/ Nieuwsarchief / BORA-Hansgrohe in London en Frameries, waar Declercq knap 3e is

BORA-Hansgrohe in London en Frameries, waar Declercq knap 3e is

Nieuwsbericht 30 july 2018 - Grand Prix Cerami (1.1, BEL) en Prudential RideLondon-Surrey Classic (1.UWT, UK)

Na reeks ereplaatsen in enkele kleine of regionale koersen is met de Grand Prix Cerami en de Prudential RideLondon deel twee van het wegseizoen voor onze renners gestart en in volle gang. Dat leverde meteen al een aantal knappe prestaties op, waaronder een mooie derde plaats voor Benjamin Declercq in de Grand Prix Cerami.

Enkele wedstrijden in halfweg juli leverden ereplaatsen op voor Edward Planckaert (4e in Dentergem en Westrozebeke), Jonas Rickaert (6e in Dentergem en Ninove), Milan Menten (4e in Ninove en 7e in Pérenchies) en Jordi Warlop (2e in Westrozebeke). Benjamin Declercq werd zevende in Westrozebeke en reed dan knap naar plaats drie in de Grand Prix Cerami. Super hete temperaturen en een stevig onweer kregen de renners hier over zich uit. Winnaar Peter Kennaugh bleef Benjamin en Jérôme Baugnies die tweede werd nipt voor. Alle drie maakten ze deel uit van een kopgroep van 11 die met nog dik 70 kilometer te gaan in schuifjes tot stand kwam. Kennaugh was voordien al aanstoker van een vroege vlucht, daarbij was Maxime Farazijn mee. Van de elf man vooraan bleven er in de finale nog met zes over. Hun voorsprong op het peloton was nooit echt groot, de zes moesten er stevig voor gaan en Benjamin had aan de finish nog twee seconden over.

De Prudential RideLondon-Surrey Classic, niveau Worldtour, ging in de sprint naar Pascal Ackermann. Jonas werd onze dichtste finisher op plaats 15. Aaron Verwilst toonde zich in de kopgroep van de dag.

Hier een videoverslag over GP Cerami.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners