NIEUWS

Ghys wint rit, Beullens strijdlust klassement

Baloise Belgium Tour (BEL 2.Pro)
13 June 2021

Onze renners deden het fantastisch in de ronde die mede gesponsord wordt door onze hoofdsponsor Baloise. Robbe Ghys boekte een knappe zege op dag één, Cedric Beullens won het Super 8 Strijdlustklassement, Rune Herregodts schitterde met een vierde plaats tegen de klok, Fabio Van den Bossche werd vijftiende in de eindstand en onze renners toonden zich voortdurend aanvallend.

Robbe wint openingsetappe

In de openingsrit woensdag zat Robbe samen met Arne Marit in de vroege vlucht van acht. Aangekomen vanuit Beveren op de lastige plaatselijke omloop in en om Maarkedal zette Evenepoel zich op kop van het peloton dat meteen uiteen viel. Met Victor Campenaerts reed Evenepoel naar de koplopers waar enkel Robbe en Gianni Marchand (Tarteletto - Isorex) hun wagonnetje konden aanhangen. Verderop viel Campenaerts vooraan echter weg door krampen. Moeilijk moment voor Robbe en Marchand op minder dan 5 kilometer van de finish toen Robbe in een bocht uit balans raakte maar de twee herstelden de situatie en bleven aanklampen. Ook bij de laatste passage van Berg ten Houte bleven de drie samen waarna Robbe naar de mooiste zege uit zijn carrière sprintte. Door het spel van bonificaties onderweg werd Evenepoel leider in het algemeen klassement, en Robbe nam de rode puntentrui en witte strijdlust trui.

Heel veel pech helaas voor Jordi Warlop, scherp en sterker dan ooit keek hij uit naar deze Baloise Belgium Tour en dat toonde hij in Maarkedal, steeds attent vooraan in het peloton. Maar op 500 meter van de finish kwam Jordi zwaar ten val. Hij reed de rit nog uit en trok meteen naar het ziekenhuis waar gelukkig geen breuken werden vastgesteld. Hoewel beperkt in de bewegingsmogelijkheid van de arm kon hij starten in rit twee, de tijdrit. Maar hier miste Jordi zijn start door materiaalpech.

Rune in de hotseat

Wie ook ontgoocheld was na rit één was Rune Herregodts. Door een lekke band verloor hij zes minuten waardoor hij zijn klassementsambities meteen kon opbergen. Maar in de tijdrit pakte Rune wel uit, en hoe: net geen podium, super sterk in dit deelnemersveld. Rune legde de 11.2 kilometer af in 12'19", op dat moment had hij de snelste tijd en hij zat dik 35 minuten in de hotseat. Pech helaas voor Robbe Ghys, lekke band meteen op de velg, fietswissel en weg zijn mooi klassement. Hij bleef wel leider in het Super 8 Strijdlustklassement. Evenepoel won de tijdrit.

Op dag drie reden we van Gingelom naar Scherpenheuvel. Cedric Beullens glipte mee in de vroege vlucht die pas op 3,8 kilometer van de finish gegrepen werd. Bij de vluchters onder meer Jan-Willem van Schip. Die zat ook in de kopgroep op dag één en hij pakte nu de meeste punten voor het Super 8 strijdlustklassement. Door perikelen omtrent zijn nieuwe stuur moest de Nederlander echter de wedstrijd verlaten. Zo verscheen Cedric aan de start van de Ardennenrit in Hamoir in de witte trui als leider van het Super 8-klassement. Beide ritten werden gewonnen door Caleb Ewan. Slechts een klein peloton sprintte in Hamoir voor de zege, daarbij Fabio Van den Bossche die onze dichtste renner in de stand werd op plaats zestien.

Cedric wint Super 8 strijdlustklassement

Met enkel nog de slotrit naar Beringen te gaan waren we nog niet zeker van de eindwinst in het nevenklassement. Er waren nog heel wat gegedigden maar onze renners verdedigden met succes de trui van Cedric. Mark Cavendish won de rit en we zagen een sterke sprint van Sasha Weemaes die van enorm ver kwam en nog mooi zevende werd. Fabio mengde zich in de tussensprints waar bonificaties te verdienen waren en werd heel knap vijftiende in het eindklassement.

Foto's Baloise Belgium Tour 2021.

Robbe Ghys wint rit 1 Baloise Belgium Tour 2021
Robbe Ghys wint rit 1 Baloise Belgium Tour 2021 (foto © Getty Images)

Cedric Beullens eindwinnaar Super 8 strijdlustklassement
Cedric Beullens eindwinnaar Super 8 strijdlustklassement Baloise Belgium Tour 2021 (foto © Getty Images)


Selectie Baloise Belgium Tour 2021

Baloise Belgium Tour (BEL 2.Pro)
07 June 2021

Van woensdag 9 tot zondag 13 juni staat de Baloise Belgium Tour op het programma, voor onze renners uiteraard een super belangrijke afspraak. Sportbestuurders Walter Planckaert en Hans De Clercq zijn beide op post en hebben de definitieve selectie klaar.

Met Rune Herregodts hebben we iemand die kan gaan voor een goed klassement. Rune liet einde mei schitterende prestaties zien in Spaanse wedstrijden met flink wat hoogtemeters. Zaterdag kan hij zich uitleven in de loodzware Ardennenrit. Voor de sprints tellen we op Sasha Weemaes, die is er helemaal klaar voor. Hij bouwde op via de Ronde van Hongarije, won op 20 mei met overschot Ruddervoorde Koerse en pakte zondag nog een knappe derde plaats na Merlier en Cavendish in de Elfstedenronde te Brugge. Deze week kan Sasha zich meten met de wereldtop. Jordi Warlop is bezig aan een heel regelmatig seizoen en is onze hoogst geklasseerde renner in de UCI ranking. Cedric Beullens en Arne Marit kenden wat pech in de recente wedstrijden maar ook zij zijn klaar voor deze ronde, net als Robbe Ghys en youngster Fabio Van den Bossche.

Renners: Cedric Beullens, Robbe Ghys, Rune Herregodts, Arne Marit, Fabio Van den Bossche, Jordi Warlop, Sasha Weemaes
Sportbestuurders: Walter Planckaert, Hans De Clercq


Photo: Getty Images


Koers mee in de Virtual Baloise Belgium Tour!

Sponsornieuws
07 June 2021

In deze vijfdaagse sportieve challenge moeten wielertoeristen trachten zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen voor hun team. Elk team is gelinkt aan 1 van de 21 profploegen die op hetzelfde moment de Baloise Belgium Tour (UCI ProSeries) rijden. Hoe beter de wielertoeristen én de profrenners presteren, hoe groter het feestje op de (virtuele) teambus!

Vorig jaar kon de Baloise Belgium Tour wegens de coronapandemie niet doorgaan. Een virtuele editie, waarbij wielertoeristen om het meest aantal kilometers verzamelden in dienst van een bekende kopman, bleek een schot in de roos. Het was zo’n overweldigend succes dat de organisatoren hebben beslist dit jaar een tweede Virtual Baloise Belgium Tour te organiseren, zelfs nu de profrenners opnieuw voluit mogen koersen. De 90ste editie van de Baloise Belgium start op woensdag 9 juni in Beveren en eindigt op zondag 13 juni in Beringen. Gelijktijdig zullen ook de wielertoeristen het land doorkruisen in de virtuele versie van de Baloise Belgium Tour.

Het concept van de Virtual Baloise Belgium Tour ziet er ietsje anders uit dan vorig jaar. Deelnemers dienen zich voor 9 juni online te registreren op het platform van de Virtual Baloise Belgium Tour en krijgen dan automatisch een team toegewezen. Ze stappen virtueel op de teambus van 1 van de 21 aan de Baloise Belgium Tour deelnemende profteams: Lotto Soudal, Deceuninck-Quick Step, BoraHansgrohe, Trek-Segafredo, ... of Sport Vlaanderen - Baloise uiteraard! In elk team zullen ongeveer evenveel wielertoeristen zitten zodat de winstkansen gelijk zijn. Winnen doe je door als team vijf dagen lang zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen. Je fietst waar en wanneer je wil. De koppeling met het platform gebeurt via Strava of Garmin.

Maar volg zeker ook de profkoers op tv en supporter voluit mee, want het wordt nóg leuker op jouw virtuele teambus als ook de profs van jouw team goed presteren. Een ritzege in de Baloise Belgium Tour levert immers 1000 bonuskilometers op, een tweede plaats is goed voor 500 extra kilometers en als een profrenner uit jouw ploeg derde wordt in een etappe dan krijgt je team er 250 bonuskilometers bij.

Baloise Cycling Box

De eindwinnaar van de Virtual Baloise Belgium Tour is het team dat na vijf dagen de meeste kilometers verzameld heeft. Elk teamlid van het winnende team krijgt een exclusieve Baloise Cycling Box thuisgestuurd. Heeft jouw team naast de eindzege gegrepen? Niet getreurd, want de strafste wielertoerist van elk team – diegene die op vijf dagen tijd het meeste aantal kilometers heeft afgemaald – valt ook in de prijzen en ontvangt een door de eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour gehandtekend Baloise-wielershirt.

Fotochallenge

En dat is nog niet alles, want door met de hashtags #virtualbaloisebelgiumtour en #lottogangmaker een leuke foto van jouw fietsavonturen op Instagram te posten, kan je ook een mooie prijs in de wacht slepen. Ex-Belgisch kampioen en Tour de France-ritwinnaar Ludo Dierckxsens is de jury en kiest de tien leukste foto’s. De winnaars van de fotochallenge mogen zich verheugen op de officiële Lotto-puntentrui van de Baloise Belgium Tour.

Meer info en inschrijven op www.virtualbaloisebelgiumtour.be.


Prima weekend met als orgelpunt P3 voor Sasha Weemaes in Brugge

Dwars door het Hageland (BEL 1.Pro) - Elfstedenronde (BEL 1.1)
06 June 2021

Sterke prestaties dit weekend in Dwars door het Hageland zaterdag en de Elfstedenronde zondag. Orgelpunt was de podiumplaats van Sasha Weemaes in de massasprint zondag, derde na Merlier en Cavendish.

Alex Colman zat mee in een kopgroep van zes in de Elfstedenronde tot op ongeveer 50 kilometer van de finish een aantal kleppers optrokken tot een stevig tempo op de kasseistrook de Brieversweg. Het peloton brak, en in de eerste groep hadden we Sasha Weemaes, Sander De Pestel en Jens Reynders mee. Die groep liep snel de vluchters in zodat we in een groep van 28 man vier renners mee hadden. In het peloton daarachter reden ze echter ook op de limiet, een aantal sprinters hadden immers de boot gemist. Op iets minder dan 40 kilometer van de finish was alles te herdoen, het viel daarop een beetje stil en dat was het moment waarop Jens Reynders in de aanval trok. Hij kreeg Nick van der Lijke mee en het duo werd met nog 10 kilometer te gaan ingelopen. De ploeg bracht Sasha goed naar voor, onze sprinter eindigde net na na Merlier en Cavendish en op plaats negen hadden we nog Jordi Warlop.

In Dwars door het Hageland, tussen Aarschot en Diest, was Aaron Van Poucke onze dichtste finisher op plaats 26. "Goede benen" klonk het nadien bij Aaron, dat moet wel want hij was al vroeg in de wedstrijd onze man in de vlucht. Nu begon hij aan de laaste klim op de citadel in Diest in de groep die reed voor plaats negen. Hier geen dichte uitslagen dus maar onze mannen reden sterk en toonden zich, maar kenden op de gravelstroken ook de nodige pech, onder meer voor Cedric Beullens en Arne Marit. Winnaar werd de Noor Rasmus Tiller, hij was de sterkste van een kopgroep van acht. En vier van die acht koplopers begonnen hun profcarrière bij Sport Vlaanderen - Baloise ...

Foto's Dwars door het Hageland en Elfstedenronde 2021.

Sasha Weemaes P3 in Elfstedenronde 2021
Sasha Weemaes P3 in Elfstedenronde 2021, op het podium naast Tim Merlier en Marc Cavendish (foto © Getty Images)


Zes super geslaagde koersdagen in Zuid-Spanje

Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol (ESP 2.Pro) - Vuelta Ciclista a la Región de Murcia (ESP 1.1)
23 May 2021

Met de vijfdaagse Ronde van Andalusië - Ruta de Sol en de Ronde van Murcia werkte onze ploeg in Spanje zes koersdagen op rij af. En ze deden dat met klasse, als een sterk collectief: elke dag in de aanval, elke dag voor de "meta volantes" trui, en elke dag voor een goed klassement met Rune Herregodts. Die laatste werd goed omringd en sloot Andalusië af op een schitterende 13de plaats in de eindstand. En die trui, die kwam om de schouders van Thomas Sprengers mee naar huis.

Deze wedstrijden staan normaal gezien in februari op het programma maar werden om de gekende reden uitgesteld tot nu. Negen worldtour ploegen verschenen aan de start in de Ronde van Andalusië. De Spanjaard Gonzalo Serrano won de eerste rit, met een lastige finish na een trip met bijna 3000 hoogtemeters. Rune deed het knap op plaats 16 op 7 seconden. Thomas Sprengers was mee in de vlucht van de dag en won de enige tussenspurt. Het leverde hem de "meta-volantes" trui op. Woensdag stonden er nog 1000 hoogtemeters meer op het programma. Winst in de mooie finishplaats "Fortaleza de la Mota de Alcalá" was er voor Ethan Hayter. De verschillen liepen hoger op dan op dag één, Rune werd 19e en schoof in de stand op naar plaats 15. Aaron Van Poucke was onze man in de aanval en hij nam de meta-volantes trui over van Thomas. Maar ook pech voor Aaron, in een onschuldig ogende bocht schoven vier van de zes renners in de kopgroep gewoon onderuit. Aaron lag erbij en liep vooral veel schaafwonden op.

Donderdag was er de koninginnerit, met bijna 4.200 hoogtemeters verdeeld over vijf gecategoriseerde beklimmingen onderweg en een aankomst bergop. We kregen opnieuw Thomas in de vlucht van de dag, wat hem weer terug de meta-volantes trui opleverde. De Colombiaan Miguel Angel Lopez won en Rune werd nu heel knap 11de en in de stand 13de. Rit vier op vrijdag ging er één voor de sprinters zijn. Er vormde zich snel een vroege vlucht en wij hadden nu twee vertegenwoordigers aan boord, opnieuw Aaron Van Poucke en Robbe Ghys. Voor de Spanjaard Isaac Canton ging het in de finale niet snel genoeg maar ons duo reageerde op zijn uitval en zo kregen we een trio vooraan met de Spanjaard, Aaron en Robbe. In het peloton moesten ze stevig achtervolgen om de drie terug te pakken, dat gebeurde op minder dan vijf kilometer van de finish, waar André Greipel de sprint won. Rune begon als 14de in de stand aan de slotrit, een korte rit maar met op het einde nog 3,4 km klimmen aan 5,4% gevolgd door een korte lichte afdaling richting finish. Keihard ging het vooraan op die klim en 12 man zonderde zich af. Rune eindigde in een groep die op 31 seconden van ritwinaar Ethan Hayter binnen kwam en beëindigde deze ronde op een prachtige 13de plaats. De Colombiaan Miguel Angel Lopez (Movistar) werd eindwinnaar.

Tot slot was er op zondag nog de ééndagskoers Ronde van Murcia. Na vijf dagen koersen in de hitte van Andalusië reden de renners nu een dag in de regen en de kou. Dik 20 graden koeler, straten die bijna blank staan, en slechts 46 renners die de koers uitreden. Halfweg de wedstrijd na een stevige klim, hadden we op 1'43" van een duo een eerste peloton van geen 40 man. Thomas Sprengers was erbij en werd onze dichtste finisher, P20 op 4'15" van de winnaar, thuisrijder Antonio Soto. De groep met Thomas viel uiteen op een laatste klim op 23 kilometer van de finish.

24 Foto's Vuelta Andalucia 2021.

Rune Herregodts en Thomas Sprengers, Andalucia 2021
Rune Herregodts en Thomas Sprengers (foto's © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners