/ Nieuwsarchief / 2e plaats voor Kenny De Ketele / Robbe Ghys

2e plaats voor Kenny De Ketele / Robbe Ghys

Nieuwsbericht 18 november 2018 - Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent (BEL)

Wat een strijd, pas bij het ingaan van de slotronde viel de beslissing in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent 2018. Het Deceuninck-Quick Step duo Iljo Keisse en Elia Viviani haalde het voor Kenny en Robbe.

Kenny en Robbe gingen als leiders de slotdag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent in. Keisse/Viviani volgden in dezelfde ronde op amper 3 puntjes en op één ronde maar met een bonusronde in zicht volgden De Buyst/Van der Sande. En de duo's op plaats vier en vijf, Havik/Stroetinga en Kluge/Reinhardt, waren zeker ook nog niet uitgeteld. In de scratch, één van de laatste nevennummers, namen Keisse/Viviani de leiding over. Daarop volgde de snelle baanronde, gewonnen door Moreno De Pauw en dan was het tijd voor de finale ploegkoers, met drie koppels in dezelfde ronde.

De favorieten en podiumkandidaten bestookten mekaar voortdurend, en met enkel nog de slotsprint te gaan stonden Keisse/Viviani en De Ketele/Ghys met gelijke punten. Iljo won die slotsprint en daarmee deze zesdaagse, één van de spannendste edities van de voorbije jaren. Kenny, ondanks zijn ribblessures, en youngster Robbe deden het super en eindigen op plaats twee. De derde plaats ging naar De Buyst/Van der Sande. Knap werk van Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder die zevende werden en van Jonas Rickaert die met Stijn Steels op plaats negen eindigde. Het scheelde niet veel of Jonas kon door een nierblessure vandaag niet meer starten maar dat weerhield hem niet om vandaag nog een puntenkoers te winnen!


Podium Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent 2018 (foto © Luc Claessen/Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners