NIEUWS

Aaron Van Poucke en Julian Mertens aanvallers in heuvelklassiekers

Waalse Pijl (1.UWT BEL) en Luik Bastenaken Luik (1.UWT BEL)
26 april 2021

Aaron Van Poucke was gisteren onze uitblinker in de laatste heuvelklassieker van de lente, Luik-Bastenaken-Luik. Woensdag in de Waalse Pijl toonde Julian Mertens zich in de vroege vlucht.

Liège-Bastogne-Liège "La Doyenne" 2021 ging over 259.5 kilometer met 4.500 hoogtemeters! Aaron Van Poucke was één van de zeven in de vroege vlucht en reed bijna 230 kilometers in de aanval. Een super sterke prestatie, Aaron werd nog onze dichtste finisher op plaats 92 op net geen zeven minuten van winnaar Tadei Pogacar. Meteen na de start raakten de leiders voorop en na wat meer dan 24 kilometer koers hadden ze al een voorsprong van 10'25". Vanaf de vier hellingen richting en voorbij Stavelot ging het een stuk sneller in het peloton, de ploegen van Roglic, Alaphilippe en Valverde waren aan het werk. Knap overigens hoe Rune Herregodts hier een tijd op de voorste rij reed. Vanaf helling zeven, de col du Rosier, ging het nog een stuk sneller in het peloton, de voorsprong van de zeven leiders zakte snel, na 200 kilometer koers hadden ze nog 2'20". Op La Redoute, helling nummer negen, viel de kopgroep uiteen en met nog 33 kilometer te gaan zat Aaron in eens eerste klein peloton met de meeste favorieten. Op een lastige strook nog voor de Côte des Forges moest Aaron die groep laten gaan.

In de Waalse Pijl afgelopen woensdag kleurde Julian Mertens de vlucht van de dag. Julian is nog niet in super vorm maar was eerder ook aanvaller in de Brabantse Pijl, toen nog maar zijn derde wedstrijd van het jaar. Nu volgt er voor onze renners een korte break, vanaf 12 mei is het terug koers met 5 dagen Tour de Hongrie en 4 dagen Challenge Ciclista Mallorca.

15 Foto's Luik-Bastenaken-Luik 2021.

Aaron Van PouckeAaron Van Poucke op La Redoute(photo @GettySport)


3 Dagen topsport met het oog op EK en OS 2021

Baanwielrennen, International Track Meeting Belgium (CL1 BEL)
19 april 2021

Afgelopen weekend verscheen de wereldtop van het baanwielrennen op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx te Gent voor de "International Belgian Track Meeting 2021". Goed voor drie dagen topsport, deze zo belangrijke meeting met het oog op het EK volgende maand en de Olympische Spelen van deze zomer. Voor onze ploeg waren Kenny De Ketele, Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche van de partij.

Op hun programma zaterdag het omnium en een korte ploegkoers, en zondag een afvalling en een ploegkoers over de olympische afstand van 50 kilometer. Kenny sloot het omnium af op plaats vier, Lindsay op plaats zeven, de Franse wereldkampioen Benjamin Thomas won. Robbe had een complete offday en eindigde pas op plaats 23. In het laatste onderdeel van het omnium, de puntenkoers, en zeker in de korte ploegkoers nadien zagen we gelukkig signalen van beterschap bij Robbe. Die ploegkoers werd gewonnen door de nederlanders Havik-Van Schip, Kenny en Robbe werden vijfde, Lindsay en Fabio zesde.

Knappe prestatie zondag van youngster Fabio, in de afvalling haalde hij het voor Jan-Willem van Schip en nog een reeks andere elite-kleppers. De Fransen Thomas-Grondin wonnen de ploegkoers over Olympische afstand, voor Kenny en de herboren Robbe. Zij waren bovendien de enige ploeg die een ronde kon nemen.


Foto: Belgian Cycling


Knappe prestatie van Julian Mertens in vroege vlucht

De Brabantse Pijl (1.Pro BEL)
15 april 2021

In de snel gereden Brabantse Pijl was Julian Mertens onze vertegenwoordiger in de klassieke vroege vlucht. Thomas Sprengers werd onze dichtste finisher, 57e op 1'22" van Tom Pidcock, de winnaar. Al onze renners die deze Brabantse Pijl reden hebben dit jaar nog maar weinig competitie in de benen.

Een groep van zeven met Julian raakte na 40 kilometer koers weg, en dikte verderop nog aan tot negen man. Hun maximale voorsprong ging net boven de zes minuten. Met nog wat meer dan 50 kilometer te gaan, bergop in de Moskesstraat, moesten drie vluchters vooraan de groep laten gaan. Op weg naar de finish en met dan nog twee plaatselijke ronden te gaan liet Julian de kopgroep los.

Op de eerstvolgende hellingen van de voorlaatste ronde reden Van Aert, Pidcock en Trentin intussen los naar de kop van de koers, waar zo drie groepjes samen smolten. Daarachter volgde het peloton, waar een massale valpartij nog voor veel oponthoud zorgde. In de finale waren het uiteindelijk opnieuw Van Aert, Pidcock en Trentin die vooraan overbleven, en Pidcock won de sprint.

Thomas was dus onze dichtste finisher. Julian eindigde op plaats 109, maar zette een zeer knappe prestatie neer gelet op de weinige competitie die hij in de benen heeft. Dat laatste geld ook voor Aaron Verwilst (80e), Rune Herregodts (91e) en Kenneth Van Rooy 96e).

10 Foto's Brabantse Pijl 2021.

Julian MertensJulian Mertens(photo @GettySport)


Fabio 2 jaar op rij in vroege vlucht van de belangrijkste koers van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)
05 april 2021

Je moet het maar doen, net als in 2020 toonde Fabio Van den Bossche zich dit jaar opnieuw in de vroege vlucht van de belangrijkste koers van Vlaanderen. Goed voor 200 kilometers in de aanval. Een prestatie waar je als 20-jarige renner trots op mag zijn. De Ronde van 2020 werd nog maar zes maanden geleden gereden.

De vroege vlucht kwam vrij snel na de start in Antwerpen tot stand en we kregen een hele trage aanloop richting eerste kasseien. De kopgroep, zeven man sterk, kon daardoor tot dertien minuten uitlopen op het peloton. Pas vanaf de Lippenhovestraat, met nog 160 kilometer te gaan, begon het peloton in blok de snelheid op te drijven. Op dat moment bedroeg de voorsprong nog steeds 12 minuten. Op de Berendries, met dan nog negentig kilometer te gaan, waren daar nog 4'40" van over. Op de tweede passage van de Kwaremont viel Fabio vooraan weg, na 200 kilometers in de aanval werd hij op weg naar de Paterberg ingelopen door de eerste groep van het intussen uiteengevallen peloton. Fabio eindigde nu 110e op 13 minuten van winnaar Kasper Asgreen. Onze dichtste finisher werd Cedric Beullens, 47e op 4 minuten.

Thimo Willems eindigde op plaats 60 op 9 minuten. Hij moest richting finale voet aan de grond zetten nadat iemand in zijn voorwiel gereden was. Ook Arne Marit en Lindsay De Vylder kenden pech en met volgwagen 25 in De Ronde, dan is het vervolg niet makkelijk. Ruben Apers kwam ten val op beide knieën maar hij kan woensdag starten in de Scheldeprijs. Jordi Warlop reed niet uit door ziekte.

10 Foto's ronde van Vlaanderen 2021.

Fabio Van den Bossche in de lange vluchtFabio Van den Bossche in de lange vlucht(photo @GettySport)


Sprengers en Verwilst in sterk uitgedund peloton

La Roue Tourangelle Centre Val de Loire - Trophée Harmonie Mutuelle (1.1 FRA)
05 april 2021

In de Franse 1.1 koers La Roue Tourangelle was Arnaud Démare zondag de snelste in de eindsprint van een eerste peloton. Met slechts 40 waren ze nog, voor ons waren Thomas Sprengers en Aaron Verwilst erbij, en zeker voor die laatste is dat en enorme opsteker.

De race ging over 204 kilometers met net geen 1800 hoogtemeters waarvan het merendeel in de laatste 80 kilometer. Démare haalde het voor Nacer Bouhanni en Marc Sarreau, Thomas werd 29e, Aaron 32e. Heel sterk van Aaron, na de GP Cholet-Pays de la Loire vorige week was dit nog maar zijn tweede wedstrijd sinds een jaar.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners