NIEUWS

Kenny en Robbe winnen in ‘t Kuipke!

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent (BEL)
21 November 2021

Titelverdedigers Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben de 80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent gewonnen. Jasper De Buyst/Roger Kluge en Michael Morkov/Lasse Norman Hansen vervolledigden het podium. Kenny reed zijn laatste Gentse zesdaagse, eerder op de dag werd hij uitvoerig in de bloemetjes gezet door de deelnemers die een erehaag voor hem vormden.

Met drie koppels in dezelfde ronde begon de slotdag. Kenny en Robbe kwamen nog punten te kort ten opzichte van de Deense wereldkampioenen maar die achterstand was geheel weggewerkt bij aanvang van de laatste ploegkoers. Van bij de start daarvan regende het aanvallen maar helaas kregen we na een 40-tal minuten een zware valpartij met als voornaamste slachtoffers Mark Cavendish en Lasse Norman Hansen. Die laatste raakte na de herstart niet meer op zijn beste niveau en Kenny en Robbe werden nog vooral bestookt door het duo Jasper De Buyst/Roger Kluge. Onze mannen streden, counterden en behielden de controle en tijdens de laatste rondjes van Kenny in zijn Kuipke werd duidelijk dat de zege eraan zat te komen. De Buyst/Kluge werden tweede, en de Denen eindigden op plaats drie. Fabio Van den Bossche met de Nederlander Vincent Hoppezak eindigde op plaats zes. Zeker ook sterk want de omstandigheden voor Fabio zaten niet mee. Lindsay De Vylder moest in laatste instantie ziek afhaken en met dank aan last-minute vervanger Vincent kon Fabio toch starten. Gaandeweg raakte het duo beter en beter in de wedstrijd.

Heel jammer van die val, merkte Kenny achteraf op maar hoe dan toch een mooi afscheid in mogelijk ook zijn allerlaatste wedstrijd indien de Wooning Zesdaagse in het Rotterdam Ahoy vanwege corona alsnog word afgelast.


Foto © Getty Images


Topaffiche in ‘t Kuipke, met afscheidnemende Kenny De Ketele en Robbe Ghys als titelverdedigers

80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent
15 November 2021

Het is zover, na een gedwongen jaar afwezigheid wegens de coronapandemie zal het Kuipke van dinsdag 16 tot en met zondag 21 november weer vollopen voor de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Uit onze ploeg verschijnen twee koppels aan de start: titelverdedigers Kenny en Robbe, en Fabio Van den Bossche en Lindsay De Vylder.

Een schitterend deelnemersverld wordt er gepresenteerd, met internationale kampioenen en zes ex-winnaars. Denk daarbij naast ons topduo aan de Olympische en wereldkampioenen Michael Morkov en Lasse Norman Hansen, de Europese kampioenen Jan Willem van Schip en Yoeri Havik, zesvoudig winnaar Iljo Keisse en Mark Cavendish, en Jasper De Buyst en Roger Kluge.

Kenny De Ketele won hier vier keer en rijdt zijn laatste Gentse zesdaagse. Op 1 mei 2007 debuteerde Kenny bij onze ploeg, 14,5 jaar geleden. Gedurende al die jaren reed hij een immens palmares bijeen vol titels en medailles. Zondag op de slotdag zal Kenny hiervoor uitvoerig in de bloemetjes gezet worden. Op 12 december sluit hij dan zijn fantastisch mooie wielercarrière internationaal af in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam.

Fabio en Lindsay, ons tweede koppel, is er ook klaar voor. Zij beëindigden zaterdag de driedaagse van Kopenhagen waar ze vierde werden na een stevige strijd voor het podium, en zijn daarmee al goed ingereden. Verder kijken we ook uit naar de prestatie van Tuur Dens en Jules Hesters, twee youngsters die met ingang van 1 januari 2022 debuteren als prof bij onze ploeg. Tuur wordt voor deze zesdaagse gekoppeld aan de Deen Marc Hester en Jules start aan de zijde van Otto Vergaerde.

Wie er niet kan bij zijn in ‘t Kuipke kan dit jaar ook elke dag alles live vanuit de zetel op tv volgen. Dankzij een nieuwe samenwerking met Proximus hoef je via Proximus Pickx+ van dinsdag tot en met zaterdag niets te missen van de actie. Op zondag kan je naar goede gewoonte de finale van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent live bekijken via Sporza op één.


Kenny en Robbe, 2019 (foto © Getty Images)


Zesde nieuwkomer voor 2022: Jules Hesters

Teamnieuws
02 November 2021

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2022 de 22-jarige (volgende week 23) belofte Jules Hesters als prof.

Gentenaar Jules Hesters (11 november 1998) is pistier en wegrenner en is momenteel aangesloten bij de Nederlandse continentale ploeg Beat Cycling.

Op 24 oktober laatstleden behaalde hij nog een knappe vijfde plaats in de afvalling tijdens de Wereldkampioenschappen Baanwielrennen voor eliterenners. Het goud was voor de Italiaan Elia Viviani. Bij de beloften heeft Jules drie Europese titels in de ­afvalling.

Jules tekende bij Sport Vlaanderen - Baloise een contract voor 2022 en 2023.


Tuur Dens prof vanaf 1 januari 2022

Teamnieuws
31 October 2021

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2022 de 21-jarige belofte Tuur Dens als prof.

Vlaams-Brabander Tuur Dens (Rotselaar, 26 juni 2000) is pistier en wegrenner en is momenteel aangesloten bij het Hubo Titan Cargo Cycling Team. Vorig weekend behaalde hij knap zilver in de scratch bij zijn eerste deelname aan de Wereldkampioenschappen Baanwielrennen voor eliterenners. In september won Tuur samen met Kenny De Ketele de ploegkoers op een manche van de Nations-Cup Baanwielrennen in Cali, Columbia.

Tuur tekende bij Sport Vlaanderen - Baloise een contract voor 2022 en 2023.


Topweekend met WK-medailles op de baan en 1.1 zege op de weg

UCI Track Cycling World Championships, Roubaix, France en Profronde van Drenthe (1.1 NED)
26 October 2021

Afgelopen weekend werd een topweekend voor de ploeg met brons voor Kenny De Ketele en Robbe Ghys in de ploegkoers en zilver voor Kenny in de puntenkoers op het WK baanwielrennen, en met winst voor Rune Herregodts in de Ronde van Drenthe, de afsluiter van het wielerseizoen voor onze wegrenners.

Het ontbrak Kenny niet aan motivatie daar op de baan in Roubaix, en dat resulteerde in nog twee WK-medailles in zijn allerlaatste internationale wedstrijd. Hij bracht daarmee zijn totaal aantal WK-medailles op acht. Vanaf 16 november rijdt Kenny samen met maatje Robbe nog de tachtigste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, en in december volgt nog de Wooning Zesdaagse Rotterdam. Eind dit jaar hangt de 36-jarige Oost-Vlaming zijn fiets aan de haak, na 14 seizoenen bij onze ploeg.

En dan was er zondag de Ronde van Drenthe, waar Rune Herregodts scoorde. Onze eerstejaars kwam solo over de meet nadat hij op dertien kilometer van de finish zijn laatste van twee medevluchters los reed. Samen waren ze na tien kilometer koers in de aanval getrokken. Rune had goed gerekend, hield stand en kwam solo en juichend over de finish. In de sprint van de achtervolgende groep werd Arne Marit nog vijfde en Thimo Willems zevende. Iedereen verichtte knap afstoppingswerk in het peloton. Uiteindelijk sluiten we zo het seizoen nog af met vijf overwinningen op de weg, waarvan drie UCI koersen. Bij de winnaars hebben we met Rune, Arne en Jens Reynders drie neo-profs. Daarnaast was er die prachtige ritzege van Robbe in de Baloise Belgium Tour en winst van Sasha Weemaes in Ruddervoorde.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners