NIEUWS

10 Dagen intens getraind en gewerkt, aftellen nu naar 26 januari!

Teamnieuws
17 January 2022

De trainingsstage in het Spaanse Altea zit erop, een aantal van onze renners blijven nog een tijdje langer aan de Costa Blanca maar de meeste zijn zondagavond weergekeerd naar België. Er werd hard gewerkt en stevig getraind, en dat in vrijwel steeds perfecte weersomstandigheden en een prima sfeer. Iedereen kijkt dan ook gretig uit naar de eerste koersen!

De trainers van Energy Lab, Ward Vande Capelle en nieuwkomer Loïc Segaert, hadden een uitdagend en intensief programma voorzien. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld zaten heel wat renners zeven uur in het zadel, goed voor 230 kilometers en meer dan 3500 hoogtemeters. De renners konden verder ook kennismaken met Dr. Thijs Loncke die als ploegarts An Konings opvolgt. Thijs heeft zelf een verleden als wielrenner, in 2006 werd hij Belgisch kampioen bij de nieuwelingen. Met sportdiëtiste Jolien Lewyllie waren er individuele gesprekken over gezonde voeding tijdens zware trainingsperiodes.

De verwachtingen voor 2022 zijn hoog, niettegenstaande het feit dat wij met een zeer jonge ploeg (16 renners zijn jonger dan 24 jaar) tegen de internationale profs zullen moeten strijden. Na een paar lastige jaren en een zeer moeilijke start in 2021 boekten vijf renners nog prachtige overwinningen. Die renners zijn dit jaar nog steeds bij de ploeg en zijn ambitieuzer dan ooit. Nogal wat andere renners kennen een voorgeschiedenis van pech, valpartijen, blessures en ziekte maar hebben nu een vlekkeloze winter achter de rug en zijn super gemotiveerd. Uitkijken doen we ook naar de zes nieuwkomers, neoprofs die de voorbije twee jaren bij de beloften door de gekende omstandigheden veel minder kansen kregen om zich in de kijker te rijden. We zagen in Altea bij iedereen betere testwaarden en een aantal renners zouden wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. De stage werd op het einde nog verstoord door een aantal coronabesmettingen maar de andere renners zijn blijven trainen. Kortom, iedereen is gedreven, de sfeer onder de renner is top en we tellen met veel goesting af naar de de eerste koersdagen eind januari. De Challenge Ciclista op Mallorca en de koersen in Zuid-Frankrijk komen eraan. Over dat alles brengen we hier binnenkort meer nieuws.

Training, Alteam 2022Photo @GettySport


Trainingsstage 2022 gestart

Teamnieuws
07 January 2022

Onze renners en omkadering zijn donderdag allen aangekomen in hotel Hotel Cap Negret in het Spaanse Altea. Tot zondag 16 januari verblijven we daar voor de eerste trainingsstage van het nieuwe seizoen.

In prima weersomstandigheden werd er na het inchecken in het hotel al een ontspannen ritje van een kleine 80 kilometer afgewerkt. Vandaag begint het intensievere werk en tussendoor zorgen de fotografen voor onze officiële foto's 2022. De eerste wedstrijd op het programma wordt de Challenge Mallorca, vier ééndagswedstrijden van 26 tot 30 januari.


Sport Vlaanderen - Baloise 2022

Teamnieuws
30 December 2021

Sport Vlaanderen - Baloise start in 2022 met 21 renners die uitkomen in competities op de weg en op de baan.

Zes renners debuteren bij de profs: Jenno Berckmoes, Kamiel Bonneu, Vito Braet, Tuur Dens, Milan Fretin en Jules Hesters.

De blijvers zijn: Ruben Apers, Alex Colman, Sander De Pestel, Lindsay De Vylder, Gilles De Wilde, Robbe Ghys, Rune Herregodts, Arne Marit, Julian Mertens, Jens Reynders, Aaron van Poucke, Kenneth Van Rooy, Ward Vanhoof, Aaron Verwilst en Sasha Weemaes.

De trainingstage staat gepland vanaf 6 januari 2022 in het Spaanse Altea.


Foto © Getty Images


Kenny De Ketele pistecoach en sportbestuurder

Teamnieuws
17 December 2021

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond heeft donderdag in een persbericht onder meer de aanstelling van Kenny De Ketele als pistecoach en als sportbestuurder bij onze ploeg bevestigd. Op die manier wordt de link met het wegprogramma van onze baanrenners behouden. Lees hier het volledige persbericht. Veel succes Kenny met deze nieuwe stap!!


Kenny en Robbe winnen in ‘t Kuipke!

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent (BEL)
21 November 2021

Titelverdedigers Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben de 80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent gewonnen. Jasper De Buyst/Roger Kluge en Michael Morkov/Lasse Norman Hansen vervolledigden het podium. Kenny reed zijn laatste Gentse zesdaagse, eerder op de dag werd hij uitvoerig in de bloemetjes gezet door de deelnemers die een erehaag voor hem vormden.

Met drie koppels in dezelfde ronde begon de slotdag. Kenny en Robbe kwamen nog punten te kort ten opzichte van de Deense wereldkampioenen maar die achterstand was geheel weggewerkt bij aanvang van de laatste ploegkoers. Van bij de start daarvan regende het aanvallen maar helaas kregen we na een 40-tal minuten een zware valpartij met als voornaamste slachtoffers Mark Cavendish en Lasse Norman Hansen. Die laatste raakte na de herstart niet meer op zijn beste niveau en Kenny en Robbe werden nog vooral bestookt door het duo Jasper De Buyst/Roger Kluge. Onze mannen streden, counterden en behielden de controle en tijdens de laatste rondjes van Kenny in zijn Kuipke werd duidelijk dat de zege eraan zat te komen. De Buyst/Kluge werden tweede, en de Denen eindigden op plaats drie. Fabio Van den Bossche met de Nederlander Vincent Hoppezak eindigde op plaats zes. Zeker ook sterk want de omstandigheden voor Fabio zaten niet mee. Lindsay De Vylder moest in laatste instantie ziek afhaken en met dank aan last-minute vervanger Vincent kon Fabio toch starten. Gaandeweg raakte het duo beter en beter in de wedstrijd.

Heel jammer van die val, merkte Kenny achteraf op maar hoe dan toch een mooi afscheid in mogelijk ook zijn allerlaatste wedstrijd indien de Wooning Zesdaagse in het Rotterdam Ahoy vanwege corona alsnog word afgelast.


Foto © Getty Images


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners