/ Nieuwsarchief / Declercq sterk in Binche, ereplaatsen in Famenne

Declercq sterk in Binche, ereplaatsen in Famenne

Nieuwsbericht 3 oktober 2018 - Binche - Chimay - Binche / Mémorial Frank Vandenbroucke (1.1, BEL) en La DH Famenne Ardenne Classic (1.1, BEL)

We zijn oktober maar onze ploeg blijft ambitieus voor de laatste wegwedstrijden van 2018. Benjamin Declercq toonde zich dinsdag in Binche super sterk in een kopgroep waarvan we dachten dat ze vooruit gingen blijven. En vorige donderdag in de Famenne Ardenne Classic was Benjamin nog zevende en Milan Menten vijfde in de spurt van een uitgedund peloton. In Tienen tenslotte spurtte Thomas Sprengers zaterdag naar plaats vier.

Winnaar van die spurt in de Famenne Ardenne Classic werd Canadees Guillaume Boivin voor Quentin Pacher en de Nederlander Danny van Poppel. Die laatste won dinsdag dan weer Binche - Chimay - Binche / Mémorial Frank Vandenbroucke. In koud en slecht weer nam de Quick-step Floors ploeg de koers in handen op dik veertig kilometer van de finish. Een sterke kopgroep met onder meer Stybar, Lampaert, Vandenbergh, Démare, Armée, Dupont, Wijnants en voor ons Benjamin raakte voorop. Stybar reed hieruit weg op 12 kilometer van de finish, terwijl in het peloton de LottoNL-Jumbo ploeg de gashendel open trok. De vluchters werden gegrepen en hetzelfde overkwam Stybar onder de rode vod.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners