/ Nieuws

Collectief sterk en klaar voor het vervolg

Nieuwsbericht 13 August 2020 - Tour de L’Ain (2.1 FRA) en Czech Tour (2.1 CZE)

Onze renners toonden zich collectief sterk en competitief in de Czech Tour en de Tour de l'Ain. Met die prestaties is het uitkijken naar hun prestaties zaterdag op de gravelwegen in Dwars door het Hageland en vanaf zondag in vier dagen Tour de Wallonie. Beide wedstrijden brengen een sterk deelnemersveld aan de start.

De Czech Tour startte met een ploegentijdrit over 18,1 lastige kilometers. Sport Vlaanderen - Baloise eindigde op plaats 10 van 21, net geen minuut na de winnaars van Mitchelton-Scott, in een gemiddelde van 52,212km/uur. Amaury Capiot werd vrijdag 7e in de massasprint. We hadden 4 man in de top 15. Zaterdag was Thimo Willems mee in de vroege vlucht en onderweg sprokkelde hij aardig wat punten voor de bergprijs, goed voor de tweede plaats in de eindstand van dat nevenklassement. Thimo werd ingelopen maar reed lange tijd solo voorop. In de lastige finale pakten Kenneth Van Rooy (4e) en Amaury Capiot (5e) top 10. In de slotrit trok Cedric Beullens mee met een vroege vlucht. En in de finale hadden we vooraan een kopgroep van 25 met onze youngster Fabio Van Den Bossche, Kenneth Van Rooy, Jordi Warlop en Milan Menten. Fabio werd hier knap tiende en werd onze eerste renner in de eindstand, 17e op 1'17" van de eindwinnaar, Damien Howson. De ploeg werd knap derde in het ploegenklassement en Fabio was vierde in het jongerenklassement.

Een heel ander verhaal schreven we in de Tour de l'Ain, een driedaagse voor de klimmers, met op de slotdag een rit uit de Ronde van Frankrijk later dit jaar, en met daarom Tour kleppers uit 12 worldtour ploegen aan de start. Maar in de eerste rit, nog niet met de categorie 1 beklimmingen, deden onze renners het prima. De lastige finale ging over een helling van 800 meter aan 7% op 3 kilometer van het einde. Het peloton ging op een lint ging met een aantal van onze renners zeer goed vooraan. Pas dicht aan de finish, toen Tom Dumoulin stevig doortrok, moesten Edward Planckaert en Aaron Van Poucke passen, toch goed voor een mooie 12e (Edward) en 19e (Aaron) plaats in dezelfde tijd als de winnaar. Verderop eindigden Kevin Deltombe en Thomas Sprengers eveneens in dezelfde tijd. In de twee bergritten nadien was Thomas onze dichtste finisher.

Edward Planckaert
Foto © Getty Images

Herstart wielerseizoen 2020 voor Sport Vlaanderen - Baloise: Czech Tour en Tour de l’Ain

Nieuwsbericht 05 August 2020 - Czech Tour (2.1 CZE) en Tour de l’Ain (2.1 FRA)

Het is zover, we kunnen weer koersen. Na wekenlang individueel of in kleine groepjes trainen volgden in juli een goede test in de GP Vermarcsport en drie korte stages en België en Nederland. Vanaf donderdag en vrijdag staan de eerste UCI wedstrijden op het programma, en dat zijn meteen twee stevige rittenkoersen. En of onze renners ernaar uitkijken.

Czech Tour

De Czech Tour start donderdag met een ploegentijdrit over 18,1 kilometer. Onze renners daar zijn Cedric Beullens, Amaury Capiot, Milan Menten, Fabio Van den Bossche, Kenneth Van Rooy, Jordi Warlop en Thimo Willems. Woensdag werd het parcours van de ploegentijdrit al eens verkend. Vrijdag en in het weekend krijgen de renners nog ritten voorgeschoteld over respectievelijk 193, 209 en 179 kilometers. Op zaterdag en zondag komt zit daar behoorlijk wat klimwerk bij.

Tour de l'Ain

De driedaagse rittenkoers Tour de l'Ain start vrijdag. Dit is net als de Czech Tour een wedstrijd van UCI Europe categorie 1 maar de editie 2020 wordt toch wel een speciale. Omwille van het vele klimwerk, waaronder op de slotdag een rit uit de Ronde van Frankrijk later dit jaar, was de vraag voor deelname vanuit de Worldtourploegen nooit zo groot. Met 12 zijn ze, en bij de overige 12 ploegen zit nog de top van de ProTeams. Onze renners krijgen zo de kans om te koersen tegen Tour kleppers als Bernal, Thomas, Froome, Quintana, Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, Gesink, Aru, Porte, Mollema en Martin. De eerste rit gaat over 140 kilometer met in de eerste helft vier heuvels. De tweede rit wordt al een stuk lastiger en de slotrit gaat over twee cols om daarna te eindigen op de Grand Colombier. Voor ons treden op Lindsay De Vylder, Gilles De Wilde, Kevin Deltombe, Edward Planckaert, Thomas Sprengers en Aaron Van Poucke. Een goede leerschool, zo stelde Walter Planckaert vooraf, zien waar onze renners uitkomen. Gilles en Aaron hebben in juli een hoogtestage afgewerkt in de Alpen. En in de eerste rit is Edward het speerpunt van de selectie, top tien moet kunnen.


Foto © Stijn Audooren / Linearecta.be

Kenneth Van Rooy vijftiende in Grote Prijs Vermarcsport

Nieuwsbericht 06 July 2020 - Grote Prijs Vermarcsport - Rotselaar/Wezemael (BEL)

Zondag vijf juli, dag waar velen naar uitkeken, de eerste competitie voor acht van onze renners sinds de coronalockdown. De overwinning in de Grote Prijs Vermarcsport ging naar de Fransman Florian Sénéchal. Thuisrijder Kenneth Van Rooy was op plaas vijftien onze dichtste finisher.

De Grote Prijs Vermarcsport is een nationale elitewedstrijd en werd georganiseerd door onze wielerkledij sponsor Vermarcsport, in samenwerking met KBWB en GOLAZO. De wedstrijg werd gereden in Rotselaar over 160 kilometers en kreeg aan de start renners uit UCI World Teams, UCI Pro continentale Teams, Continentale teams, belofte teams en individuele renners.

Vandaag zondag vijf juli was het zover, de eerste competitie sinds de coronalockdown voor acht van onze renners. Met nog een 50-tal kilometer te gaan werd duidelijk dat een groep van 18 renners uit de greep van het peloton zou blijven. De groep viel in de finale nog uiteen en Kenneth werd vijftiende op 46 seconden van winnaar Sénéchal.

Foto's van deze wedstrijd vind je hier.

Groepstraining, stages en eerste competities na lockdown

Nieuwsbericht 27 June 2020 - Teamnieuws

Een periode van wekenlang individueel of in kleine groepjes trainen zit erop, vanaf woensdag 1 juli staan er een groepstraining en enkele ministages op de agenda. Onze renners kijken ernaar uit en staan te popelen om te koersen. Op vijf juli wordt de Grote Prijs Vermarcsport onze eerste competitie sinds de lockdown. Waar we starten in augustus kunnen we ook al meegeven, onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus uiteraard.

Op 1 juli houden we onze eerste samenkomst aan de Blaarmeersen, de wielerpiste te Gent. Dat is het eerste moment waarop renners en omkadering mekaar na lange tijd weer terugzien en we zullen een stevige groepstraining afwerken. Vier dagen later is er in Rotselaar dan de Grote Prijs Vermarcsport, onze eerste competitie sinds de lockdown. We zullen er zijn met Amaury Capiot, Gilles De Wilde, Milan Menten, Thomas Sprengers, Fabio Van Den Bossche, Kenneth Van Rooy, Sasha Weemaes en Thimo Willems. Nadien (8 tot 10 juli, 15 tot 17 juli en 22 tot 24 juli) volgen er ministages vanuit Kortrijk, Maastricht en Oudenaarde.

Op 20 juli is er een ploegentijdrit op het Circuit van Zolder en op 1 augustus zullen al onze renners de Heistse Pijl rijden. Daarna volgen de eerste rittenwedstrijden, het volledige programma voor juli en augustus vind je hier.


Foto © Getty Images

Virtual Baloise Belgium Tour met Robbe Ghys

Nieuwsbericht 07 June 2020 - Virtual Baloise Belgiumtour

De organisatoren van de Baloise Belgium Tour pakken dit jaar uit met een alternatief format, een Virtual Baloise Belgiumtour. 12 profrenners (8 mannen en 4 vrouwen) zullen van 10 tot 14 juni een team van wielertoeristen aanvoeren en daar kun jij bij zijn.

Al wie graag fietst, kan zich inschrijven en belandt automatisch bij een van de kopmannen of -vrouwen in de ploeg. Iedereen legt individueel zijn of haar kilometers af. Al die kilometers samen vormen het totaal van de ploeg en zo wint elke dag de ploeg met de meeste kilometers de ‘rit’, na 5 dagen kennen we de eindwinnaar.

Altijd al eens willen meesterknechten? Zet Robbe uit de wind, voor alle info sprint naar virtualbaloisebelgiumtour.be, en schrijf je meteen gratis in. Net zoals in de echte Baloise Belgium Tour wordt deze wedstrijd omkaderd door professionele verslaggeving. En aan de meet wachten er prijzen!

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners