakte betrokken bij een val maar zonder erg. Er vielen gaten in het peloton, waarbij Jordi samen met Cedric Beullens en Aaron Van Poucke goed vooraan bleef. Aaron reed in steun van Jordi en Cedric en liet zich met minder dan 2 kilometer te gaan uitzakken. Jordi werd uiteindelijk 14e, en Cedric 28e.

12 Foto's Clasica de Almeria 2021

Clasica de Almeria 2021, Robbe GhysClasica de Almeria 2021, Robbe Ghys (photo @GettySport)


Sportvlaanderen-baloise.be vernieuwd

Teamnieuws
09 februari 2021

Onze website sportvlaanderen-baloise.be kreeg een grondige make-over. Sinds 2016 was vrijwel niets meer gewijzigd. Een opgefrist design plus een update van de technische configuratie waren erg nodig.

Het resultaat staat sinds gisteren online. Enkel de pagina's over de voorgaande jaren van de ploeg werden nog niet gewijzigd.

Nieuwe website Sport Vlaanderen - Baloise 2021


PERSBERICHT - Etoile de Bessèges 2021 (NL - FR - ENG)

Teamnieuws
03 februari 2021

Hierbij informeren wij u dat het UCI ProTeam Sport Vlaanderen – Baloise tot zijn grote spijt niet zal deelnemen aan de Franse vijfdaagse rittenwedstrijd l’Etoile de Bessèges.

Vermits er bij een lid van de omkadering een vermoeden ontstond op Covid-19, werd er in afwachting van de resultaten van de PCR-testen voorzichtigheidshalve besloten om niet te starten in het belang van de sport, de organisatoren en de andere deelnemers.

Communiqué de presse - Etoile de Bessèges 2021

Par la présente, nous vous informons qu’à son grand regret, l’UCI ProTeam Sport Vlaanderen – Baloise ne participera pas à la course cycliste l’Étoile de Bessèges, qui se tiendra pendant cinq jours en France.

En raison du fait qu’il se peut que l’une des personnes chargées de l’encadrement soit infectée par le virus de la Covid-19, il a été décidé, dans l’attente des résultats des tests PCR et par mesure de précaution, de ne pas prendre le départ par respect pour le cyclisme, les organisateurs et les autres participants.

Press release - Etoile de Bessèges 2021

We hereby inform you that the UCI ProTeam Sport Vlaanderen – Baloise, to their great regret, will not participate in the French five-day stage race Etoile de Bessèges.

As Covid-19 is suspected in a member of the staff, it has been decided as a precautionary measure not to start pending the results of the PCR tests, in the interest of the sport, the organisers and the other participants.

UCI ProTeam Sport Vlaanderen – Baloise (photo @GettySport)


Zondag start van ons wielerseizoen 2021 met GP La Marseillaise

Teamnieuws
29 januari 2021

Zondag is het zover, met de Grand Prix La Marseillaise rijden zeven van onze renners hun eerste koers van 2021. De renners blijven in Zuid-Frankrijk waar ze drie dagen later van start gaan in de vijfdaagse Etoile de Bessèges. Vrijwel alle overige wedstrijden op ons programma voorafgaand aan het Belgisch openingsweekend werden intussen uitgesteld of geschrapt.

Eén van de gevolgen is dat het deelnemersveld in de Zuid-Franse koersen van een hoog niveau zal zijn, zeven WorldTour-ploegen brengen zondag onder meer Gilbert, Trentin, Degenkolb en Wellens aan de start. De GP La Marseillaise 2021 is met 171 kilometer te gaan heel wata langer dan gebruikelijk, en daarbij komt behoorlijk wat klimwerk. Vorig jaar was Lindsay De Vylder hier onze man in de kopgroep van de dag en Edward Planckaert eindigde op plaats vijf. Lindsay is er dit jaar opnieuw bij, samen met Rune Herregodts, Jens Reynders, Fabio Van den Bossche, Kenneth Van Rooy, Sasha Weemaes en Thimo Willems.

Foto Kenneth Van Rooy en Thimo WillemsKenneth Van Rooy en Thimo Willems, Altea 2021 (photo @GettySport)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners