NIEUWS

Fabio 2 jaar op rij in vroege vlucht van de belangrijkste koers van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)
05 april 2021

Je moet het maar doen, net als in 2020 toonde Fabio Van den Bossche zich dit jaar opnieuw in de vroege vlucht van de belangrijkste koers van Vlaanderen. Goed voor 200 kilometers in de aanval. Een prestatie waar je als 20-jarige renner trots op mag zijn. De Ronde van 2020 werd nog maar zes maanden geleden gereden.

De vroege vlucht kwam vrij snel na de start in Antwerpen tot stand en we kregen een hele trage aanloop richting eerste kasseien. De kopgroep, zeven man sterk, kon daardoor tot dertien minuten uitlopen op het peloton. Pas vanaf de Lippenhovestraat, met nog 160 kilometer te gaan, begon het peloton in blok de snelheid op te drijven. Op dat moment bedroeg de voorsprong nog steeds 12 minuten. Op de Berendries, met dan nog negentig kilometer te gaan, waren daar nog 4'40" van over. Op de tweede passage van de Kwaremont viel Fabio vooraan weg, na 200 kilometers in de aanval werd hij op weg naar de Paterberg ingelopen door de eerste groep van het intussen uiteengevallen peloton. Fabio eindigde nu 110e op 13 minuten van winnaar Kasper Asgreen. Onze dichtste finisher werd Cedric Beullens, 47e op 4 minuten.

Thimo Willems eindigde op plaats 60 op 9 minuten. Hij moest richting finale voet aan de grond zetten nadat iemand in zijn voorwiel gereden was. Ook Arne Marit en Lindsay De Vylder kenden pech en met volgwagen 25 in De Ronde, dan is het vervolg niet makkelijk. Ruben Apers kwam ten val op beide knieën maar hij kan woensdag starten in de Scheldeprijs. Jordi Warlop reed niet uit door ziekte.

10 Foto's ronde van Vlaanderen 2021.

Fabio Van den Bossche in de lange vluchtFabio Van den Bossche in de lange vlucht(photo @GettySport)


Sprengers en Verwilst in sterk uitgedund peloton

La Roue Tourangelle Centre Val de Loire - Trophée Harmonie Mutuelle (1.1 FRA)
05 april 2021

In de Franse 1.1 koers La Roue Tourangelle was Arnaud Démare zondag de snelste in de eindsprint van een eerste peloton. Met slechts 40 waren ze nog, voor ons waren Thomas Sprengers en Aaron Verwilst erbij, en zeker voor die laatste is dat en enorme opsteker.

De race ging over 204 kilometers met net geen 1800 hoogtemeters waarvan het merendeel in de laatste 80 kilometer. Démare haalde het voor Nacer Bouhanni en Marc Sarreau, Thomas werd 29e, Aaron 32e. Heel sterk van Aaron, na de GP Cholet-Pays de la Loire vorige week was dit nog maar zijn tweede wedstrijd sinds een jaar.


Loodzwaar in West-Vlaanderen, sprint in Frankrijk

Gent-Wevelgem in Flanders Fields (1.UWT BEL) en Cholet - Pays de la Loire (1.1 FRA)
29 maart 2021

Met een 35ste plaats was Jens Reynders onze beste renner in Cholet - Pays de la Loire. Elia Viviani won er de sprint van een peloton van ongeveer 60 renners. Wind, waaiers, hellingen en plugstreets, zware kost in Gent-Wevelgem, vijf van onze renners eindigden in een groep die reed voor plaats 58 op 11'24" van winnaar Wout Van Aert.

Pech in Gent-Wevelgem voor Lindsay De Vylder, twee valpartijen haalden hem uit koers. Gelukkig is alles verder ok met Lindsay. Een valpartij was er ook voor Fabio Van den Bossche, hij wilde opschuiven met het oog op de heuvelzone maar belandde in de beek door een beweging in het peloton. Fabio ging door op een reservefiets, waardoor hij in de eerste vrijgegeven uitslag nog niet opgenomen was.

Pech voor Sasha Weemaes in Chôlet, net voor de plaatselijke rondes reed iemand in zijn versnelling waardoor hij vooraan weg viel. Ook Ruben Apers moest om soortgelijke redenen naar de kant. De na 1 jaar wederoptredende Aaron Verwilst reed de wedstrijd uit op plaats 75, hij liet het peloton gaan op een klim op 4 kilometer van de finish. Ongeveer hetzelfde verhaal bij Sander De Pestel, hij had het peloton wat eerder laten gaan.

Foto's Gent Wevelgem in Flanders Fields 2021.

valpartij Lindsay De VylderValpartij Lindsay De Vylder(photo @GettySport)


Worldtour koers in Vlaanderen: Apers en De Vylder aanvallers

Oxyclean Classic Brugge-De Panne (1.UWT BEL) en E3 Saxo Bank Classic (1.UWT BEL)
27 maart 2021

Twee worldtourkoersen afgelopen week in Vlaanderen, Ruben Apers en Lindsay De Vylder toonden zich respectievelijk in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne en de E3 Saxo Bank Classic bij de aanvallers die de koers openden.

In een door de wind zeer lastige E3 Saxo Bank Classic was Lindsay mee met een groep van 12 man. Kort na de Taaienberg, met nog zeventig kilometer te gaan, kregen zij het gezelschap van een elitegroep. Verderop begon de latere winnaar Asgreen aan zijn raid en kegen we daarachter nog meer verbrokkeling. Lindsay eindigde uiteindelijk op plaats 40, drie minuten na de winnaar.

Woensdag in de Oxyclean Classic Brugge - De Panne was Ruben Apers onze man in de vroege vlucht van zes. Met nog 77 kilometer te gaan, bij de 2e van 3 passages door "De Moeren", werden de vluchters al gegrepen door een nerveus en gretig peloton. Het ging hard maar Sasha Weemaes kon gelukkig nog terug aansluiten na een val. Bij het begin van de laatste passage in de Moeren stond Jordi Warlop aan de kant met een defect maar ook hij kon nog terugkeren in het peloton. In de finale zagen we ondermeer Arne Marit en Fabio Van den Bossche op de voorste rijen. Arne werd onze dichtste finisher op plaats 21, Jordi eindigde op plaats 31. Sam Bennett was de snelste in de eindspurt.


Vanhoof en Van Poucke tot diep in de finale

Danilith Nokere Koerse (1.Pro BEL)
17 maart 2021

Onstuimig weer en een flinke portie kasseien, Danilith Nokere Koerse 2021 werd een harde koers met voor ons Ward Vanhoof en Aaron Van Poucke in de aanval tot diep in de finale. Lindsay De Vylder, steeds goed vooraan in het peloton, werd onze dichtste finisher, meteen gevolgd door Ward.

Het eerste wedstrijduur vloog voorbij aan 47 kilometer per uur. Pas kort nadien kreeg in schuifjes een vroege vlucht vorm. Met acht waren ze, voor ons dus Ward en Aaron erbij. Niemand die op dat moment vermoedde dat de winnaar al vooraan zat. In het peloton werd er wel gekoerst op de lastige stroken maar nadien ging steeds opnieuw de vaart eruit. Bij het ingaan van de laatste ronde van een 30-tal kilometer was er een schifting in het peloton gemaakt, met Lindsay goed vooraan. Arne Marit volgde in een groepje kort nadien, dit groepje kon weer snel vooraan aansluiten. Later wist nog een grotere groep aan te pikken, hierbij nog Gilles De Wilde en Thomas Sprengers. Met amper 20 kilometer te gaan hadden de acht koplopers intussen terug 1'30" voorsprong. De finale kwam eraan, vanaf de Lange Aststraat op iets meer dan 10 kilometer van de finish ging het snel. De vluchters werden één voor één ingelopen maar Ludovic Robeet (Bingoal-Wallonie Bruxelles) en Damien Gaudin (Total Direct Energie) bleven buiten schot en Robeet won. Ward werd pas vijf kilometer voor het einde gegrepen en hij reed met het eerste peloton in het spoor van Lindsay over de finish als 25e. Aaron eindigde op plaats 52 op 1'49" van Robeet, een knappe prestatie zo kort na zijn zware val in de Grote Prijs Monseré. Thomas Sprengers reed hier zijn eerste koers van het jaar en eindigde op plaats 62. Gilles De Wilde eindigde op plaats 66 en Arne Marit, gevallen op de laatste kasseistrook, werd 82e.

Foto's Danilith Nokere Koerse 2021.

Aaron Van Poucke en Ward VanhoofAaron Van Poucke en Ward Vanhoof(photo @GettySport)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners