/ Nieuws

Hou je gezond, blijf sporten

Nieuwsbericht 30 March 2020 - Teamnieuws

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verregaande maatregelen van kracht die een belangrijke impact hebben op het dagelijkse leven van iedereen. Onder meer alle wielerwedstrijden zijn momenteel verboden. Jammer maar super belangrijk, welzijn en gezondheid gaan voor.

Dat betekent niet dat mensen niet meer kunnen bewegen of sporten. Onder het motto "blijf sporten" roepen Sport Vlaanderen, wetenschappers en sportartsen op om zeker te blijven sporten.

Le Samyn, stage in Altea, en update over de geblesseerde renners

Nieuwsbericht 04 March 2020 - Le Samyn (1.1 BEL)

Edward Planckaert was dinsdag onze dichtste finisher in Le Samyn. Intussen is een delegatie met tien renners naar het Spaanse Altea vertrokken voor een trainingsstage en werken de renners die met blessures kampen aan hun terugkeer.

Een groep van tien spurtte in Le Samyn voor de zege. De kasseistroken en hellingen in de plaatselijke omloop rond Dour en weersomstandigheden zoals in het openingsweekend zorgden voor opnieuw een boeiende voorjaarswedstrijd. Onze ploeg had drie man in het eerste peloton dat volgde na de kopgroep. Edward Planckaert werd 23e op 39 seconden van de winnaar, de Fransman Hugo Hofstetter. Cedric Beullens eindigde op plaats 34, Amaury Capiot op plaats 37.

Tot 14 maart hebben we nu enkel de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré op de agenda staan. Onze ploeg scoorde dit jaar intussen meer dan 450 UCI punten, en dat is een stuk beter dan enkele voorgaande jaren. Een delegatie met onder meer sportdirecteur Hans De Clercq en tien renners vertrok woensdagochtend naar het Spaanse Altea voor een trainingsstage van een week, als voorbereiding op het vervolg. Net voor de Ronde van Drenthe keren ze terug. Julian Mertens is één van die tien. Julian had trainingsachterstand opgelopen door een knieblessure maar is aan de beterhand en zou mogelijk eind van de maand in competitie kunnen komen. Thimo Willems, die in Mallorca een sleutelbeenbreuk opliep, traint intussen al stevig door, tot meer dan vijf uur per dag. Hij is niet in Altea maar kan misschien in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré al starten.

Wanneer Sander De Pestel en Minlan Menten zullen koersen kunnen we helaas nog niet zeggen. Sander heeft een scheur in de hamstring en traint licht. Milan heeft een scheur aan de aanhechtingspees van de hamstring naar het bot en bouwt op met aquajogging. Voor alle geblesseerden duimen we uiteraard voor een spoedig herstel.


Edward Planckaert (foto © Getty Images)

Prima openingsweekend voor de ploeg

Nieuwsbericht 02 March 2020 - Omloop Het Nieuwsblad Elite (1.UWT BEL) en Kuurne-Brussel-Kuurne (1.Pro BEL)

Alle ingrediënten waren aanwezig zaterdag voor een echte Vlaamse klassieker, wind, regen, vettige kasseien, breuken in het peloton, waaiers, noem maar op. Temidden al dat worldtour geweld deden onze renners het prima met net top 30 voor Edward Planckaert. Zondag in Kuurne had Aaron Van Poucke een mooie uitslag binnen bereik indien hij niet opgehouden werd in de sprint van het peloton voor plaats twee.

Het openingsweekend zit erop, de balans wordt opgemaakt en er wordt al vooruit gekeken naar Le Samyn van dinsdag. De Omloop het Nieuwsblad verliep prima voor onze ploeg. De positionering was prima, samen en goed vooraan. Edward Planckaert was top en moest pas afhaken diep in de finale op de Bosberg. In een groep die reed voor plaats 22 kwam hij binnen, goed voor plaats 29 op 2'20" van de winnaar, Jasper Stuyven. Verderop in de uitslag hadden we Jordi Warlop en Amaury Capiot. Kevin Deltombe, in laatste instantie opgetrommeld om de zieke Kenneth Van Rooy te vervangen, zat op de helling voor de Muur nog in een groep daarachter maar die renners zijn niet meer doorgegaan tot de finish. Thomas Sprengers kende een wat mindere dag en Gilles De Wilde voelde zich 's ochtends al wat ziek, zij reden net als Cedric Beullens niet uit. Cedric zat goed in de koers maar reed lek op de Paddenstraat en kwam daardoor ten val. Hij kwetste de enkel maar is al weer in orde om te starten in Le Samyn dinsdag.

Kuurne - Brussel - Kuurne was wat flauwer, aldus sportdirecteur Walter Planckaert. Enkel Aaron Van Poucke was mee in het eerste peloton, 60 man sterk, dat spurtte voor de tweede plaats. Aaron zat in het spoor van Tim Merlier maar die werd uit de klikpedaal gekwakt en daarmee was de sprint van Aaron ook voorbij. Aaron eindigde op plaats 28.

Drie reeksen foto's Omloop het Nieuwsblad.

Edward Planckaert op de Rekelberg, Brakel
Edward Planckaert op de Rekelberg, Brakel (foto © Stijn Audooren / Linearecta.be)

Zware kost in Andalusië

Nieuwsbericht 24 February 2020 - Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol (2.Pro ESP)

Met de Challenge Mallorca, de Ronde van Valencia, de Clásica de Almería en tot slot de Vuelta Andalucia stonden in de aanloop naar het Belgische openingsweekend vier mooie Spaanse koersen op ons programma. De laatste werd gisteren afgesloten met een individuele tijdrit. Andalucia is een rittenwedstrijd voor de klimmers, super zwaar. Edward Planckaert toonde zich met een zevende plaats in de tweede rit, en in het klassement posteerde Thomas Sprengers zich bij de beste dertig.

Op dag 1 kregen de renners hier al meteen 4000 hoogtemeters op het menu. De Deen Jakob Fuglsang pakte de rit en de leiderstrui en legde hier al de basis voor zijn latere eindwinst. Thomas eindigde 28ste. Rit twee werd gewonnen door de Spanjaard Gonzalo Serrano. Op slechts een handvol seconden werd Edward in mooi gezelschap knap zevende. Hij overleefde in de finale de Puerto de la Parrilla (8,8 kilometer, 3,6%) en bleef vooraan in de laatste 1300 meter aan 7,2% naar de finish. Rit drie was opnieuw voor Fuglsang en zaterdag haalde Jack Haig het. De tijdrit tenslotte werd gewonnen door Dylan Teuns.

Een hoofdrol was hier niet weggelegd voor onze renners maar als voorbereiding kunnen deze zware kilometers tellen en iedereen kijkt uit nu naar het vervolg, te beginnen met de Omloop, Kuurne en Le Samyn.

Edward Planckaert
Edward Planckaert aan het werk in rit 3 (foto © Getty Images)

Puntentrui en 2e plaats in eindstand voor Van Rooy

Nieuwsbericht 23 February 2020 - Tour of Antalya (2.1 TUR)

Kenneth Van Rooy en ploegmaats hebben er een schitterende Tour of Antalya op zitten. Kenneth leidde vanaf dag twee het puntenklassement en telde met enkel nog de slotrit te gaan slechts twee seconden achterstand in het algemeen klassement. Alles was nog mogelijk maar een val in de slotsprint betekende jammer genoeg het einde van die ambitie. De val bleek achteraf gelukkig zonder veel erg en de eindzege in het puntenklassement kwam niet in gevaar. In de eindstand is Kenneth tweede na Max Stedman en in twee ritten finishte hij derde. En niet vergeten, super knap werk van heel onze ploeg daar in Antalya!!

De openingsrit donderdag werd in de sprint gewonnen door de Est Mihkel Räim (Israel Start-Up Nation). De winnaar ging helemaal op het einde van de sprint nog een beetje op wandel met Kenneth die derde eindigde. Massasprint ook aan het slot van rit twee, zij het met een sterk uitgedund peloton omwille van storm, hevige regenval, hagelbuien en tegenwind. De winnaars van dag één ontbraken vooraan, de Italiaan Giovanni Lonardi won voor Gianni Vermeersch. Kenneth werd opnieuw derde, schoof in het algemeen klassement naar plaats twee en ging aan de leiding in het puntenklassement.

In de koninginnerit van zaterdag eindigde Kenneth buiten de top-10 maar hij deed zijn werk in een eerste groep achter enkele koplopers en wist de schade te beperken tot acht seconden op winnaar Riccardo Zoidl. In de stand en het puntenklassement behield hij zijn posities. Met nu enkel nog de slotrit te gaan was er nog veel gegadigden voor het klassement en de puntentrui. Door bonicatieseconden aan de finish was er veel mogelijk en onze mannen gingen zondag voluit voor de eindzege in het algemeen klassement. In de vlakke slotrit graaide Kenneth onderweg eerst nog een puntje mee bij een tussensprint. Op weg naar de eindsprint verliep alles perfect, onze ploeg reed verzameld bij Kenneth maar dan was er jammer genoeg die val op een kleine 200 meter van de finish.

Hoe dan ook, hoe dan ook met deze knappe en bewogen vierdaagse in Antalya zit het zuiderse voorjaar erop, iedereen komt nu terug naar België voor het openingsweekend met de Omloop en Kuurne.

Valpartij in de sprint
Jammer genoeg valpartij in de slotsprint - Foto: Tour of Antalya
eindpodium Tour of Antalya 2020
Eindpodium Tour of Antalya 2020 met Kenneth, winnaar Maximilian Stedman en Alessandro Fancellu (3e) - Foto: Tour of Antalya

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners