NIEUWS

Kenneth Van Rooy 25e in eindstand super zware Benelux Tour

Benelux Tour (2.UWT BEL)
06 September 2021

Onze enige rittenwedstrijd van niveau World Tour zit erop, een super zware Benelux Tour met Kenneth Van Rooy op plaats 25 als onze dichtste renner in de eindstand. In twee ritten reed Kenneth top 15. Onze renners toonden zich volop in vroege vluchten en dat leverde Thimo Willems een mooie vijfde plaats op in rit drie. Rune Herregodts deed het prima in de tijdrit, mede ook als voorbereiding op zijn EK tegen de klok van volgende donderdag.

Sonny Colbrelli werd de eindwinnaar van de zevendaagse Benelux Tour 2021. Super zwaar was het met als uitschieter de laatste twee ritten afgelopen weekend. Slechts 93 renners reden alles uit. Colbrelli omschreef het na zijn zege in de koninginnerit zaterdag als "het zwaarste wat ik ooit in mijn carrière heb gereden". De Italiaan reed nochthans al de Tour en de Giro. Drie van onze renners waren door ziekte en valpartij al uitgeschakeld voor dat slotweekend, en helaas viel ook Thimo nog in de slotrit. Daarmee hadden we in de eindstand drie man over met Kenneth als eerste op plaats 25. In de slotrit met aankomst op de vesten in Geraardsbergen werd Kenneth nog heel sterk veertiende. Wegkapitein Thomas Sprengers, aanvaller in rit 4, eindigde in de stand op plaats 44 en Arne Marit deed dat op plaats 81. Knap van Arne als neo-prof in zijn eerste Worldtour rittenwedstrijd ooit. Nog na de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven half augustus moest hij een tijdje rust nemen nadat hij de knie stootte tegen zijn stuur, veel tijd om zich goed voor te bereiden had hij niet.

Heel mooi was de vijfde plaats van Thimo in de rit naar Hoogerheide. Een sprintersetappe en de vluchters liepen niet erg ver uit maar bij de vijf vooraan zaten een aantal grote motoren en ze bleven voorop tot de finish. Rune werd op plaats 17 mooi tweede Belg in de tijdrit. Nadien toonde hij zich nog in de aanval op weg naar de finale van rit vier. Maar eerder in die rit was hij ten val gekomen en de gevolgen - een kneuzing van de rib/tussenribspier - dwongen hem zaterdag tot opgave. Met even wat rust komt het wel in orde voor dat EK.

20 Fotos Benelux Tour 2021

Kenneth Van Rooy
Kenneth Van Rooy (foto © Getty Images)


Fabio 17e in eindstand, Jens toont sprintersbenen

Deutschland Tour (2.Pro GER)
30 August 2021

Jens Reynders opende de kletsnatte editie van de Ronde van Duitslang met een achtste plaats in de sprint van de openingsrit. Zonder pech in volle sprint in rit drie had Jens daar nog dichter geweest. Op de slotdag verzekerde een sterke Fabio Van den Bossche zich van plaats 17 in de eindstand van deze 2.Pro ronde met 9 Worldtour ploegen aan de start.

Alex Colman was in de openingsrit mee in de vlucht van de dag. Knap werk in de finale van onze ploeg voor Jens Reynders die achtste werd in de massasprint. Idem in de derde rit, daar was Jens op weg naar een top vijf plaats tot hij op 200 meter van de finish in volle sprint in de flank aangereden werd met een mechanisch probleem als gevolg. Alex was er intussen niet meer bij, hij ondervond te veel last van een valpartij in rit twee. Een massale val was dat, op kletsnatte gladde wegen. Ook Fabio en Sander De Pestel lagen erbij.

In de niet zo lange maar stevige slotrit kregen de renners zes gecategoriseerde hellingen plus nog een reeks niet gecategoriseerde klimmetjes voor de wielen geschoven. Het werd een regelrechte afvalkoers, met 27 waren ze nog in de slotkilometer. Fabio "Abloc all day long" was mee en werd 14e in de rit en zo heel knap 17e in de eindstand.


Evenepoel in Overijse en in Brussel

Druivenkoers Overijse (1.1 BEL) - Brussels Cycling Classic (1.Pro BEL)
29 August 2021

De twee wedstrijden in het Brabantse de voorbije dagen werden solo gewonnen door Remco Evenepoel. Onze mannen toonden zich met Aaron Van Poucke donderdag en een gretige Lindsay De Vylder zaterdag in de aanval.

Ondanks de vele aanvalspogingen bleef het peloton in de Druivenkoers lang gegroepeerd. Pas na 46 kilometer slaagde een drietal erin om te ontsnappen. Aaron was erbij, maar vanuit het peloton volgden nog een reeks tegenaanvallen zodat we uiteindelijk negen leiders kregen. Met minder dan 70 kilometer te gaan werden de koplopers ingelopen door een select groepje waarna Remco meteen solo ging. De opeenvolging van de hellingen en een massale val diep in de finale rukte het peloton uit elkaar, Cedric Beullens was op plaats 19 onze dichtste finisher.

Geen massasprint meer zaterdag in de Brussels Cycling Classic, met passages over de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen kon je dat wel verwachten. Met zeven waren ze in een vroege kopgroep en daarbij Lindsay, gretig begonnen aan zijn eerste wegwedstrijd sinds lang. Lindsay was als reserve voor het baanwielrennen in Tokio. Top 20 was er voor Kenneth Van Rooy (15e) en Cedric Beullens (19e).


Kenneth Van Rooy (foto © Getty Images)


EK-zilver in het omnium voor Fabio Van den Bossche

UEC Track U23 Championships
23 August 2021

Fabio Van den Bossche pakte afgelopen weekend zilver in het omnium op het EK-baanwielrennen U23. Zondag in de ploegkoers werd hij samen met Tuur Dens zesde.

Fabio stond aan de leiding na de scratch, de temporonde en de afvalling. In de afsluitende puntenkoers nam de Deen Matias Malmberg echter een winstronde en dat betekende meteen diens eindzege. De Deen was zeer sterk, enkel in de afvalling had hij een steekje laten vallen.


Vito Braet prof vanaf 1 januari 2022

Teamnieuws
19 August 2021

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2022 de 20-jarige belofte Vito Braet als prof.

Vito Braet (2 november 2000) rijdt momenteel voor het Lotto - Soudal U23 Team en tekende bij Sport Vlaanderen - Baloise een contract voor 2022 en 2023.

Naast Jenno Berckmoes is Vito Braet de tweede nieuwe aanwinst voor onze ploeg.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners