/ Nieuws

Oefenkamp Altea: eindelijk de zon

Nieuwsbericht 14 January 2021 - Teamnieuws

Nog tot zondag verblijven onze renners en omkadering in hotel Hotel Cap Negret in het Spaanse Altea voor de eerste trainingsstage van het nieuwe seizoen. Het weer zat niet mee tijdens de eerste dagen, non-stop regen en temperaturen tegen het vriespunt maakten dat niet alle trainingen buiten konden doorgaan. Daarbovenop kwam ook het nieuws dat de Challenge Mallorca eind deze maand niet doorgaat.

Gelukkig is intussen de zon weer op post, kleurt de lucht blauw en kan er getraind worden in aangename temperaturen. Dertien renners keren zondag terug naar België. De anderen blijven nog een tijdje langer trainen aan de Costa Blanca.


Photo © Getty Images

Sport Vlaanderen - Baloise 2021 met 21 renners

Nieuwsbericht 31 December 2020 - Teamnieuws

Sport Vlaanderen - Baloise start in 2021 met 21 renners die uitkomen in competities op de weg en op de baan.

Zes renners debuteren bij de profs: Ruben Apers, Alex Colman, Rune Herregodts, Arne Marit, Jens Reynders en Ward Vanhoof.

De blijvers zijn: Cedric Beullens, Kenny De Ketele, Sander De Pestel, Lindsay De Vylder, Gilles De Wilde, Robbe Ghys, Julian Mertens, Thomas Sprengers, Fabio Van Den Bossche, Aaron van Poucke, Kenneth Van Rooy, Aaron Verwilst, Jordi Warlop, Sasha Weemaes en Thimo Willems

De trainingstage in Spanje staat gepland vanaf 7 januari 2021 in Altea.

Kort teamnieuws: Europe Tour ranglijst - Alex Colman

Nieuwsbericht 10 November 2020 - Teamnieuws

2020 Werd een apart corona-wielerjaar met vanaf augustus een grondig herschikte wielerkalender. Voor de wegrenners zit het wielerjaar er intussen op, Sport Vlaanderen - Baloise sluit dit af op een knappe achtste plaats in de Europe Tour ranglijst bij de ploegen.

We bevestigen ook de komst van de 22-jarige Alex Colman met ingang van 1 januari 2021. Alex komt over van de Britse continentale ploeg Canyon dhb p/b Soreen. Hij debuteert bij de profs en tekende een contract voor 2021 en 2022.

Jongste deelnemer Fabio Van den Bossche in vroege vlucht

Nieuwsbericht 19 October 2020 - Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)

De Ronde van Vlaanderen 2020 is voor Sport Vlaanderen - Baloise prima verlopen. Met youngster Fabio Van den Bossche hadden we iemand mee in de spits van de wedstrijd en Amaury Capiot moest pas op de Taaienberg de kop van de koers laten gaan maar eindigde nog knap op plaats 22, op 2'41" van de winnaar Mathieu van der Poel.

Vijf van onze renners debuteerden in de Ronde van Vlaanderen: Cedric Beullens, Gilles De Wilde, Fabio Van den Bossche, Milan Menten en Thimo Willems. Voor Amaury Capiot en Thomas Sprengers was dit de derde deelname. Meteen na de start toonden onder meer Fabio, Milan en Thomas zich vooraan bij de eerste aanvallers maar het duurde nog tot Sint-Niklaas vooraleer de kopgroep van de dag vorm kreeg. Zes renners reden weg, voor onze ploeg Fabio en daarbij Gijs Van Hoecke, Dimitri Peyskens Gregor Mühlberger, Samuele Battistella en Danny van Poppel. Tot bijna 9 minuten liepen de vluchters uit. Mooi moment op tweede beklimming van de Oude Kwaremont toen Fabio leek te kraken maar door beet en dan nog mee over de Paterberg ging. Pas in de vlakke strook tussen de Paterberg en de Koppenberg werden de vluchters gegrepen. Kortom, schitterende prestatie van Fabio, de jongste (20 jaar en 27 dagen) van alle deelnemers. Minder dan een week na het behalen van brons in het omnium op de Europese pistekampioenschappen U23 reed hij ruim 170 kilometer in de aanval.

Op dat moment zat Amaury nog mee vooraan in het sterk uitgedunde peloton. Amaury reed heel de dag attent voorin en werd op weg naar de tweede doortocht op de Kwaremont nog eens helemaal naar voor gebracht door Cedric. Zo bleef hij vooraan op de Paterberg, de Koppenberg en de Steenbeekdries, zij het op die laatste wel wat moeilijker. Pas op de Taaienberg moest Amaury de kop van de koers laten gaan en uiteindelijk werd hij 22e op 2'41" van Mathieu van der Poel. Fabio eindigde 67e op 7'26". Op 10'30" eindigde een grote groep met Cedric (75e), Milan (78e) en Thomas (85e).

Fabio Van den Bossche (Foto © Getty Images)

Brons voor Fabio Van den Bossche in het omnium

Nieuwsbericht 14 October 2020 - 2020 UEC U23 Track European Championships, Fiorenzuola (ITA CC)

Fabio Van den Bossche behaalde dinsdag brons in het omnium op de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor beloften U23 in het Italiaanse Fiorenzuola. Maandag werd hij met Jules Hesters vijfde in de ploegkoers. De Belgische delegatie op dit EK was in totaal goed voor tien medailles.

De Rus Syritsa en de Zwitser Vogel gingen Fabio vooraf in het omnium. Pas aan het einde van de afsluitende puntenkoers gingen die twee Fabio voorbij in het klassement, maar zij waren echt wel sterk. Fabio won de scratch, was derde in de tempo race en vierde in de afvalling.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners