/ Nieuws

Drie ereplaatsen in een week voor Milan Menten

Nieuwsbericht 20 mei 2019 - Grand Prix Criquielion (1.2 BEL)

Milan Menten eindidgde zondag op de tweede plaats in de Grand Prix Criquielion. Een uitgedund peloton sprintte voor de zege, Kenneth Van Rooy werd vijfde. De overwinning ging naar Arne Marit (Lotto Soudal U23). Voor Milan was dit een derde ereplaats op rij.

De GP Criquielion tussen Silly en Deux-Acren is een wedstrijd van UCI categorie twee over 193,3 kilometers. Onder meer Kenneth Van Rooy, Lindsay De Vylder, Thimo Willems en meermaals Christophe Noppe toonden zich aanvallend maar aan een minuut voorsprong kwam niemand. Een groepje met Christophe en Thimo werd in de finale gegrepen door een uitgedund peloton waarop Marit de sprint won.

Milan was door ziekte out na de Scheldeprijs en nadien volgde een rustperiode. Nu staat hij er na deze tweede plek terug met drie top-tien plaatsen op rij. Vorige woensdag spurtte hij naar een vierde plaats in Puivelde Koerse, waar de Brit Alexander Richardson solo won, en vorig weekend was hij zesde in de Trofee Maarten Wynants.Benjamin Declercq 16e in de eindstand

Nieuwsbericht 20 mei 2019 - 4 Jours de Dunkerque / Grand Prix des Hauts de France (2.HC FRA)

Benjamin Declercq was onze best geklasseerde renner in de eindstand van de Vierdaagse van Duinkerke. De zes koerdagen van editie 2019 werden geheel beheerst door Team Jumbo Visma met vijf ritzeges, de eindzege en winst in het puntenklassement. Benjamin sloot af als zestiende in de eindstand. Hij kwam de top 20 binnen na sterke prestaties in de lastige vijfde rit met 17 x de beklimming van de Kasselberg.

Ereplaatsen waren er voor Piet Allegaert in rit 2 (6e) en rit 4 (9e). Sport Vlaanderen - Baloise eindigde vijfde in het ploegenklassement en Robbe Ghys mocht van de jury na rit 3 op het podium de prijs voor "Le Dossard Vert" afhalen. Die dagelijkst prijs gaat naar de renner die (vrij vertaald uit het reglement) "uitblinkt door zijn eco-burger houding en zijn vriendelijke en participatieve houding ten opzichte van de organisatie, de media en het publiek". Robbe Ghys en Thomas Sprengers verdwenen uit de wedstrijd door ziekte.


Piet Allegaert en Amaury Capiot in de regen op weg naar de start van de slotrit, Roubaix - Duinkerke

Kevin Deltombe in vroege vlucht La Doyenne

Nieuwsbericht 28 april 2019 - Liège-Bastogne-Liège (1.UWT BEL)

Kevin Deltombe was onze man aan boord van de vroege vlucht en Thomas Sprengers eindigde op plaats 62 in deze door de regen en lage temperaturen loodzware editie van Luik Bastenaken Luik.

De kopgroep van de dag kreeg in schuifjes vorm en verwierf maximaal dik tien minuten voorsprong. Na het keerpunt in Bastogne en op weg naar de Côte de Saint-Roche begonnen de mannen van Deceuninck-Quick-Step het tempo in het peloton serieus op te drijven. De voorsprong van de koplopers slonk snel. Op de Côte de Wanne viel Kevin vooraan weg, er waren nog 84 kilometers te gaan. Met nog 70 kilometer te gaan werd de laatst overgebleven vluchter gegrepen. In Luik eindigde Thomas 62e op 9'48" van Jakob Fuglsang, de Deen van Astana die solo won.


Kevin Deltombe, onze man aan boord van de vroege vlucht (foto © Getty Images)

Van Rooy in de aanval, Sprengers tot diep in de finale

Nieuwsbericht 24 april 2019 - La Flèche Wallonne (1.UWT BEL)

Julian Alaphilippe was voor het tweede jaar op rij de snelste op de Muur van Hoei. Onze ploeg had Kenneth Van Rooy in de vroege vlucht en Thomas Sprengers die tot diep in de finale voorin stand hield.

Halfweg op de Côte de Cherave, een 6-tal kilometer van de finish, kregen we nog een breuk in het toch al compacte peloton. Vooraan bleven nog een kleine 30 renners over. Thomas zat zo in een volgende groep en eindigde 32ste op 1'47" van Alaphilippe. Knap toch hoe Thomas er telkens weer staat, niet alleen in dit soort koersen over sterk geaccidenteerd terrein maar eerder dit jaar bijvoorbeeld ook in de E3 BinckBank Classic Harelbeke.

Verderop reden Kevin Deltombe en Aaron Verwilst de wedstrijd uit. Kenneth was dus mee in de vroege vlucht van vijf renners. Nog maar een paar weken terug in de Ronde Van Vlaanderen was hij ook onze man in de aanval.

Kenneth Van Rooy in de vroege vlucht
Kenneth Van Rooy in de vroege vlucht (Foto © Getty Images)

Verwilst en Sprengers in de aanval

Nieuwsbericht 22 april 2019 - Amstel Gold Race (1.UWT NED)

De 54e editie van de Amstel Gold Race zal gekend blijven als die waar Mathieu van der Poel in het slot op fenomenale wijze naar winst stoof. Met Aaron Verwilst en Thomas Sprengers hadden we vooraf twee man mee in de vroege vlucht.

De laatste vluchters met daarbij Thomas werden pas aan de Kruisberg gegrepen door de eerste achtervolgers. Aaron moest de rol vooraan wat vroeger lossen, na 210 kilometer koers. Onze mannen reden zo dik 200 kilometer in de aanval. Uiteindelijk eindigde Thomas samen met Dries Van Gestel nog in de groep die reed voor plaats 35 op 4'19" van de winnaar. Dries werd 41ste, Thomas 56ste. Kevin Deltombe en Benjamin Declercq reden ook nog uit.

Thomas Sprengers en Aaron Verwilst in de aanval
Thomas Sprengers en Aaron Verwilst in de aanval (Foto © Getty Images)

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners