/ Nieuws

De Ketele - Ghys pakken eindzege in de slotsprint

Nieuwsbericht 18 November 2019 - Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben in het Kuipke de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op hun naam geschreven. Kenny staat daarmee vier keer op de erelijst, voor Robbe is het de eerste zege. Voor aanvang van de slotdag was er ook een warm eerbetoon voor Moreno De Pauw, die aan het eind van deze pistewinter afscheid neemt van de wielersport.

Kenny en Robbe hebben in de eindstand vijf puntjes meer dan Jaser De Buyst en Tosh Van der Sande. De strijd voor de eindzege ging door tot en met de laatste sprint. Een ultieme uitval voor een bonusronde van de Duitse wereldkampioenen ploegkoers Roger Kluge en Theo Reinhardt lukte niet en met de punten kwamen ze te kort. Het verschil tussen De Ketele/Ghys en De Buyst/Van der Sande bedroeg intussen amper één punt voor de laatste sprint. En die werd gewonnen door Kenny.

Fabio Van den Bossche, prof bij ons vanaf 1 januari 2020, werd aan de zijde van Marc Hester zevende in de eindstand. Lindsay De Vylder reed met Wim Stroetinga naar plaats negen. Moreno De Pauw reed hier zijn laatste Gentse zesdaagse uit zijn carrière. Hij startte samen met de Gerben Thijssen maar door de zware valpartij van die laatste moest er geschoven worden en werd Moreno gekoppeld aan Michele Scartezzini. Intussen gaat het gelukkig beter met Gerben. En baanrecordhouder Moreno, die scoorde op de slotdag nog eens in zijn specialiteit, de baanronde en de 500 meter. 
 


 


Kenny De Ketele en Robbe Ghys als leiders naar het slotweekend

Nieuwsbericht 16 November 2019 - Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent 2019

Kenny De Ketele en Robbe Ghys trekken als leider het slotweekend in van de 79e Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent. En ze gaan ervoor, één stapje hoger dan in 2018! Vijf koppels komen nog in aanmerking voor de eindzege.

Kenny en Robbe totaliseren 197 punten en worden gevolgd door drie ploegen in dezelfde ronde: Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande (184 punten), Iljo Keisse/Mark Cavendish (172 punten) en de Duitsers Roger Kluge/Theo Reinhardt (121 punten). Op één ronde volgen Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (178 punten). Kenny en Robbe namen de leiding over van Kluge/Reinhardt op dag drie, donderdag.

Vrijdag stond de Memorial Patrick Sercu op het programma, een ploegkoers van één uur als hulde aan deze grote kampioen, de Keizer van 't Kuipke, dit jaar overleden. Patrick Sercu was de grootste baanwielrenner aller tijden en was sinds 1983 wedstrijdleider in Gent. Zoon Christophe Sercu vervult intussen die rol, naast zijn functie als teammanager van onze ploeg. De Memorial Patrick Sercu zal elk jaar op vrijdag gereden worden en krijgt een aparte erelijst. De editie 2019 werd op gang geschoten door kleindochter Camille. Kenny en Robbe gingen ervoor maar helaas moest de strijd op weg naar de finale even geneutraliseerd worden door gemorst bier op de piste. Uiteindelijk wonnen Keisse/Cavendish voor Kenny en Robbe en De Buyst/Van der Sande.


Foto © Getty Images

Kenny, Robbe, Lindsay en Moreno klaar voor het Kuipke

Nieuwsbericht 12 November 2019 - 79ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent (BEL)

Van 12 tot 17 november zijn alle ogen van wielerminnend België weer gericht op het mythische Kuipke voor de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Zes dagen lang vecht de wereldtop van de zesdaagsewereld uit wie de opvolgers worden van Iljo Keisse en Elia Viviani. Vanuit onze ploeg verschijnen Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en de afscheid nemende Moreno De Pauw aan de start.

Alle vier hebben ze het EK en de wereldbekerwedstrijden in Minsk en Glasgow in de benen. Ons duo Kenny - Robbe reed in die laatste twee samen de ploegkoers en eindigde in Minsk op slechts één punt van het podium. Lindsay vormt duo met de Nederlander Wim Stroetinga. Moreno, bezig aan zijn laatste pistewinter en begin deze maand samen met Niki Terpstra nog winnaar van de driedaagse in Alkmaar, rijdt in Gent aan de zijde van Gerben Thijssen. Uitkijken doen we ook naar de prestatie van de jonge Fabio Van Den Bossche, net als in 2018 aan de zijde van de Deen Marc Hester. Vanaf 1 januari 2020 debuteert Fabio in onze ploeg als prof.

Alle deelnemers Lotto 6daagse Vlaanderen - Gent 2019:

Roger Kluge - Theo Reinhardt
Iljo Keisse - Mark Cavendish
Kenny De Ketele - Robby Ghys
Moreno De Pauw - Gerben Thijssen
Wim Stroetinga - Lindsay De Vylder
Otto Vergaerde - Jules Hesters
Yoeri Havik - Jan-Willem van Schip
Fabio Van Den Bossche - Marc Hester
Roy Pieters - Jonas Rickaert
Michele Scartezzini - Francesco Lamon
Jasper De Buyst - Tosh Van der Sande
Morgan Kneisky - Oliver Wulff Frederiksen

Sport Vlaanderen - Baloise 2020

Nieuwsbericht 30 October 2019 - Teamnieuws

Hierbij delen we mee dat de volgende renners in 2020 deel zullen uitmaken van onze wielerploeg:

Vijf renners die debuteren bij de profs : Cedric Beullens, Sander De Pestel, Gilles De Wilde, Julian Mertens en Fabio Van Den Bossche.

De blijvers zijn : Amaury Capiot, Kenny De Ketele, Lindsay De Vylder, Kevin Deltombe, Robbe Ghys, Milan Menten, Edward Planckaert, Emiel Planckaert, Thomas Sprengers, Aaron Van Poucke, Kenneth Van Rooy, Aaron Verwilst, Jordi Warlop, Sasha Weemaes en Thimo Willems.

Noppe en Capiot toppen onze UCI ranking 2019

Nieuwsbericht 16 October 2019 - Teamnieuws

Het seizoen zit erop voor onze wegrenners. De laatste koersen leverden nog erplaatsen op voor Amaury Capiot, Aaron Verwilst en Christophe Noppe. Die laatste sluit het seizoen af als onze dichtst geklasseerde renner in de UCI ranking midden oktober, net voor Amaury.

Christophe eindigde vijfde in de Tacx Pro Classic / Ronde van Zeeland en Amaury werd respectievelijk derde en vijfde in Paris Bourges en Paris Tours. Aaron reed net top tien in Putte Kapellen. Nog enkele renners verschenen sterk gemotiveerd aan de start van de laatste wedstrijden en presteerden sterk maar kenden pech of kwamen ten val. In Parijs Tours bijvoorbeeld werd Aaron Verwilst ondanks een val op de eerste grindstrook door de wijngaarden nog 19e. Ook Edward Planckaert kende daar pech en Christophe Noppe kreeg zijn deel in de Memorial Rik van Steenbergen.

Sport Vlaanderen - Baloise sluit het seizoen af op plaats 29 bij de ploegen. Alle worldtour ploegen en tien pro continentale ploegen gaan ons vooraf.

UCI ranking Sport Vlaanderen - Baloise 2019

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners