/ Nieuws

Geslaagde tiendaagse trainingsstage

Nieuwsbericht 20 January 2020 - Teamnieuws

Onze traditionele januari stage in het Spaanse Calpe zit erop. Met flink wat vertraging is iedereen zondagavond vanuit Valencia geland in België. Storm Gloria met regen, sneeuw en wind zorgde voor problemen in Calpe en omstreken, en de luchthaven van Alicante werd 24 uur gesloten.

Alle voorziene trainingen zijn kunnen gebeuren en zaterdag werd er afgesoten met een stevige rit, zes uur in het zadel voor meer dan 200 kilometers. Een aantal renners trainde vrijdag op het parcours van de koninginnerit van de Ronde van Valencia 2020 tussen Calpe en de Sierra de Bernia. De slotklim daar heeft stroken met stijgingspercentages boven de 20%. De voorbereidingen op het wielerseizoen 2020 gaan intussen verder, woensdag staat er in België weer een groepstraining gepland. Binnen 10 dagen beginnen we eraan met de eerste koersdag van de Challenge Ciclista op Mallorca en vier dagen later starten ze in Zuid-Frankrijk.

Een reportageploeg van Focus WTV trok in het spoor van onze ploeg mee naar Calpe. In deze video blikken ze vooruit met een aantal West-Vlaamse renners.

Perfect zuiders programma om 2020 te starten

Nieuwsbericht 13 January 2020 - Teamnieuws

Onze ploeg Sport Vlaanderen - Baloise heeft voor 2020 een UCI ProTeam licentie, de categorie net onder WorldTour. De professionele wielerkalender onderging enkele hervormingen en is nu ingedeeld in drie divisies: de WorldTour, de ProSeries en het Continentale Circuit.

De ProSeries-divisie is nieuw en enkele van die wedstrijden staan in februari op ons programma: de vijfdaagse Ronde van Valencia en Andalucia, en ééndagskoers Almeria. Daarnaast zijn we er weer bij in Mallorca, Marseille, Bessèges en Murcia, en voor ons nieuw dit jaar in Turkije de Tour of Antalya. Kortom een schitterend zuiders programma waarbij iedereen aan de slag kan in aanloop naar het Vlaamse openingsweekend!

De selecties voor die wedstrijden vind je kort ervoor hier terug.

actiefoto training
(foto © Getty Images)

Klaar voor trainingstage Calpe 2020

Nieuwsbericht 08 January 2020 - Teamnieuws

Het gaat een korte nacht worden voor onze renners en omkadering. Donderdag in de vroege uurtjes vertrekt iedereen die nog niet in Spanje was richting Gran Hotel Sol y Mar te Calpe voor onze eerste stage 2020.

Ploegleiding en omkadering zullen onze twintig renners opvolgen en begeleiden. Enkel Kenny De Ketele, vanaf donderdag gekoppeld aan Nils Politt in de zesdaagse van Bremen, zal in het begin van de stage ontbreken. Dinsdag eindigde voor Kenny, Robbe Ghys en Lindsay De Vylder de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Kenny en Robbe werden er derde, Lindsay elfde.

In Calpe starten we donderdag en vrijdag met groepstrainingen. Tegelijk zijn er dan de photoshoots. Nadien zullen de renners meer specifieke trainingen afwerken. Daarmee zitten we in de laatste rechte lijn richting wegseizoen 2020. Hierbij nog de stand van onze renners in de UCI ranking bij de aanvang van het nieuwe seizoen, 5 januari 2020.

De Ketele - Ghys pakken eindzege in de slotsprint

Nieuwsbericht 18 November 2019 - Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben in het Kuipke de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op hun naam geschreven. Kenny staat daarmee vier keer op de erelijst, voor Robbe is het de eerste zege. Voor aanvang van de slotdag was er ook een warm eerbetoon voor Moreno De Pauw, die aan het eind van deze pistewinter afscheid neemt van de wielersport.

Kenny en Robbe hebben in de eindstand vijf puntjes meer dan Jaser De Buyst en Tosh Van der Sande. De strijd voor de eindzege ging door tot en met de laatste sprint. Een ultieme uitval voor een bonusronde van de Duitse wereldkampioenen ploegkoers Roger Kluge en Theo Reinhardt lukte niet en met de punten kwamen ze te kort. Het verschil tussen De Ketele/Ghys en De Buyst/Van der Sande bedroeg intussen amper één punt voor de laatste sprint. En die werd gewonnen door Kenny.

Fabio Van den Bossche, prof bij ons vanaf 1 januari 2020, werd aan de zijde van Marc Hester zevende in de eindstand. Lindsay De Vylder reed met Wim Stroetinga naar plaats negen. Moreno De Pauw reed hier zijn laatste Gentse zesdaagse uit zijn carrière. Hij startte samen met de Gerben Thijssen maar door de zware valpartij van die laatste moest er geschoven worden en werd Moreno gekoppeld aan Michele Scartezzini. Intussen gaat het gelukkig beter met Gerben. En baanrecordhouder Moreno, die scoorde op de slotdag nog eens in zijn specialiteit, de baanronde en de 500 meter. 
 


 


Kenny De Ketele en Robbe Ghys als leiders naar het slotweekend

Nieuwsbericht 16 November 2019 - Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent 2019

Kenny De Ketele en Robbe Ghys trekken als leider het slotweekend in van de 79e Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent. En ze gaan ervoor, één stapje hoger dan in 2018! Vijf koppels komen nog in aanmerking voor de eindzege.

Kenny en Robbe totaliseren 197 punten en worden gevolgd door drie ploegen in dezelfde ronde: Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande (184 punten), Iljo Keisse/Mark Cavendish (172 punten) en de Duitsers Roger Kluge/Theo Reinhardt (121 punten). Op één ronde volgen Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (178 punten). Kenny en Robbe namen de leiding over van Kluge/Reinhardt op dag drie, donderdag.

Vrijdag stond de Memorial Patrick Sercu op het programma, een ploegkoers van één uur als hulde aan deze grote kampioen, de Keizer van 't Kuipke, dit jaar overleden. Patrick Sercu was de grootste baanwielrenner aller tijden en was sinds 1983 wedstrijdleider in Gent. Zoon Christophe Sercu vervult intussen die rol, naast zijn functie als teammanager van onze ploeg. De Memorial Patrick Sercu zal elk jaar op vrijdag gereden worden en krijgt een aparte erelijst. De editie 2019 werd op gang geschoten door kleindochter Camille. Kenny en Robbe gingen ervoor maar helaas moest de strijd op weg naar de finale even geneutraliseerd worden door gemorst bier op de piste. Uiteindelijk wonnen Keisse/Cavendish voor Kenny en Robbe en De Buyst/Van der Sande.


Foto © Getty Images

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners