/ Nieuws

Kort teamnieuws: Europe Tour ranglijst - Alex Colman

Nieuwsbericht 10 November 2020 - Teamnieuws

2020 Werd een apart corona-wielerjaar met vanaf augustus een grondig herschikte wielerkalender. Voor de wegrenners zit het wielerjaar er intussen op, Sport Vlaanderen - Baloise sluit dit af op een knappe achtste plaats in de Europe Tour ranglijst bij de ploegen.

We bevestigen ook de komst van de 22-jarige Alex Colman met ingang van 1 januari 2021. Alex komt over van de Britse continentale ploeg Canyon dhb p/b Soreen. Hij debuteert bij de profs en tekende een contract voor 2021 en 2022.

Jongste deelnemer Fabio Van den Bossche in vroege vlucht

Nieuwsbericht 19 October 2020 - Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)

De Ronde van Vlaanderen 2020 is voor Sport Vlaanderen - Baloise prima verlopen. Met youngster Fabio Van den Bossche hadden we iemand mee in de spits van de wedstrijd en Amaury Capiot moest pas op de Taaienberg de kop van de koers laten gaan maar eindigde nog knap op plaats 22, op 2'41" van de winnaar Mathieu van der Poel.

Vijf van onze renners debuteerden in de Ronde van Vlaanderen: Cedric Beullens, Gilles De Wilde, Fabio Van den Bossche, Milan Menten en Thimo Willems. Voor Amaury Capiot en Thomas Sprengers was dit de derde deelname. Meteen na de start toonden onder meer Fabio, Milan en Thomas zich vooraan bij de eerste aanvallers maar het duurde nog tot Sint-Niklaas vooraleer de kopgroep van de dag vorm kreeg. Zes renners reden weg, voor onze ploeg Fabio en daarbij Gijs Van Hoecke, Dimitri Peyskens Gregor Mühlberger, Samuele Battistella en Danny van Poppel. Tot bijna 9 minuten liepen de vluchters uit. Mooi moment op tweede beklimming van de Oude Kwaremont toen Fabio leek te kraken maar door beet en dan nog mee over de Paterberg ging. Pas in de vlakke strook tussen de Paterberg en de Koppenberg werden de vluchters gegrepen. Kortom, schitterende prestatie van Fabio, de jongste (20 jaar en 27 dagen) van alle deelnemers. Minder dan een week na het behalen van brons in het omnium op de Europese pistekampioenschappen U23 reed hij ruim 170 kilometer in de aanval.

Op dat moment zat Amaury nog mee vooraan in het sterk uitgedunde peloton. Amaury reed heel de dag attent voorin en werd op weg naar de tweede doortocht op de Kwaremont nog eens helemaal naar voor gebracht door Cedric. Zo bleef hij vooraan op de Paterberg, de Koppenberg en de Steenbeekdries, zij het op die laatste wel wat moeilijker. Pas op de Taaienberg moest Amaury de kop van de koers laten gaan en uiteindelijk werd hij 22e op 2'41" van Mathieu van der Poel. Fabio eindigde 67e op 7'26". Op 10'30" eindigde een grote groep met Cedric (75e), Milan (78e) en Thomas (85e).


Fabio Van den Bossche (Foto © Getty Images)

Brons voor Fabio Van den Bossche in het omnium

Nieuwsbericht 14 October 2020 - 2020 UEC U23 Track European Championships, Fiorenzuola (ITA CC)

Fabio Van den Bossche behaalde dinsdag brons in het omnium op de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor beloften U23 in het Italiaanse Fiorenzuola. Maandag werd hij met Jules Hesters vijfde in de ploegkoers. De Belgische delegatie op dit EK was in totaal goed voor tien medailles.

De Rus Syritsa en de Zwitser Vogel gingen Fabio vooraf in het omnium. Pas aan het einde van de afsluitende puntenkoers gingen die twee Fabio voorbij in het klassement, maar zij waren echt wel sterk. Fabio won de scratch, was derde in de tempo race en vierde in de afvalling.

De Wilde in de aanval, P23 voor Capiot

Nieuwsbericht 12 October 2020 - Gent-Wevelgem In Flanders Fields (1.UWT BEL)

Gilles De Wilde was één van de zeven vroege vluchters in de Worldtour klassieker Gent Wevelgem. Amaury Capiot was onze dichtste finisher, hij sprintte mee voor de negentiende plaats en werd 23e op drie minuten van de winnaar, Mads Pedersen.

De vroege vlucht kreeg kort na de officiële start vorm en de zeven liepen tot acht minuten uit. Onder meer Mark Cavendish zat mee vooraan. Dik 170 kilometer reden ze in de aanval. Op de "plugstreets" genoemde gravel stroken werden ze gegrepen door een eerste groep met favorieten. Amaury volgde in de groep daarachter, het sprintje voor P19 werd gewonnen door Alexander Kristoff. Vorig jaar was de Noor de winnaar van deze klassieker.

Menten P15 bij de profs, Herregodts winnaar U23

Nieuwsbericht 12 October 2020 - Paris - Tours Elite (1.Pro FRA)

De jonge Deen Casper Pedersen heeft Parijs-Tours gewonnen. op zijn naam geschreven. Milan Menten, 15e op 2'16" en Lindsay De Vylder, 23e op 2'18" waren onze dichtste finishers.

Sport Vlaanderen - Baloise had geen pionnetje mee in de vlucht van de dag. Het peloton behield de controle tot in de finale waar de renners een reeks lastige gravel stroken voor de wielen geschoven kregen. Pedersen raakte voorop met de Fransman Cosnefroy en haalde het in de sprint. Milan en Lindsay zaten in ee groep die reed voor plaats acht.

Bij de beloften ging de overwinning naar Rune Herregodts en dat na een solo van meer dan vijftig kilometer! Rune debuteert volgend jaar als prof bij onze ploeg.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners