/ Nieuwsarchief / De Vylder pakt goud in het omnium, en ook tricolore truitje voor verzorger Gunther VdB

De Vylder pakt goud in het omnium, en ook tricolore truitje voor verzorger Gunther VdB

Nieuwsbericht 30 december 2018 - Belgische Kampioenschappen baanwielrennen 2018-2019 (BK) - Paarl Boxing Day, 10 km. puntenkoers (ZAF)

Deel twee van de Belgische kampioenschappen op de baan leverde onze ploeg nog goud op met Lindsay De Vylder in het omnium en brons voor Moreno De Pauw in de puntenkoers. Eerder dit BK mocht onze verzorger Gunther Van den Bossche een tricolore truitje aantrekken. En Jonas Rickaert trok op trainingsstage naar Zuid-Afrika waar hij een ploegkoers over 10 kilometer won.

Goud dus voor Lindsay in het omnium. Hij opende met een derde plaats in de scratch en in de tempo race, en won daarop de afvalling en de puntenkoers. De tweede plaats was voor de 18-jarige Fabio Van den Bossche. Eerder tijdens dit BK pakte Fabio in de categorie Elite en U23 titels in de puntenkoers en achter de derny. Bij die laatste titel mocht onze verzorger Gunther, vader van Fabio, mee het podium op als derny gangmaker van zoon Fabio. Geen Robbe Ghys aan de start in het omnium, hij haakte af door een keelontsteking. Op 3 januari start Robbe samen met Kenny De Ketele in de Woningzesdaagse Rotterdam. Ook erbij Moreno De Pauw, gekoppeld aan Pim Ligthart.

En dan is er nog Jonas Rickaert die op trainingsstage trok naar Zuid-Afrika waar hij op tweede Kerstdag een ploegkoers over 10 kilometer won. Op de valreep in zijn truitje van nationaal kampioen, titel die hij eind vorig jaar pakte. Eén dag later ging die titel dus naar Fabio Van den Bossche.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners