/ Nieuws

Noppe en Capiot toppen onze UCI ranking 2019

Nieuwsbericht 16 oktober 2019 - Teamnieuws

Het seizoen zit erop voor onze wegrenners. De laatste koersen leverden nog erplaatsen op voor Amaury Capiot, Aaron Verwilst en Christophe Noppe. Die laatste sluit het seizoen af als onze dichtst geklasseerde renner in de UCI ranking midden oktober, net voor Amaury.

Christophe eindigde vijfde in de Tacx Pro Classic / Ronde van Zeeland en Amaury werd respectievelijk derde en vijfde in Paris Bourges en Paris Tours. Aaron reed net top tien in Putte Kapellen. Nog enkele renners verschenen sterk gemotiveerd aan de start van de laatste wedstrijden en presteerden sterk maar kenden pech of kwamen ten val. In Parijs Tours bijvoorbeeld werd Aaron Verwilst ondanks een val op de eerste grindstrook door de wijngaarden nog 19e. Ook Edward Planckaert kende daar pech en Christophe Noppe kreeg zijn deel in de Memorial Rik van Steenbergen.

Sport Vlaanderen - Baloise sluit het seizoen af op plaats 29 bij de ploegen. Alle worldtour ploegen en tien pro continentale ploegen gaan ons vooraf.

UCI ranking Sport Vlaanderen - Baloise 2019

Moreno De Pauw stopt met koersen na de winter

Nieuwsbericht 09 oktober 2019 - Teamnieuws

Moreno De Pauw heeft vandaag zijn afscheid van de wielersport aangekondigd. Onze pistier houdt er na deze winter mee op. Moreno debuteerde als prof in 2014 en reed tot nu steeds bij onze ploeg. Hij was een vaste waarde in de nationale pistekern.

Op zijn facebookpagina verwoordt Moreno het als volgt: "De laatste weken/maanden heb ik gevoeld dat ik klaar ben voor nieuwe doelen in mijn leven en om meer tijd met mijn dochter en familie te kunnen spenderen. Ik kijk met veel trots en fierheid terug op mijn prestaties. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en heb dankzij de fiets enorm veel mooie momenten mogen beleven."

"Ik wil bij deze mijn ploeg Sport Vlaanderen-Baloise en Belgian Cycling bedanken voor alle kansen die zij me de afgelopen jaren gegeven hebben. En uiteraard al mijn fans die me door dik en dun vooruit geschreeuwd en gesteund hebben!"

Moreno is onder meer gekend als specialist van de snelle ronde in het Gentse Kuipke. Hij laat nog weten "enorm gemotiveerd te zijn om zijn carrière in schoonheid af te sluiten en om er deze winter nog eens een knal op te geven!". Vanaf dinsdag 12 november bij de start van de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent zal hij er dus weer vol tegenaan gaan.


Foto © Getty Images

Vier nationale titels op de baan

Nieuwsbericht 06 oktober 2019 - Belgische kampioenschappen baanwielrennen (BK - BEL)

Onze pistiers waren vrijdag en zaterdag succesvol op de Belgische kampioenschappen baanwielrennen, vier titels staken ze op zak. Daarbovenop was er nog vier keer zilver en één keer brons.

Bijzonder succesvol in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx te Gent was Lindsay De Vylder, met titels in het omnium, in de scratch en samen met Moreno De Pauw in de ploegkoers. Kenny De Ketele pakte goud in de puntenkoers en samen met Robbe Ghys zilver in de ploegkoers. Robbe pakte dan nog zilver in de scratch. Dubbel zilver was er voor Sasha Weemaes: puntenkoers en achtervolging. En tot slot nog eens brons voor Kenny in het omnium. Fabio Van Den Bossche, die vanaf 1 januari voor onze ploeg rijdt, pakte brons in de scratch en met Jules hesters in de ploegkoers.

Hiermee is het pisteseizoen 2019 2020 op gang geschoten. De renners keerden pas terug van een stage in Bordeaux en vanaf 16 oktober zijn er de Europese kampioenschappen in Apeldoorn, Nederland.

Belgische kampioenschappen baanwielrennen 2019 2020
12 Fotos Belgische kampioenschappen baanwielrennen 2019 2020 (foto's © Marc Van Hecke)

Piet Allegaert pakt eerste profzege

Nieuwsbericht 06 oktober 2019 - Eurométropole Tour (1.HC BEL)

Piet Allegaert zorgde zaterdag in de de Eurométropole Tour voor een verrassende maar oh zo welkome zege voor hemzelf en de ploeg. Piet was de snelste in de sprint van een grote koprgroep. Op kracht want niet echt een sprinter haalde hij het van Sénéchal, Stuyven, Van Asbroeck, Theuns, Naesen, enz.

Piet en Christope Noppe waren donderdag nog goed voor top 10 in de Sparkassen Münsterland Giro en hier waren ze mee in de grote kopgroep, 33 man sterk. Pech echter voor Christophe, door een valpartij eerder in de wedstrijd moest hij uiteindelijk opgeven. Deceuninck-Quick-Step lag aan de basis van deze grote ontsnapping, zij trokken de kaart van hun Colombiaanse sprinter Alvaro José Hodeg. Die viel echter in de laatste bocht en moest gehospitaliseerd worden. Nog voor die sprint waren er in de laatste lokale ronde van 14 kilometer heel wat aanvalspogingen, maar niemand raakte weg en de groep brak niet. Met minder dan drie kilometer te gaan schoof Piet stelsemmatig en zuinig op naar voor om in zevende of achtste positie op rechts de laatste bocht te nemen. De valpartij gebeurde links, Piet zette hij zijn spurt in en was gelanceerd voor zijn eerste profzege, en dat tot zijn eigen grote verbazing. Geniet ervan, Piet!

10 Foto's van deze overwinning van Piet Allegaert.


Foto: © Getty Images


Foto: © Getty Images

Fabio Van Den Bossche en Sander De Pestel met ingang van 1 januari 2020

Nieuwsbericht 28 september 2019 - Teamnieuws

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2020 de beloften Fabio Van Den Bossche en Sander De Pestel.

De net 19-jarige Fabio Van Den Bossche is momenteel eerstejaars belofte bij het team EFC – L&R – Vulsteke en een vaste waarde in de nationale pistekern. De 20-jarige Sander De Pestel heeft er bijna drie jaar op zitten bij het belofteteam van Lotto Soudal. Beide renners debuteren dus bij de profs, ze tekenden een contract voor 2020 en 2021.


© Getty Images

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners