/ Nieuws

Bewogen weekend bij Sport Vlaanderen - Baloise

Nieuwsbericht 28 September 2020 - Teamnieuws - Paris-Chauny (1.1 FRA) - Piste GP Favorit Brno (clas 1)

Door een ongeval met vluchtmisdrijf zaterdagnamiddag komt er helaas een einde aan het wegseizoen 2020 voor Edward Planckaert. Onze vierdejaars prof onderging meteen een operatie aan de pezen van de rechtervoet. Intussen werd er gekoerst op de weg in Paris - Chauny en op de piste in het het Tsjechische Brno.

Edward was zaterdagnamiddag aan het trainen op het parcours van Gent-Wevelgem toen hij werd aangereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar werd vrij snel gevonden. Edward werd gehospitaliseerd en onderging een onderging meteen een operatie aan de pezen van de rechtervoet. Voor de Binck Bank Tour die dinsdag van start gaat werd neoprof Gilles De Wilde opgeroepen als vervangen.

Zondag verschenen we met zeven man aan de start in Frankrijk, Paris-Chauny, wedstrijd van categorie UCI 1.1. Een kopgroep met daarbij een sterke Jan-Willem van Schip werd pas ingelopen op 2,5 kilometer van de finish en Nacer Bouhanni won er de sprint. Net na Arnaud Démare werd Thomas Sprengers zesda, Aaron Van Poucke werd tiende en Kevin Deltombe zestiende. Onze pistiers Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Kenny De Ketele reden voor het eerst sinds maart weer een pistewedstrijd. In het Tsjechische Brno won Lindsay samen met Jules Hesters de ploegkoers, een wedstrijd met 22 teams aan de start. Eén dag later eindigde Lindsay op plaats twee in het omnium, hier stonden liefst 52 renners aan de start.

Persbericht: Baloise Insurance verlengt sponsorcontract met wielerploeg Sport Vlaanderen - Baloise

Nieuwsbericht 23 September 2020 - Teamnieuws

Verzekeraar Baloise Insurance heeft haar partnership met het UCI ProTeam Sport Vlaanderen - Baloise met minstens 2 jaar verlengd tot eind 2022. Voor Sport Vlaanderen - Baloise is het een opsteker dat het ook in deze onzekere tijden kan blijven rekenen op deze stabiele langetermijnpartner.

Baloise Insurance is nu al 12 jaar vaste sponsor van het team van manager Christophe Sercu. Daarmee bevestigt de verzekeraar haar reputatie als veilige en stabiele langetermijnpartner in het wielrennen. Naast sponsor van de wielerploeg is de verzekeraar ook hoofdpartner van de Baloise Belgium Tour, de Telenet Baloise Lions, de Baloise Ladies Tour en vaste partner van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent.

Veilige sponsorpartner in de wielersport

Ondanks de onzekere tijden die de coronacrisis met zich meebrengt, bevestigt Baloise Insurance met de contractverlenging haar vertrouwen in het wielerteam van Sport Vlaanderen - Baloise en zijn leiding.

Bart Walraet, Directeur Corporate Marketing & Communicatie Baloise Insurance: “Baloise Insurance hecht als vooruitstrevende werkgever veel belang aan de ontwikkeling van jong talent en dat trekken we consequent door in onze sponsoringspolitiek. Wij blijven de missie van Sport Vlaanderen - Baloise steunen om jonge talentvolle renners de kans te geven om in een veilige professionele omkadering ervaring op te doen. En met succes, want ondertussen zijn ze talrijk, de renners die dankzij de begeleiding van het team van Christophe Sercu, doorgegroeid zijn naar World Tour-teams en daar het mooie weer maken. Daar zijn we bijzonder fier op.


Foto © Getty Images

Net buiten de top 10 voor Van Poucke en De Vylder

Nieuwsbericht 22 September 2020 - BK Individuele Wegrit - Halle-Anzegem

Dries De Bondt kroonde zich in Anzegem tot Belgisch kampioen op de weg, hij raakte in de finale alleen voorop en won solo. Iljo Keisse en Pieter Serry pakten zes seconden later de overige podiumplaatsen. Zij waren de beste drie van een sterke kopgroep van 20 die vroeg in de wedstrijd voorop raakte. Voor onze ploeg waren Aaron Van Poucke en Lindsay De Vylder mee, beide reden een prima koers en ze eindigden respectievelijk op plaatsen elf en veertien.

Het BK 2020 ging over net geen 236 kilometer met start op de markt in het Vlaams-Brabantse Halle, na 30 kiloemter een passage over de Muur van Geraardsbergen, en met aankomst in Anzegem na 7 lokale ronden van 18,8 kilometer. In die plaatselijke ronde de niet zo zware helling "de Schernaai" en de Tiegemberg, oftewel "Vossenhol". Na de eerste schermutselingen vormde zich een kopgroep van drie met daarbij Robbe Ghys. Zij kregen na de Muur het gezelschap van Louis Vervaeke en Tim Declercq maar na 80 kilometer koers werden ze gegrepen door het peloton.

Verderop vormde zich dan een kopgroep van 20 met Aaron en Lindsay erbij. Met onder meer Edward Theuns, Jelle Wallays, Tosh Van Der Sande, Dries De Bondt, Iljo Keisse, Pieter Serry, Jan Bakelants, Nathan Van Hooydonck, Xandro Meurisse en Otto Vergaerde erbij was dit een sterke kopgroep met vertegenwoordigers uit alle belangrijke ploegen. Bij Lotto Soudal vertrouwden ze het niet en begonnen ze te achtervolgen maar de vluchters hadden dan al meer dan vier minuten voorsprong en wat velen al begonnen te vermoeden kwam uit, de winnaar zat vooraan. Een scenario waar je altijd rekening mee moet houden in een Bk, dit. Pech in het peloton overigens voor Gilles De Wilde, een valpartij haalde hem uit koers.

Uiteraard kregen we heel wat demarrages in de finale, en Aaron en Lindsay gingen regelmatig mee in de actie. Uiteindelijk raakten Serry en De Bondt voorop maar Serry kwam ten val in een bocht en De Bondt was alleen weg.


Lindsay De Vylder (foto © Getty Images)

Weemaes vijfde, Menten tiende

Nieuwsbericht 21 September 2020 - Gooikse Pijl (1.1 BEL)

Danny van Poppel heeft de Gooikse Pijl gewonnen in een massasprint. Sasha Weemaes werd knap vijfde en Milan Menten, kort voordien nog in de aanval, tiende. Thimo Willems was mee in een vroege vlucht.

Vijf renners kleurden de vroege vlucht, tot 3 minuten liepen ze uit. Op weg naar de finale werden alle vluchters ingelopen en kregen we een nieuwe ontsnapping met daarbij Milan Menten. Mee vooraan zaten Philippe Gilbert en Bert Van Lerberghe, zij werden diep in de slotkilometer nog gegrepen door het spurtende peloton.


Sasha Weeamaes in de Gooikse Pijl (foto © Getty Sport)

Drie dagen op rij top 10 voor Capiot en Warlop

Nieuwsbericht 20 September 2020 - Skoda-Tour de Luxembourg (2.Pro LUX)

De Italiaan Diego Ulissi heeft de Skoda-Tour de Luxembourg gewonnen. Amaury Capiot en Jordi Warlop waren drie dagen op goed voor top tien, daarbij een tweede plaats voor Amaury in de eerste rit. Jordi was op plaats 21 onze dichtste renner in het eindklassement.

Ulissi was ook de winnaar van de openingsrit, hij en de Roemeen Grosu reden voor het sprintende peloton uit. Daar was Amaury de snelste, hij kon Grosu nog remonteren en werd zo knap tweede. Jordi eindigde op plaats tien. De tweede rit werd gewonnen door Arnaud Démare. Jordi werd vierde en Amaury kwam als vijfde op een gedeelde eerste plaats terecht in het puntenklassement. Rit drie werd gewonnen door John Degenkolb. Amaury werd zevende en Jordi achtste. De laatste twee ritten werden respectievelijk gewonnen door Ulissie en Kron.


Amaury Capiot tweede in de openingsrit van de Skoda-Tour de Luxembourg

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners