NIEUWS

Fabio Van den Bossche twaalfde in eindstand

Ethias Tour de Wallonie (BEL 2.Pro)
26 July 2021

Fabio Van den Bossche is afgelopen week knap twaalfde geëindigd in de Ethias Tour de Wallonie, een vijfdaagse rittenwedstrijd van het UCI Pro niveau. Ward Vanhoof kleurde de slotrit in de vroege vlucht.

Met enkel nog de slotrit te gaan stond Fabio dankzij enkele bonificatieseconden op plaats tien in het klassement. Enkel door het spel van de bonificaties in de slotrit moest hij nog twee plaatsen prijs geven. Met P11 in de Ronde van Hongarije in mei en P15 in de Baloise Belgium Tour begin juni is dit al de derde top 15 in een eindklassement voor Fabio dit seizoen.

In de slotrit was Ward Vanhoof mee in de vroege vlucht en ook hij ging voor top tien in de eindstand via bonificatieseconden gesprokkeld in de tussensprints. De vluchters werden pas ingelopen op iets meer dan tien kilometer van de finish. Maar op een stevige helling op zeven kilometer van het einde ging het zeer hard en brak het peloton. Vijfitg man bleef vooraan over, daarbij voor ons Fabio, Kenneth Van Rooy en Jordi Warlop. Ward eindigde uiteindelijk op plaats dertig in de eindstand.

De eerste rit van deze ronde begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de zware overstromingen in Wallonië. Dylan Groenwegen won in de sprint en Kenneth Van Rooy was onze dichtste finisher op plaats zestien. Amper 10 minuten na de start raakten Thimo Willems en Gilles De Wilde betrokken in een valpartij. Beiden reden de rit uit maar ondervinden nog last van de val, Gilles was stevig geraakt aan de ellebogen. Thimo drong niet meer verder aan in rit 4. De tweede rit werd eerst nog afgelast omwille van de overstromingen maar werd op de valreep vervangen door een rit van 120 km op het circuit van Zolder, 30 ronden van 4 km. Fabio Jakobsen won er de massasprint. In rit drie greep de latere eindwinaar Quinn Simmons de macht, en de volgende ritten gingen weer naar Dylan Groenwegen en Fabio Jakobsen.


Ronde van Sardinië: hoogtemeters en hitte

Settimana Ciclista Italiana (ITA 2.1)
19 July 2021

Vijf dagen "Settimana Ciclista Italiana" oftewel "Ronde van Sardinië" zitten er op. Geen 10 WorldTour-ploegen aan de start, zoals we hier eerst gezegd hadden, maar zes. Ook aan de start, een zeer sterke Italiaanse selectie met enkele Olympiërs die hier als voorbereiding de hoogtmeters en de hitte opzochten.

Onze ploeg toonde zich in deze nieuwe rittenkoers van het niveau 2.1. In vier ritten hadden we een mannetje mee in de vroege vlucht. In de openingsetappe was Rune Herregodts bij van de sterkste renners in de kopgroep van negen. Hij mengde zich ook in de strijd voor het bergklassement. De dag nadien deed hij dat nog eens over in een groep van vijf wat hem op plaats twee bracht in het bergklassement. In rit drie was Cedric Beullens onze man in de aanval, en dat ondanks nog veel last van een valpartij in de openingsrit. En in rit vier was het de beurt aan Aaron Verwilst. Een groep van 20 sloot in de finale aan bij de vier vluchters, en Aaron sprintte naar plaats negen.

De Italiaan Diego Ulissie won de openingsrit, rit vier en het algemeen klassement. De Duitser Pascal Ackermann won de overige drie ritten.


Jenno Berckmoes prof vanaf 1 januari 2022

Teamnieuws
17 July 2021

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2022 de 20-jarige belofte Jenno Berckmoes als prof.

Jenno Berckmoes (4 februari 2001) werd met zijn huidige club Home Solution - Soenens recent Belgisch Kampioen ploegentijdrit en won de klimwedstrijd te Vresse-Sur-Semois.

Jenno tekende bij Sport Vlaanderen - Baloise een contract voor 2022 en 2023.


Competitie vanaf woensdag: Settimana Ciclista Italiana, Volta Limburg Classic en Ronde van Wallonië

Teamnieuws
13 July 2021

Een kalmere periode voor onze wegrenners zit erop, vanaf woensdag komen ze weer in actie. Te beginnen met de vijfdaagse rittenwedstrijd Settimana Ciclistica Italiana - Edizione Sardegna. 10 UCI Worldteams nemen deel en Sport Vlaanderen - Baloise is de enige Belgische ploeg.

We komen er aan de start met Cedric Beullens, Alex Colman, Sander De Pestel, Rune Herregodts, Julian Mertens, Aaron Verwilst en Sasha Weemaes. Sportbestuurders zijn Hans De Clercq en Andy Missotten. De temperaturen op het Italiaanse eiland Sardinië gaan momenteel vlotjes boven de 30 graden, dat belooft.

Zondag zijn we er dan bij in de Volta Limburg Classic (Ruben Apers, Kenny De Ketele, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys, Arne Marit, Thomas Sprengers, Aaron Van Poucke) en vanaf dindsdag de Ethias Tour de Wallonie (Gilles De Wilde, Jens Reynders, Fabio Van Den Bossche, Kenneth Van Rooy, Ward Vanhoof, Jordi Warlop, Thimo Willems).


BK zit er op, korte pauze en dan met veel vertrouwen naar deel 2 wegseizoen 2021

Belgisch kampioenschap Individuele Wegrit (Waregem)
20 June 2021

Wout Van Aert is de nieuwe Belgische kampioen op de weg, in een sprint met drie klopte hij Edward Theuns en Remco Evenepoel. Kenneth Van Rooy (11e) en Gilles De Wilde (17e) zijn onze dichtste finishers. Gilles was een paar dagen voordien ook onze beste in de BK tijdrit, hij haalde toen net top 10.

Ook mee in de groep die spurtte voor plaats vier waren Thomas Sprengers (21e), Thimo Willems (28e), Fabio Van den Bossche en Ward Vanhoof (40e). En zonder een lekke band in het slot was ook Ruben Apers daar nog bij geweest. Het BK 2021 ging over 221,3 kilometer en kende een super snelle start, 50 kilometer in het eerste uur, 47 kilometer per uur gemiddeld over heel de wedstrijd. Het duurde lang vooraleer een echte ontsnapping vorm kreeg tot uiteindelijk een groepje van vier hierin lukte en snel tot bijna zes minuten uitliep. Het signaal voor onze ploeg en Alpecin-Fenix om te gaan jagen. De vluchters werden ingelopen maar we kregen geen massasprint. Vrij snel raakten de drie tenoren die het podium haalden voorop. Het eerste peloton, geen vijfitg man sterk, volgde op vijf secondjes van de winnaar.

Daarmee eindigt ook een eerste deel van het seizoen voor onze wegrenners. De meesten zullen het een weekje kalm aan doen, gevolgd door een stage in eigen land of elders. Met de Settimana Ciclista Italiana (14-18 juli) en de Volta Limburg Classic (18 juli) zullen we de competitie hervatten.

Foto's BK Waregem en BK ITT Ingelmunster 2021.

Kenneth Van Rooy, BK Waregem 2021
Kenneth Van Rooy, BK Waregem 2021 (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners