/ Nieuws

Deltombe en Capiot in Spanje

Nieuwsbericht 17 February 2020 - Vuelta Ciclista a la Región de Murcia (2.1 ESP) & Clasica de Almeria (1.Pro ESP)

Kevin Deltombe was afgelopen weekend onze beste vertegenwoordiger in de tweedaagse Ronde van Murcia. En zondag in de Clasica de Almeria sprintte Amaury Capiot naar plaats zes.

In Murcia was Xandro Meurisse vrijdag de snelste in een finish bergop. Daarmee legde hij de basis voor zijn eindzege in deze ronde. Tien vroege vluchters hadden vrijdag een voorsprong van meer dan een kwartier. Kevin reed de lastige laatste kilometer vlot vooraan in het peloton en eindigde 14de, net voor Valverde. Zaterdag was Kevin 17de en in de eindstand werd hij 24ste. Een opsteker toch voor Kevin na een moeilijk 2019 door een sleutelbeenbreuk en de complicaties daarna. Maar het komt goed, in het tussenseizoen bleek al progressie bij testen en de conditie gaat intussen in stijgende lijn.

Zondag reden we met vrijwel dezelfde renners de Clasica de Almeria, een wedstrijd van UCI niveau ProSeries. Het klimwerk zit hier vooral in het begin, nadien gaat het over een vlak parcours richting finish. Een koers voor de sprinters dus die de volgende top drie kreeg: Ackermann, Kristoff, Viviani. Amaury Capiot werd mooi zesde en Edward Planckaert haalde net geen top tien.

Kevin Deltombe
Rit 2 Murcia, Kevin Deltombe (foto © Getty Images)

Edward Planckaert tiende in eindstand

Nieuwsbericht 09 February 2020 - Etoile de Bessèges (2.1 FRA)

Edward Planckaert begon als derde in de stand aan het slotweekend van de Ster van Bessèges, maar de koninginnerit en een tijdrit stonden nog op het programma. Zaterdag zakte Edward terug naar plaats zes en zondag kon hij net een verdiende top tien plaats in de eindstand veilig stellen! Nog voor het weekend reed Robbe Ghys twee dagen op rij in de vroege vlucht.

Robbe hield er vrijdag bijna een top drie plaats aan over, ze bleven vooraan met drie over en begonnen aan de slotsprint met het peloton in de nek. Dries De Bondt won, Georg Zimmerman werd tweede en Robbe werd enkele meters voor zijn finish gepasseerd door de eerste zes van het spurtende peloton. Negende dus, maar toch dikke chapeau voor onze pistier in volle voorbereiding op WK baanwielrennen. Kenneth Van Rooy werd in die rit dertiende.

Pech was er voor Thimo Willems, onze tweedejaarsprof kwam in die derde rit ten val in een afdaling na 40 kilometer koers en werd met een sleutelbeenbreuk en veel schaafwonden afgevoerd naar het ziekenhuis van Aisle. In de eerste rit was ook al Jordi Warlop uitgevallen.

Intussen hadden we in het algemeen klassement drie dagen lang Edward Planckaert op plaats drie. In de koninginnerit van zaterdag eindigde Eward op plaats 26 en zondag wist hij met twee seconden een verdiende top 10 plaats in de eindstand veilig te stellen.

Ereplaats voor Capiot in rit 3, Deltombe dichtste in eindstand

Nieuwsbericht 09 February 2020 - Volta a la Comunitat Valenciana (2.Pro ESP)

De Ronde van Valencia zit erop, Fabio Jakobsen won de slotrit en Tadej Pogačar het eindklassement. Amaury Capiot sprintte naar de zevende plaats in rit drie. Door een val in de openingsrit kon Thomas Sprengers zich niet tonen in het lastigere werk.

Cedric Beullens reed rit twee in de bollentrui maar een Spanjaard nam de leiding in het bergklassement over. Pogačar won de rit en werd leider in het algemeen klassement. De dag nadien won Groenewegen opnieuw de massasprint en werd Amaury mooi zevende. Dan volgde een portie straffe kost in rit vier, de koninginnerit: bijna 4000 hoogtemeters, vier beklimmingen en een super zware slotklim van 5 kilometer - Sierra de Bernia - op een pas recent geasfalteerd geitenpad. Aan de voet van die slotklim was Kevin Deltombe nog mee in het eerste peloton, hij finishte op 5'28" van de ritwinnaar, opnieuw Pogačar. Kevin was in rit twee eveneens onze dichtste finisher en eindigt in het klassement op plaats 34. De aangekondigde massasprint voor de slotrit kwam er ook en Fabio Jakobsen haalde het nu voor Groenewegen. Amaury werd vijftiende.

Aanvaller Cedric Beullens pakt bergtrui

Nieuwsbericht 05 February 2020 - Volta a la Comunitat Valenciana (2.Pro ESP)

Cedric Beullens reed zich in Spanje in de kijker in de eerste rit van de Ronde van Valencia. Mee in de vroege vlucht met drie kompanen kwam hij als eerste boven op de enige klim van de dag wat hem de bergtrui opleverde.

De voorsprong van de vier schommelde rond de drie minuten en het peloton behield de controle. Cedric en Julen Irizar (Fundación-Orbea) bleven het langst voorop en werden op ongeveer 10 kilometer van de finish gegrepen. Dylan Groenewegen haalde het uiteindelijk in de sprint. Knappe prestatie van Cedric, een mooi vervolg aan zijn zesde plaats van zondag in de Trofeo Playa de Palma.


Cedric Beullens in de bergtrui, naast ritwinnaar en leider Dylan Groenewegen (foto © Getty Images)

Wind, waaiers en een muur, en Edward Planckaert knap derde

Nieuwsbericht 05 February 2020 - Etoile de Bessèges (2.1 FRA)

Knappe seizoensstart van Edward Planckaert in Zuid-Frankrijk, zondag vijfde in de GP La Marseillaise en nu woensdag derde in een door de wind en waaiers zeer zware openingsrit van de Ster van Bessèges.

De eerste rit van deze 50e editie van de Ster van Bessèges ging over 141 km rond Bellegarde in de buurt van Nimes. Snel na de start vormde zich een kopgroep van drie met Lindsay De Vylder. Zondag in La Marseillaise was dat ook het scenario meteeen na de start, maar hier bleef het niet duren. Door de stevige wind brak het peloton uiteen in waaiers en met nog 90 kilometer kregen we een heel andere situatie. Uiteindelijk vomde zich vooraan een groep van ongeveer 28 renners waaronder naast Edward en nog Kenneth Van Rooy.

Er volgden heel wat aanvalspogingen en op wat meer dan drie kilometer van de finish ging de jonge Fransman Alexys Brunel (Groupama-FDJ) ervandoor. In de slotkilometer had hij genoeg voorsprong om voorop te blijven op de korte steile klim, de winnaar van zondag Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) werd nu tweede en Edward heel knap derde. Donderdag krijgen we op papier een rit voor de sprinters over 158 kilometer.


Edward Planckaert (foto © Getty Images)

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners