NIEUWS

Chapeau iedereen voor deze topweek, schitterende resultaten!!

Tour de Hongrie (HUN 2.1)
20 May 2022

Wat een team wat een week, zo klonk het na de Vierdaagse van Duinkerke en zo klonk het een week later na de Ronde van Hongarije! Met Kamiel Bonneu en Rune Herregodts pakten we P10 en P13 in het eindklassement, Sasha Weemaes voegde 4 top 10 plaatsen toe aan zijn palmares, Aaron Van Poucke reed vanaf dag 1 tot op het slotpodium in de bergtrui, aanvaller Jens Reynders stond na rit 2 een dagje aan de leiding in het algemene en in het puntenklassement, en "last last but absolute not least" was daar Sander De Pestel, met de woorden van sportdirecteur Hans De Clercq "de motor van de ploeg"!

Het begon al meteen in rit één, waar Jens nog snel op zoek ging naar de vroege vlucht met Aaron die kort voordien tot stand kwam. Jens sloot aan en zo hadden we vooraan twee man mee in de spits. Jens toonde zich in de tussenspurten en Aaron pakte de rode trui voor de bergprijs. Vier koplopers hielden super sterk stand tegen het oprukkende peloton dat langrerekt bij hen aansloot op minder dan een kilometer van de finish. Jens bleef zo in de spits tot op 500 meter van de finish. "Had ik een topdag dan win ik" klonk het achteraf bij hem. De Nederlander Olav Kooij won de sprint en Sasha eindigde op plaats acht. Dankzij bonificatieseconden en punten in de tussenspurten stond Jens in het algemeen klassement en in het puntenklassement op de tweede plaats.

Dag twee was helemaal top, aanvaller Jens ging voor de leierstrui en dat lukte dankzij bonificaties en punten onderweg. Ook de groene trui werd de zijne en Aaron bleef in de rode bergtrui vanwege geen hellingen in deze rit. En dan kwam de sprint, Sasha moest enkel Fabio Jakobsen en Rudy Barbier voorlaten nadat hij dankzij Rune mee in de eerste waaier was geraakt waar hij knap naar vooren gebracht en gehouden werd door Sander. Met drie truien in de ploeg werd dag drie dan, ondanks de natte omstandigheden, weer zo een dag om niet snel te vergeten. De sport-boys werkten hard vooraan in het peloton, een toonden tot wat ze in staat zijn. Aaron pakte in de vroege vlucht de enige bergprijs van de dag om zich daarop te laten uitzakken tot bij de ploegmaats in de spits van het peloton. Daar genoot Jens van zijn geel/goude leiderstrui. En in de pakte Sasha opnieuw plaats drie, met veel dank aan iedereen! In de vierde en laatste rit voor de sprinters stelde Aaron zijn bergtrui zo goed als veilig en sprintte Sasha naar plaats vier.

De klimmers in deze ronde moesten geduld hebben tot aan de laatste kilometers van de slotrit. En ook hier reden onze mannen zich in de kijker. Vooraf reed Jens nog maar eens mee in de aanval, en op weg naar die finale verrichtte Sander berewerk om Kamiel en Runé vooraan af te zetten. Ons duo eindigde respectievelijk op de 11e en 13e plaats en in het eindklassement op de 10e en 13e plaats. En Aaron had intussen de eindzege in het bergklassement beet. Chapeau iedereen voor deze topweek, schitterende resultaten in een ronde met 12 topploegen aan de start. En dat na ook al een topweek in de Vierdaagse van Duinkerke waar we ons in de kijker reden met zeven andere renners.


Sasha Weemaes na lange sprint

Trofee Maarten Wijnants, Helchteren (BEL)
09 May 2022

Sasha Weemaes heeft op moederdag de vijftiende editie van de Trofee Maarten Wynants gewonnen. Hij moest daarvoor op dik 300 meter van de finish vanuit het peloton zijn sprint intzetten om samen met een handvol renners een grote kopgroep bij te halen.

Zeventien ronden moesten ze afleggen in Helchteren en van bij de start waren er ontsnappingspogingen. Uiteindelijk waren we vrijwel halfweg toen een groep van zes voor raakte met anderhalve minuut voorsprong. Jens Reynders was mee en even leek het dat de koplopers voorop zouden blijven. Met nog meer dan twee ronden kregen we een groep van elf renners in de achtervolging. Sander De Pestel, Rune Herregodts en Aaron Van Poucke waren mee, maar ook enkele snelle sprinters. De voorsprong van de zes slonk snel en op een 3-tal kilometer van de finish hadden de elf de eerste groep te pakken. Het peloton zat intussen ook zeer dicht en er was geen tijd meer om te wachten voor Sasha, heel vroeg zette onze sprinter aan op weg naar zijn eerste zege van 2022. Niet iedereen van het peloton raakte nog bij die eerste groep, vanaf de 24e in de uitslag hadden ze nog een achterstand van tien seconden. De ereplaatsen waren voor voor Simom Dehairs en Milan Menten. En onze zes renners die heer reden zijn allen klaar voor de Ronde van Hongarije, waar ze woensdag aan beginnen.

Podium Trofee Maarten Wynants 2022 met Dehairs, Sasha Weemaes, Milan Menten en Maarten himself
(foto © Erik Van Breugel)


Alex Colman heeft eindzege bergklassement beet

4 Jours de Dunkerque / Grand Prix des Hauts de France (2.Pro FRA)
09 May 2022

In de Vierdaagse van Duinkerke stak Alex Colman de eindzege in het bergklassement op zak. Dik verdiend, Alex reed enkel in de laatste van zes ritten niet in de aanval. In het eindklassement is Ward Vanhoof op plaats 26 de eerste Sport Vlaanderen - Baloise renner.

In de openingsetappe was Milan Fretin mee in de eerste vlucht van de dag. Halfweg koers werd het trio al weer ingelopen maar Milan pakte gespreid over de hele rit voldoende punten voor het bergklassement en mocht de bolletjestrui aantrekken op het podium. In een volgende kopgroep was Alex Colman mee. Dit trio bleef voorop tot op minder dan 10 kilometer van de finish waarna onze mannen Arne Marit in stelling brachten voor de massasprint. De sprint werd helemaal op het einde ontsierd door een massale valpartij, Arne werd al vallend achtste en was stevig geraakt aan de rechterschouder. Nog meer pech de dag nadien, een nieuwe val op wat meer dan 20 kilometer van de finish was er teveel aan. Arne stond op met een diepe snijwonde aan de knie en diverse schaafwonden. De bolletjestrui bleef intussen in de ploeg, Alex was onze man in de traditionele vroege vlucht die nu wel lang voorop bleef en was drie keer op rij de snelste op de klimmetjes. Hij nam zo de trui over van Milan die nog op plaats twee stond. Ruben Apers op plaats 17 was onze dichtste finisher in deze rit.

Ook in de volgende ritten trok Alex telkens opnieuw mee in de aanval, goed voor meer dan 400 kilometers voorop in de koers en voor een riante voorsprong in het bergklassement. In rit drie hadden we Milan op plaats 12 en in rit vier sprintte Jules Hesters naar plaats acht. Rit vijf was de koninginnerit met onder meer Mont Cassel. Zware kost, Alex pakte dikte zijn puntentotaal aan tot 40, de bolletjestrui zat stevig om de schouders en Alex moest enkel nog de rittenwedstrijd uitrijden om eindwinst te boeken in dit nevenklassement. Knap gedaan en dik verdiend!

In de slotrit bleeft hij netjes in het peloton en nam Gilles De Wilde de rol van aanvaller over. Als laatste werd hij op zeven kilometer van de finish gegrepen door het peloton dat zich opmaakte voor de sprint.

Eindpodium Vierdaagse van Duinkerke 2022Alex op het podium samen met Philippe Gilbert (algemeen klassement), Jason Tesson (puntenklassement) en Jake Stewart (beste jongere)
(foto © Getty Images)


Balans na WorldTour heuvelklassiekers

Eschborn-Frankfurt (1.UWT GER) - Liège-Bastogne-Liège (1.UWT BEL) - La Flèche Wallonne (1.UWT BEL)
02 May 2022

De Eschborn-Frankfurt classic was de laatste van een reeks van negen WorldTour wedstrijden die onze ploeg deze lente mocht afwerken. Naar het einde toe werd het door de vele zieken wat puzzelen om de juiste selecties te maken maar onze renners hebben het prima gedaan. Nogal wat onder hen reden pas hun eerste koersen in de WorldTour, hun eerste koersen die ver boven 200 kilometer gaan. Deze ervaring zijn ze rijker nu en zal helpen in de koersen van de volgende maanden.

Jens Reynders was op weg naar Frankfurt opnieuw onze man in de vroege vlucht. Twee keer zelfs, en aan het eind dan nog even solo nadat hij eerst moest lossen op de gekende klim daar. In zijn gekende stijl vol overgave, zoals we eerder al zagen in Paris-Roubaix en in La Flèche Wallonne. In het uitgedunde peloton dat sprintte voor de zege was Sam Bennett de snelste en eindigde Rune Herregodts op plaats 19. Een mooie opsteker voor Rune na lange inactiviteit door een infectie, kort daarop gevolgd door ziekte. Jenno Berckmoes eindigde op plaats 23, ook top, in de vijf heuvelklassiekers die hij reed was hij steeds één van de jongste deelnemers en hij deed veel meer dan gewoon uitrijden. Meesterlijk hoe hij zich positioneert tussen de kleppers bijvoorbeeld. Nog zo een debutant was Kamiel Bonneu, die een fantastische 27e plaats scoorde in de Waalse Pijl op slechts 24 seconden van winnaar Dylan Teuns. Super tevreden keek hij uit naar Liège-Bastogne-Liège maar door ziekte moest hij afhaken voor de wedstrijd waarin hij vorig jaar in de U23 editie nog zevende werd. Ruben Apers werd voor beide Ardennenklassiekers last minute toegevoegd aan onze selectie. Geen ideale voorbereiding voor hem maar hij reed ze allebei uit en was in Luik onze dichtste finisher op 13'45" van Remco Evenepoel. Ook neoprof Vito Braet reed Luik tot de finish. Het was ook de enige klassieker waarin we niet mee waren in de vroege vlucht, maar onder meer Alex Colman en Gilles De Wilde deden er alles aan en in dat eerste uur ging het echt wel super hard. Pech was er voor Julian Mertens, hij raakte betrokken bij de zware valpartij waar naamgenoot Alaphilippe ook slachtoffer was. Gekneusde ribben, vele schaaf-en brandwonden over het gehele lijf waren het resultaat voor onze Julian.

Intussen kijken we al weer uit naar de Vierdaagse van Duinkerke die dinsdag start en zes dagen duurt. Ruben Apers, Alex Colman, Gilles De Wilde, Milan Fretin, Jules Hesters, Arne Marit en Ward Vanhoof komen aan de start.


Op naar de laatste Worldtour voorjaarsklassiekers

Teamnieuws
19 April 2022

De Vlaamse voorjaarskoersen en kasseiklassiekers zitten er op en de laatste Worldtour heuvelklassiekers komen eraan: La Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège en Eschborn-Frankfurt. Nogal wat van onze renners die er starten keerde dit weekend terug uit Frankrijk.

Onze deelnemers voor woensdag zijn Jenno Berckmoes, Kamiel Bonneu, Gilles De Wilde, Rune Herregodts, Ruben Apers, Aaron Van Poucke en Jens Reynders. Vijf van hen waren er vrijdag en zaterdag samen met sportdirecteur Andy Missotten bij in lastige wedstrijden in Frankrijk. Telkens ging het richting 3000 hoogtemeters. In de Classic Grand Besançon Doubs eindigde Kamiel Bonneu knap op plaats 30. Tot aan de voet van de slotklim, ongeveer vier kilometer voor de finish, wist hij aan te klampen bij het eerste peloton. Winnaar werd Jesús Herrada. In de Tour du Jura Cycliste trok Kamiel mee met een kopgroep van 19 die weg reed op de eerste klim. De voorsprong liep sterk op maar het peloton reageerde daarop toch nog en na wat meer dan 30 kilometer was alles te herdoen. Na 100 kilometer koers hadden we nog een 60-tal renners in het eerste peloton met daarbij Kamiel, de wederoptredende Rune Herregodts die onze eerste renner aan de finish werd en Jenno Berckmoes. Winnaar werd Ben O'Connor. Jenno Berckmoes en Aaron Van Poucke lieten zich in vorige heuvelklassiekers - Amstel en Brabantse Pijl - al opmerken, aanvallend, goed gepositioneerd in de aanloop naar de finale, en in de uitslag.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners