/ Nieuws

Achtste plaats voor Kenneth Van Rooy

Nieuwsbericht 30 juni 2019 - BK Individuele Wegrit elite (Gent)

Tim Merlier kroonde zich in Gent tot Belgisch kampioen op de weg, in de sprint haalde hij het voor Timothy Dupont en Wout Van Aert. Kenneth Van Rooy werd achtste, Amaury Capiot eindigde net niet in de top 10.

Meteen na de start trok het peloton richting Zwalmstreek voor enkele passages over de klassieke kasseistroken: de Lange Munte, de Paddestraat en de Lippenhovestraat. We kregen meteen koers, inclusief valpartijen, lekken banden, aanvalspogingen en verbrokkeling. Gevolg: het eerste wedstrijduur ging aan 50 km/u gemiddeld! Na die passage ging het weer richting Gent voor nog zeven vlakke rondjes van vijftien kilometer. Een groepje van vier reed voorop: Jelle Wallays, Stan Dewulf, Dries De Bondt en Remco Evenepoel. Achter hen liep alles terug samen en onze mannen moesten mee aan het werk in het peloton. Onder meer Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert deden hun deel van het kopwerk. De koers zat lang op slot en vooraan trok sterke Evenepoel een paar keer stevig door waarna ze in de finale nog met drie overbleven. Pas in de slotronde werden de vluchters gegrepen de massasprint was niet meer te vermijden. Kenneth Van Rooy, de laatste weken goed op dreef en donderdag nog tweede in Oetingen, werd dus achtste. Amaury Capiot eindigde op plaats elf.

Geen Aaron Van Poucke, Moreno De Pauw, Kevin Deltombe en Benjamin Declercq aan de start voor dit BK. Kevin onderging zijn operatie aan het sleutelbeen en zal een 4-tal weken van de fiets moeten blijven en Benjamin liep een blessure op aan de hand en pols bij een val donderdag in Oetingen. Moreno De Pauw was met en Fabio Van den Bossche in Minsk voor de Europese Spelen, daarover later meer.

Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert
Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert (foto © Getty Images)

Bericht van Preben Van Hecke

Nieuwsbericht 30 juni 2019 - Teamnieuws

Na een carrière van 16 jaar is de tijd gekomen om te stoppen met 'professioneel' wielrennen. In oktober hang ik de fiets aan de haak.

Begin 2004 kon ik van mijn hobby mijn beroep maken en de seizoenen vlogen voorbij. Al die jaren kon ik op hoog niveau mijn sport beoefenen. Het was een schitterende tijd met als hoogtepunt de Belgische titel op de weg in Tervuren 2015. Heel veel dank aan iedereen die een rol speelde in mijn wielerloopbaan!

Preben Van Hecke (foto © Getty Images)

Opnieuw operatie sleutelbeen voor Kevin Deltombe

Nieuwsbericht 24 juni 2019 - Teamnieuws

Bruggeling Kevin Deltombe was de laatste weken in goede doen maar kon in zijn thuisstad helaas niet meer starten in de Elfstedenronde door een sleutelbeenprobleem. Het plaatje op de breuk die hij dit voorjaar opliep in Murcia is gebroken en een nieuwe operatie is nodig.

Kevin werd de afgelopen weken nog 11e in het eindklassement van Boucle de la Mayenne en 13e in Gippingen maar voelde ook dat het op de fiets niet echt draaide zoals het moest. Na een checkup vorige week bleek waarom: het plaatje op de breuk die hij dit voorjaar opliep in Murcia is gebroken. Bedoeling was dat Kevin nog de Elfstedenronde, Halle-Ingooigem en het BK in Gent zou rijden waarna een operatie gepland stond op 8 juli. Door extra complicaties zal Kevin die wedstrijden niet meer rijden en komt er vroeger een operatie. En daarna het gekende recept: mentaal en conditioneel opbouwen richting naseizoen. Sterkte en een spoedig herstel Kevin!

Kevin Deltombe
Kevin Deltombe eerder dit jaar in de vroege vlucht tijdens Luikt-Bastenaken-Luik (foto © Getty Images)

Declercq in vroege vlucht, Warlop net geen top 10

Nieuwsbericht 24 juni 2019 - Elfstedenronde (1.1 BEL)

Tim Merlier was in Brugge de snelste van de Elfstedenronde. Net geen top 10 voor Jordi Warlop en Benjamin Declercq zat in de vroege vlucht.

Met zes waren ze in de vroege vlucht, al viel er snel één pion vooraan weg. Richting finale met nog dik 50 kilometer te gaan werden de vluchters gegrepen. Er kwamen nog ontsnappingen maar aan het eind liep alles weer netjes samen. Heel wat renners werden opghouden door een val op twee kilometer van het einde. Jordi werd dus elfde, Edward Planckaert zestiende.

Benjamin was in extremis opgeroepen om Kevin Deltombe te vervangen. Onze Bruggeling is in goede doen maar kon in zijn thuisstad helaas niet meer starten door een sleutelbeenprobleem. Het plaatje op de breuk die hij dit voorjaar opliep in Murcia is gebroken en een nieuwe operatie dringt is nodig.


Benjamin Declercq in de ontsnapping (foto © Getty Images)

Van Poucke 18e in GC, ereplaatsen voor Capiot en Menten

Nieuwsbericht 23 juni 2019 - ZLM Tour (2.1 NED)

Aaron Van Poucke is op plaats 18 onze dichtst geklasseerde renner in de eindstand van de ZLM Tour. Hij werd ook tweede in het jongerenklassement. Ereplaatsen waren er voor Amaury Capiot en Milan Menten.

Vooral de spurters waren aan zet in deze ZLM Tour. Thuisploeg Jumbo-Visma heerste met Jos van Emden in de proloog, Dylan Groenewegen in de eerste twee ritten, Armund Jansen in de rit over de Nederlands Limburgse Amstel-heuvels en Mike Teunissen die het algemeen klassement won. Enkel de slotrit ging aan hen voorbij, Caleb Ewan won deze sprint.

Ereplaatsen waren er met Johan Capiot op zes en Milan Menten op acht in de eerste rit. Milan pakte nog een 11e (rit 3) en 14e (rit 2) plaats, en Amaury was 12e in rit 4.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners