NIEUWS

Lindsay en Robbe pakken uit, heersen, controleren en winnen

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022
21 November 2022

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder zijn de verdiende winnaars geworden van de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022. Heersen, controleren, uitpakken en winnen deden zij ... proficiat!!

Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik begonnen als leider aan de laatste dag. Lindsay en Robbe volgden op één ronde maar kwamen al snel terug aan de leiding door met de punten een bonusronde te scoren. Vanaf dan gaven ze de leiding niet meer uit handen en op het einde van de dag waren ze de sterksten in de baanronde en in de afsluitende ploegkoers. Ons duo liet zich in deze editie verder opmerken met twee keer een nieuw baanrecord in de baanronde. Die besttijd stond nog op naam van Moreno De Pauw (8.43) maar Robbe en Lindsay deden er woensdag 8.406 seconden over en donderdag werd dat scherper met 8.332.

Soortgelijk scenerio voor Jan-Willem Van Schip en Tuur Dens in de 500 meter: op de openingsdag reden ze een nieuw baanrecord, 26.496 seconden, en een dag later gingen ze nog eens drie honderdsten sneller! Tuur reed een knappe zesdaagse, net als Jules Hesters, onze Gentenaar was samen met Tim Torn Teutenberg tot het allerlaatste moment in strijd voor een podiumplaats. Uiteindelijk werden zij vierde op één ronde, sterk! Jasper De Buyst en de afscheidnemende Iljo Keisse eindigden als derde.

Podium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022 met Lindsay De Vylder en Robbe GhysPodium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022 met Lindsay De Vylder en Robbe Ghys (foto © Getty Images)


Feesteditie gestart, baanrecord voor Tuur Dens / Jan Willem van Schip

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, Gent (CL1 - Class 1 BEL)
16 November 2022

Gisterenavond dinsdag om 20u zijn ze eraan gestart, de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, de 18e en allerlaatste ook van zevenvoudig winnaar Iljo Keisse. Tot zondag in de late namiddag strijden 12 duo's voor de eindzege. Wie zal er Kenny De Ketele en Robbe Ghys opvolgen? Onze ploeg heeft met het duo Lindsay De Vylder/Robbe Ghys, Jules Hesters (gekoppeld aan Tim Torn Teutenberg) en Tuur Dens (gekoppeld aan Jan willem van Schip) vier renners aan de start. Daarnaast kijken we ook uit naar de prestatie van Noah Vandenbranden, hij zal met ingang van 1 januari 2023 debuteren als prof bij onze ploeg. Om in het ritme te komen reden Lindsay en Jules vorige week nog de Driedaagse van Kopenhagen. Lindsay won er aan de zijde van Fabio Van den Bossche en Jules werd met de Deen Matias Malmberg tweede.

Het ging er stevig en nerveus aan toe dinsdag met helaas ook enkele valpartijen met als voornaamste slachtoffer Stijn Steels (courage Stijn!). Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik zijn de leiders na de eerste nacht, kort gevolgd door Lindsay en Robbe. Jules en de Duitser Tim Torn Teutenberg staan op plaats drie. Tuur Dens en Jan Willem van Schip lieten zich opmerken met een nieuw baanrecord in 't Kuipke op de 500 meter: 26.496. Het oude record stond sinds 16 november 2017 op naam van Moreno De Pauw en Kenny De Ketele.

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wordt live uitgezonden op Pickx+ Sports van Proximus. De finale van de slotdag komt zondag ook live op Sporza vanaf 13u30. Ook "Merci Iljo" op 24 november zal op tv te volgen zijn, via Pickx+ Sports van Proximus en via de regionale zender AVS.

Robbe Ghys en Lindsay De VylderRobbe Ghys en Lindsay De Vylder (foto © Getty Images)
 
Tuur Dens met Jan Willem van SchipTuur Dens met Jan Willem van Schip(foto © Getty Images)
 
Tim Torn Teutenberg en Jules HestersTim Torn Teutenberg en Jules Hesters, met Ben Weyts, Vlaams minister bevoegd voor Sport (foto © Getty Images)


Marit wint de laatste, en WK brons voor De Vylder/Van den Bossche

Teamnieuws
18 October 2022

Ambiance aan het eind van de Sluitingsprijs Putte Kapellen vorige week toen Arne Marit zijn laatste wedstrijd voor de ploeg won. In de dagen daarna verschoof de focus naar onze baanwielrenners voor hun WK in Parijs. Sterke prestaties daar, met als orgelpunt de bronzen medaille in de ploegkoers voor Lindsay De Vylder, smen met Fabio Van den Bossche.

Een deugddoende overwinning was het voor Arne Marit, een afsluiter van een voor hem moeilijk 2022 door pech en valpartijen. En Milan Fretin werd nog derde. Sport Vlaanderen - Baloise sluit het wegseizoen af op plaats zeven in de Europe Tour team ranking en behaalde in totaal negen overwinningen: vier overwinningen in UCI wedstrijden en vijf van de nationale kalender. Zeven renners stromen door naar ploegen van minimaal het ProTour niveau: Rune Herregodts, Arne Marit, Robbe Ghys, Kenneth Van Rooy, Julian Mertens, Jens Reynders en Sasha Weemaes.

Op 12 oktober begon het WK baanwielrennen in Parijs. Het Belgian Cycling Team met onder meer Lindsay De Vylder, Tuur Dens en Jules Hesters en coach Kenny De Ketele zette er topprestaties neer. Lindsay pakte met Fabio brons in de ploegkoers, Tuur en Jules werden na super boeiende races vierde in respectievelijk de scratch en de afvalling en Tuur maakte samen met Noah Vandenbranden (neo prof bij ons in 2023) deel uit van het kwartet dat een nationaal record reed in de ploegenachtervolging. Proficiat aan alle dames en heren van het Belgian Cycling Team voor dit geslaagd WK!!

Het merendeel van onze renners neemt intussen enkele weken complete rust, een eerste bijeenkomst met het oog op 2023 staat gepland op 4 november.


Welkom Arno Claeys

Teamnieuws
02 October 2022

Sport Vlaanderen - Baloise verwelkomt met ingang van 1 januari 2023 de 22-jarige Arno Claeys.

Arno Claeys (20 april 2000) uit Oostakker (provincie Oost-Vlaanderen) rijdt momenteel voor Team Elevate p/b Home Solution Soenens en won onlangs de laatste wedstrijd van de U23 Road Series, de Grand Prix de Honnelles. In 2021 won hij de Tour des Deux-Sèvres dankzij winst in de ploegentijdrit en de individuele tijdrit. Tijdritwinst was er ook in het Zeeuwse Beloftenweekeinde en op het BK tegen de klok pakte hij zilver.

Arno tekende een contract voor 2023 en 2024.


P10 in eindklassement voor Herregodts

Skoda Tour Luxembourg (2.Pro LUX)
19 September 2022

Rune Herregodts was nooit uit de top 12 in de stand van de lastige Skoda Tour Luxembourg 2022, schoof op tot plaats zeven na de tijdrit, om dan zaterdag op plaats tien te landen in het eindklassement. Kortom knappe perstatie van Rune in deze vijfdaagse die gewonnen werd door de jonge Deen Mattias Skjelmose Jensen.

In de ritten werd Rune respectievelijk 10e, 20e, 11e, 8e en 27e. De achtste plaats pakte hij in de tijdrit over 26,1 kilometer. In de zeer zware slotrit zat hij nog in het stevig uitgedunde peloton op twee stevige klimkilometers van de finish. De Fransman Madouas won, Runé kwam 24 seconden later aan op plaats 27 en beeindigd deze ronde dus op plaats 10 op 57 seconden van de Deen Skjelmose. Met veel dank ook aan de ploegmaats!


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners