/ Nieuws

Dries Van Gestel out na val in Tour of Britain

Nieuwsbericht 10 september 2019 - OVO Energy Tour of Britain (2.HC)

Dries Van Gestel heeft zondag tijdens de tweede etappe in de OVO Energy Tour of Britain enkele zware blessures opgelopen aan de elleboog en pols na een valpartij. Maandag viel ook Benjamin Declercq maar hij zal dinsdag starten in rit vier. Christophe Noppe reed maandag heel de dag in de aanval.

De kopgroep van zes maandag was heel snel gevormd en pas kort voor de laatste kilometer werden de vluchters ingelopen. Net als in de openingsetappe was Dylan Groenewegen de snelste. Matteo Trentin won zondag en voert de stand aan.

Pech dus voor Dries, bij de valpartij is hij zwaar geraakt aan de elleboog en de pols. Er zit een barst in de bol van het spaakbeen en een barst in het scaphoid. De pols is ingespalkt. Daarbij komen nog heel wat schaafwonden. Zijn wegseizoen 2019 is zo goed als beëindigd hierdoor. Voor 2020 tekende hij bij Total ­ Direct Energie en zo komt ook zijn naam terecht bij die van de doorstromers vanuit onze ploeg.

Het lijstje renners die momenteel aan de kant staan wordt daarmee weer wat langer. Emiel Planckaert is nog out door een aanrijding op training bij de hervatting na het BK. Aaron Van Poucke en Milan Menten hadden polsblessures na een val, Kenneth Van Rooy onderging een operatie aan de knie en Kevin Deltombe is nog maar net terug in competitie na een lange revalidatie door een complexe sleutelbeenbreuk.


Dries Van Gestel (© cyclingmoments / Erik Van Breugel)

Capiot op plaats 8 in Brussel en Fourmies

Nieuwsbericht 09 september 2019 - GP de Fourmies / La Voix du Nord (1.HC FRA), Brussels Cycling Classic (1.HC BEL)

Met de Brussels Cycling Classic en Fourmies stonden er afgelopen weekend twee .HC wedstrijden op ons programma. Amaury Capiot pakte er zaterdag en zondag de achtste plaats.

De overwinningen gingen respectievelijk naar Caleb Ewan en Pascal Ackermann. Zondag was er ook nog winst voor Aimé De Gendt in de Antwerp Port Epic / Sels Trophy. Piet Allegaert eindigde hier op plaats twaalf.

Overwinningen op de piste in Portugal

Nieuwsbericht 03 september 2019 - Troféu Internacional de Pista Anadia (POR CL2)

Onze pistiers koersten het voorbije weekend 2 dagen op rij in Portugal. Overwinningen waren er in de ploegkoers, de scratch en het omnium.

De wedstrijden waren van UCI categorie CL2. Zaterdag wonnen Robbe Ghys en Kenny De Ketele de ploegkoers en was Sasha Weemaes de sterkste in de scratch U23. Zondag won Lindsay De Vylder het omnium. Iedereen blijft intussen in Anadia voor een trainingsstage van een week.

Vier dagen op rij aanvallend gekoerst

Nieuwsbericht 01 september 2019 - Druivenkoers Overijse, Kortemark, Omloop Mandel-Leie-Schelde en GP Scherens Leuven

Van woensdag tot en met zondag reden onze renners drie UCI koersen en een kermiskoers. Ze toonden zich aanvallend in de finales wat resulteerde in top 10 ereplaatsen voor Jordi Warlop, Amaury Capiot, Thimo Willems, Benjamin Declercq en twee maal Christophe Noppe. Piet Allegaert reed twee dagen in de vlucht van de dag.

Piet was woensdag mee in de vroege vlucht in de Druivenkoers te Overijse. Op weg naar de finale werden de vijf vluchters gegrepen en in de slotronde was er nog een aanval van Thomas Sprengers op de Schavei. Met één concurrent in het wiel had hij een kloofje maar de rest kwam zeer snel terug. Mee op de voorste rijen zat Benjamin Declercq die in de massaspurt nog knap zesde werd. De overwinning ging naar de Nederlander Arvid de Kleijn.

Zaterdag in de Omloop Mandel-Leie-Schelde te Meulebeke reed Piet opnieuw in de aanval. Christophe Noppe eindigde op plaats vijf in de massasprint. De Italiaan Niccolò Bonifazio won en dat deed zondag nog eens over in de Grote Prijs Poeske Scherens te Leuven. Zijn ploeg Team Total Direct Energie werkte twee dagen op rij met het oog op die sprints. Ook in Leuven werden vroege vluchters gegrepen. Met nog drie van de twaalf ronden te gaan toonde onze ploeg zich zeer aanvallend met Dries Van Gestel, Benjamin Declerq en Amaury Capiot. We maakten de koers mee hard en bij de laatste passage van de Wijnpers, 356m en een gemiddeld stijgingspercentage van 4.7%, trok Benjamin nog eens door voor Thomas Sprengers die zo met Aimé De Gendt weg raakte. De renners van Israel Cycling Academy en Cofidis werkten in de achtervolging en het duo werd nog ingerekend. Christophe Noppe eindigde vierde en Amaury Capiot zesde.

Vrijdag in de finale van Kortemark Koerse was Thimo Willems mee in een kopgroep van acht.
Elias Van Breusseghem won licht afgescheiden voor Thimo. Voordien toonde Benjamin Declercq zich aanvallend.

Kort: Schaal Sels - baanwielrennen

Nieuwsbericht 25 augustus 2019 - Schaal Sels Merksem (1.1 BEL) - Japan Track Cup I & II (CL1 JAP)

In de ingekorte editie van de Schaal Sels te Merksem pakten we top 10 plaatsen met Christophe Noppe (8) en Benjamin Declercq (10). Intussen behaalden Kenny De Ketele en Robbe Ghys meerdere podiumplaatsen in de Japan Track Cup.

De Schaal Sels werd na protest van de renners over de veiligheid van het parcours ingekort tot 128 kilometers. Na de herstart kregen we een duo in de aanval: Tom van Asbroeck en Guillaume Bovin, beiden rijdend voor Israel Cycling Academy. Op ongeveer acht kilometer van de finish werden de vluchters gegrepen. Vooraan in het peloton had Mathias Van Gompel heel wat werk verricht. In de finale kregen we nog een kopgroep van vijf met daarbij Dries Van Gestel. De voorsprong was minimaal, het sterk uitgedunde peloton keerde terug en we kregen een sprint. Attilio Viviani was de snelste, Christophe Noppe werd achtste en Benjamin Declercq tiende.

Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn in Japan waar ze de Japan Track Cup I & II afwerkten, een wedstrijd van UCI categorie CL1. In de madison was ons duo goed voor zilver en brons. In het omnium voegde Kenny daar nog twee keer zilver aan toe.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners