/ Nieuws

Capiot 5 x top 11 op WorldTour niveau

Nieuwsbericht 19 augustus 2019 - Binck Bank Tour (2.UWT)

Prima prestaties zagen we de voorbije week in BinckBank Tour, niveau WorldTour: onze renners toonden zich voluit in de aanval, mengden zich in de strijd voor de trui van de Checkpointspurten, reden 8 keer top 15 waaronder 4 top 10 plaatsen voor Amaury Capiot, en wonnen drie keer het ploegenklassement van de dag.

Aaron Verwilst, die de zieke Kenneth Van Rooy verving, was onze man in de aanval in regenrit één en in rit drie doorheen zijn thuisdorp Ruiselede. Thomas Sprengers deed hetzelfde in rit twee en schoof daardoor de top tien van het klassement binnen. De trui voor de Checkpoint spurten zat echter meteen stevig om de schouders van Baptiste Planckaert en dat ging zo blijven. De drie eerste ritten kregen allen dezelfde winnaar: Sam Bennett. Amaury Capiot reed drie keer op rij top tien. De vierde rit was geen lachertje: een Ardennenrit over slechts 96 kilometer met 13 officiële beklimmingen. Tim Wellens won en werd de nieuwe leider, Thomas Sprengers was 37e. Rit vijf was de langste van deze BinckBank Tour en ging van start in Vroenhoven, de thuisregio van Amaury en van Milan Menten. Hodeg won de sprint, Amaury werd nu elfde. De tijdrit werd gewonnen door Filippo Ganna en de slotrit in Geraardsbergen ging naar Oliver Naesen terwijl Laurens De Plus de eindzege op zal stak. Hier zorgde Amaury voor zijn vierde top 10 plaats, erg knap met die drie lokale ronden over de Muur en de Bosberg. Hier zagen we ook een sterke prestatie van Piet Allegaert.


Foto © Getty Images

Fighting spirit trui voor Willems

Nieuwsbericht 29 july 2019 - Adriatica Ionica Race / Sulle Rotte della Serenissima (2.1 ITA)

De Adriatica Ionica Race zit erop, Sport Vlaanderen - Baloise sloot deze af met Thimo Willems op het podium voor de “fighting spirit” trui en met Jordi Warlop op plaats vijf in de laatste rit.

Na het noodweer met hagelstorm van vrijdag in rit drie - enkele van onze renners moesten zelfs beschutting zoeken in de wagens - verliep het weekend minder extreem. Remco Evenepoel won zaterdag solo en zijn ploegmaat Hodeg won zondag de sprint van de slotrit. Die rit werd gekleurd door een kopgroep van vier met daarbij opnieuw Thimo. De eindzege gaat naar Mark Padun, de winnaar van de hectische koninginnerit vrijdag. Thomas Sprengers op plaats 27 is onze dichtste renner in het klassement.


Thimo Willems (foto © Getty Images)

Jordi Warlop 9e in gravelrit

Nieuwsbericht 26 july 2019 - Adriatica Ionica Race / Sulle Rotte della Serenissima (2.1 ITA)

In de Adriatica Ionica Race behaalde Jordi Warlop de negende plaats in de tweede rit. De renners kregen hier 23 kilometer gravelstroken voorgeschoteld. Na valpartijen verdwenen Aaron Van Poucke als Mathias Van Gompel uit de wedstrijd.

De Italiaanse rittenwedstrijd Adriatica Ionica Race begon met een criterium dat niet meetelt voor het algemeen klassement. De Duitser Phil Bauhaus was na bijna 70 kilometer aan 47 gemiddeld de snelste. Jordi eindigde op plaats elf.

De Colombiaan Alvaro Hodeg won donderdag de gravelrit voor Sénéchal en Gilbert, een volledig Deceuninck-Quick.Step podium dus. Het peloton brak in meerdere stukken en Jordi was mee in het eerste pakketje van 22. Thimo Willems kleurde mee de koers in de kopgroep van de dag en eindigde op plaats 25 op 1'28" van de winnaar. Aaron Verwilst en Thomas Sprengers eindigden in dezelfde tijd. Christophe Noppe zat in een volgende groep. Pech helaas voor Aaron van Poucke en Mathias van Gompel, beiden zijn out door een valpartij. Ze liepen veel schaafwonden op en Mathias moest naar het ziekenhuis voor drie hechtingen.

Vrijdag volgt de koninginnerit, hoogtemeters in de Dolomieten, met aan het slot een stuk van de beklimming naar Tre Cime di Lavaredo met stijgingspercentages tot 10%.

Benjamin 2e, en met 3 in top 10

Nieuwsbericht 26 july 2019 - Grand Prix Cerami (1.1 BEL)

Mooie uitslagen in extreme weersomstandigheden: Benjamin Declercq op twee, Milan Menten op zeven en Amaury Capiot op acht in de Grand Prix Cerami! En dat op de warmste dag in Vlaanderen ooit.

De overwinning ging naar de Franse spurter Bryan Coquard. In de finale raakte Kenneth Van Rooy nog even weg in een groepje van vier. Omwille van de hitte werd de wedstrijd met 46 kilometer ingekort.

Achtste plaats voor Kenneth Van Rooy

Nieuwsbericht 30 juni 2019 - BK Individuele Wegrit elite (Gent)

Tim Merlier kroonde zich in Gent tot Belgisch kampioen op de weg, in de sprint haalde hij het voor Timothy Dupont en Wout Van Aert. Kenneth Van Rooy werd achtste, Amaury Capiot eindigde net niet in de top 10.

Meteen na de start trok het peloton richting Zwalmstreek voor enkele passages over de klassieke kasseistroken: de Lange Munte, de Paddestraat en de Lippenhovestraat. We kregen meteen koers, inclusief valpartijen, lekken banden, aanvalspogingen en verbrokkeling. Gevolg: het eerste wedstrijduur ging aan 50 km/u gemiddeld! Na die passage ging het weer richting Gent voor nog zeven vlakke rondjes van vijftien kilometer. Een groepje van vier reed voorop: Jelle Wallays, Stan Dewulf, Dries De Bondt en Remco Evenepoel. Achter hen liep alles terug samen en onze mannen moesten mee aan het werk in het peloton. Onder meer Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert deden hun deel van het kopwerk. De koers zat lang op slot en vooraan trok sterke Evenepoel een paar keer stevig door waarna ze in de finale nog met drie overbleven. Pas in de slotronde werden de vluchters gegrepen de massasprint was niet meer te vermijden. Kenneth Van Rooy, de laatste weken goed op dreef en donderdag nog tweede in Oetingen, werd dus achtste. Amaury Capiot eindigde op plaats elf.

Geen Aaron Van Poucke, Moreno De Pauw, Kevin Deltombe en Benjamin Declercq aan de start voor dit BK. Kevin onderging zijn operatie aan het sleutelbeen en zal een 4-tal weken van de fiets moeten blijven en Benjamin liep een blessure op aan de hand en pols bij een val donderdag in Oetingen. Moreno De Pauw was met en Fabio Van den Bossche in Minsk voor de Europese Spelen, daarover later meer.

Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert
Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert (foto © Getty Images)

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners