/ Nieuwsarchief / 25 jaar kweekvijver van wielertalent

25 jaar kweekvijver van wielertalent

Nieuwsbericht 18 november 2018 - Teamnieuws

Wielerploegen die een zilveren jubileum kunnen vieren, zijn eerder uitzondering dan regel. Onze ploeg Sport Vlaanderen–Baloise is er één van. Gestart als een tijdelijk initiatief onder de naam ‘Vlaanderen 2002–Eddy Merckx’, is de ploeg uitgegroeid tot dé referentie in het opleiden van neoprofs tot volwaardige beroepsrenners. Tom Steels, Mario Aerts, Stijn Devolder, Sep Vanmarcke en Victor Campenaerts zijn maar enkele voorbeelden van renners die dankzij deze unieke wielerploeg konden uitgroeien tot een succesvol profwielrenner. Al die tijd bleven we trouw aan onze missie, het opleiden en begeleiden van jonge talentvolle renners binnen een professionele omkadering. Enkel de naam van het team kende enkele gedaanteverwisselingen, onder invloed van de diverse sponsors die het team doorheen de jaren hebben gesteund. Intussen is de naam ‘Sport Vlaanderen – Baloise’.

Zaterdagavond 17 november 2018 hielden we ons jubileumfeest in 't Kuipke te Gent, tijdens de Wielerzesdaagse. Bij de genodigden alle renners die ooit voor het team reden, de omkadering, het personeel, de initiatiefnemers en de verschillende partners/sponsors. Tegelijk werd boek ‘25 jaar kweekvijver van wielertalent’ van Dries De Zaeytijd en Fons Leroy voorgesteld. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Eddy Merckx. Historische momenten dus in 't Kuipke! In het boek blikken de auteurs aan de hand van petites histoires, figuren en sprekende resultaten terug op het 25-jarig palmares van dit bij zonder wielerproject.

Bestellen kan via de Standaard Boekhandel, Bol.com of de onafhankelijke boekhandelaars (184 pagina’s - € 24,95). Het boek is ook verkrijgbaar in KOERS - museum van de wielersport in Roeselare.
Fons Leroy, Philippe Muyters, Eddy Merckx, Henk Janssen (CEO Baloise Insurance), Dries De Zaeytijd - Foto © Marc Van Hecke / Getty Images


Foto © Marc Van Hecke / Getty Images

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners