/ Nieuws

Sasha Weemaes spurt naar zesde plaats

Nieuwsbericht 22 maart 2019 - Bredene Koksijde Classic (1.HC BEL) en Danilith Nokere Koerse (1.HC BEL)

Knappe prestatie van Sasha Weemaes vandaag, na een attente finale spurtte hij knap naar plaats zes in de Bredene Koksijde Classic, een wedstrijd van UCI categorie .HC. Onder meer vier Worldtour renners gingen onze youngster vooraf.

Winnaar in Koksijde werd de Duitser Pascal Ackermann. Vorig jaar was Sasha nog winnaar van de Handzame Challenge bij de beloften, hij reed toen voor het EFC-L&R-VULSTEKE Cycling Team. Pech voor een aantal andere renners, want net als in Danilith Nokere Koerse van vorige woensdag waren er weer vele valpartijen. Vandaag was Christophe Noppe tot twee keer toe erbij betrokken. In Nokere kende de ploeg een echte pechdag. Jordi Warlop haakte de dag zelf af door ziekte, en Amaury Capiot ontbrak door te veel last aan de knie na een val vorige zondag in de Ronde van Drenthe. Zijn vervanger in Nokere, Kenneth Van Rooy, raakte betrokken in een val en werd nadien door nog meer van dat opgehouden. Edward Planckaert reed sterk en was heel bedrijvig in de spits van de koers maar ook hij werd uitgeschakeld door een val op minder dan 10 kilometer van de finish. En tot slot Piet Allegaert, hij zat kort achter de valpartij in de sprint op Nokereberg en werd 18e op 21 seconden van winnaar Cees Bol.


Sasha Weemaes op de Kemmelberg (foto © Getty Images)

Ereplaatsen voor Edward Planckaert en Milan Menten

Nieuwsbericht 18 maart 2019 - Ronde van Drenthe (1.HC, NED) en Paris-Troyes (1.2, FRA)

Koersen in de Drentse hel van het noorden, met in deze periode van het jaar vrijwel altijd lage temperaturen, regen en wind, staat voor zware kost. En bij onze Zuiderse buren in Paris Troyes hadden ze dit jaar ook prijs. Het zorgde voor lastige koersen waarin onze ploeg twee ereplaatsen scoorde: Milan Menten spurtte naar plaats drie in Paris Troyes en Edward Planckaert werd zevende in de Ronde van Drenthe.

Met nog meer dan 50 kilometer te gaan reed een groep van 12 man voorop met een 45-tal seconden voorsprong op een eerste peloton. Edward Panckaert was mee. Bij de achtervolgers werd er veel geaarzeld zodat de voorsprong snel een stuk boven de minuut bleef en snel werd duidelijk dat de winnaar vooraan zat. De wedstrijd ging over bijna 218 kilometers en in de finale, voorbij de kaap van 200 kilometer, raakten Pim Ligthart en Robbert De Greef voorop. De Nederlanders pakten in die volgorde plaatsen 1 en 2, en Edward eindigde 40 seconden later mooi op plaats zeven.

Jeremy Cabot was de snelste van een sterk uitgedund peloton in Paris Troyes. Milan Menten werd knap derde in de sprint. De laatste van een groep vroege vluchters werd door het eerste peloton gegrepen op ongeveer 20 kilometer van de finish. In die achtervolging liet onder meer Thomas Sprengers zich gelden. Milan ging vol voor de overwinning door op een late uitval te reageren en van ver te sprint aan te gaan maar hij kwam net te laat.

Van Gestel 15e na sterke race

Nieuwsbericht 06 maart 2019 - Le Samyn (1.1, BEL)

Florian Sénéchal won dinsdag de 51e editie van Le Samyn. Een kopgroep van 10 ging voor de zege. Dries Van Gestel volgde in een groepje een dikke minuut later en eindigde op plaats vijftien.

Na enkele kasseistroken in de finale hadden we vooraan zeven man. Op een strook op ongeveer 15 kilometer van de finish wisten nog drie renners aan te sluiten vooraan. Een aantal anderen met daarbij een bedrijvige Dries Van Gestel haalde het net niet. Op 10 kilometer van de finish was de kloof nog minimaal. Media die de wedstrijd live brachten hadden het over Thomas Sprengers maar het ging wel degelijk om Dries. Amaury Capiot werd 37ste, hij reed lek op een slecht moment. Geen Benjamin Declercq aan de start hier, hij moest op het laatste moment afhaken vanwege griep.

Zelfs top 10 had mogelijk geweest

Nieuwsbericht 04 maart 2019 - Kuurne - Brussel - Kuurne (1.HC, BEL)

Onze ploegleiders waren positief na afloop van het Vlaamse openingsweekend op de weg. Beide wedstrijden waren opnieuw een leerschool voor onze jonge renners die helemaal niet weggereden werden en dat biedt perspectief naar de komende weken toe. In Kuurne sloten we af met een negentiende plaats voor Milan Menten die enkel door een inschattingsfout niet tot spurten kwam. Jammer want daar had zelfs top tien mogelijk geweest, stelde sportdirecteur Hans De Clercq achteraf.

Milan hield samen met Piet Allegaert en Aaron Verwilst knap stand in het eerste peloton achter de vijf waaruit Jungels vertrok voor zijn straffe solo. Piet werd 24ste en Aaron, die goed vooraan de Oude Kwaremont opdraaide, werd 50ste. Christophe Noppe deed wat in zijn mogelijkheden lag, amper 3 weken na de val waarbij hij zijn pink brak en pech voor Thimo Willems die ziek werd.

Over het hele weekend kunnen we positief zijn, aldus Hans De Clercq. We moeten nog meer vooraan koersen, en wat meer geconcentreerd, dat wel. Maar iedereen deed zijn best en wanneer je bijvoorbeeld de uitslag van zaterdag bekijkt met Benjamin Declercq, Edward Planckaert en Amaury Capiot, en begint te vergelijken met andere ploegen dan zijn we zeker niet weggereden. En zo ook Thomas Sprengers, geen typische kasseicoureur maar goed op zijn niveau hier. Dat biedt allemaal perspectief voor de komende weken, in de koersen die er nu aankomen - denk aan Le Samyn, Rucphen, Lillers, Drenthe, Nokere, Bredene Koksijde enzovoort - daar moeten we tot mooie dingen in staat zijn.


Milan Menten in het peloton (foto © Getty Images)

Brons op het WK baanwielrennen Pruszkow 2019 voor Kenny De Ketele en Robbe Ghys

Nieuwsbericht 03 maart 2019 - UCI Track Cycling World Championships presented by Tissot (CM, POL)

Onze Europese ploegkoerskampioenen Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben brons behaald op het WK, de Duitsers en de Denen ging hen vooraf. Met de punten, want alle drie hadden ze in een supersnel gereden WK evenveel winstrondes genomen.

Deze ploegkoers, met ons duo bij de favorieten, kreeg een zeer sterk deelnemersveld aan de start. Kenny en Robbe zijn ervoor gegaan en zorgden voor de tweede Belgische medaille op dit WK. Zaterdag in het omnium eindigde Lindsay De Vylder op de veertiende plaats. Kenny reed vrijdag ook de puntenkoers en eindigde daarin op plaats negen. Twee maal nam hij samen met de latere winnaar Van Schip een winstronde en dat was nog één te weinig voor het podium, zo stelde hij zelf achteraf. Moreno De Pauw reed een verdienstelijke scratch, heel actief en aanvallend, hij was bij de beteren van de koers maar pakte jammer genoeg geen prijs, elfde plaats. In de ploegenachtervolging tenslotte werden de Belgen met Kenny, Robbe, Lindsay en Fabio Van Den Bossche negende.


Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners