NIEUWS

P10 in eindklassement voor Herregodts

Skoda Tour Luxembourg (2.Pro LUX)
19 September 2022

Rune Herregodts was nooit uit de top 12 in de stand van de lastige Skoda Tour Luxembourg 2022, schoof op tot plaats zeven na de tijdrit, om dan zaterdag op plaats tien te landen in het eindklassement. Kortom knappe perstatie van Rune in deze vijfdaagse die gewonnen werd door de jonge Deen Mattias Skjelmose Jensen.

In de ritten werd Rune respectievelijk 10e, 20e, 11e, 8e en 27e. De achtste plaats pakte hij in de tijdrit over 26,1 kilometer. In de zeer zware slotrit zat hij nog in het stevig uitgedunde peloton op twee stevige klimkilometers van de finish. De Fransman Madouas won, Runé kwam 24 seconden later aan op plaats 27 en beeindigd deze ronde dus op plaats 10 op 57 seconden van de Deen Skjelmose. Met veel dank ook aan de ploegmaats!


Welkom Vince Gerits

Teamnieuws
18 September 2022

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2023 de 24-jarige Vince Gerits.

Vince Gerits (26 september 1997) uit Nieuwrode (bij Holsbeek, Vlaams-Brabant) was al twintig toen hij met wielrennen begon en heeft op die korte periode ondanks twee coronajaren enorme progressie gemaakt. Hij is een sterke machtssprinter die aan boord van het Stageco Cycling Team dit jaar al zeven overwinningen behaalde. Daarbij onder meer de Belgische titel bij de elites zonder contract en de Omloop van de Grensstreek.

Vince combineerde wielrennen met studies kinesitherapie en werkt als bewegingsdeskundige en performance specialist.


Foto © Getty Images


Welkom Elias Maris

Teamnieuws
15 September 2022

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2023 de 22-jarige Elias Maris.

Elias Maris (5 oktober 1999) uit Oelegem (provincie Antwerpen) rijdt dit jaar een internationaal programma bij het Luxemburgse Leopard Pro Cycling. Hij is snel en kan zijn mannetje staan in lastige wedstrijden met een heuvelachtig karakter. In 2021 won hij een rit en het eindklassement in de Vuelta a Madrid en ritten in de Giro del Veneto, de Tour de Moselle en de Arden Challenge.

Elias tekende een contract voor 2023 en 2024. Hij combineert wielrennen met studies kinesitherapie.


Welkom Toon Clynhens

Teamnieuws
12 September 2022

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2023 de 21-jarige belofte Toon Clynhens als prof.

Toon Clynhens (9 februari 2001) uit Hever (Boortmeerbeek) rijdt voor Team Elevate p/b Home Solution Soenens en is momenteel stagiair bij Equipe Arkéa Samsic. In mei van dit jaar trok hij met Arkea al mee op stage op Corsica.

Toon behaalde knappe resultaten in de eindstand van de Vredeskoers, een Tsjechische vierdaagse die deel uitmaakt van de UCI Nations Cup U23: derde in 2021 en zesde in 2022. In de koninginnenritten, met aankomst bergop en meer dan 3000 hoogtemeters, werd hij tweede (2021) en vijfde (2022).

Toon tekende een contract voor 2023 en 2024. Hij combineert wielrennen met studies industrieel ingenieur.


Foto © Getty Images


Kamiel Bonneu wint rit in vroegtijdig stopgezette Tour of Britain

AJ Bell Tour of Britain (2.Pro UK)
10 September 2022

Kamiel Bonneu won dinsdag rit drie in de AJ Bell The Tour Of Britain, rittenwedstrijd van de UCI ProSeries met 8 ritten op het programma. Na het overlijden van Queen Elizabeth op donderdag werd echter beslist om de laatste drie ritten niet meer te rijden.

Kamiel trok dinsdag mee in de vlucht van de dag, de vier koplopers pakten het goed aan, bleven nipt uit de greep van het peloton, en na een lange sprint pakte Kamiel één maand na zijn zege in de Sazka Tour in Tsjechië zijn tweede profzege. Door een val in rit één had Kamiel veel tijd verloren voor het klassement maar nu was hij ook de sterkste op de hellingen en in het bergklassement kwam hij op plaats drie terecht.

Kenneth Van Rooy werd nog tiende in die rit en was zesde in rit twee. Wwoensdag voegde hij daar nog een zevende plaats aan toe hetgeen hem een elfde plaats opleverde in het eindklassement. Aaron Van Poucke, aanvaller en vijde in rit vijf, werd veertiende in de eindstand. Onze ploeg deed het ook in de breedte goed met een derde plaats in het ploegenklassement.

Kamiel BonneuKamiel Bonneu (foto © SWpix.com / AJ Bell Tour of Britain)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners