/ Nieuwsarchief / Diep gegaan allemaal, Rickaert 9e, Emiel Planckaert 17e

Diep gegaan allemaal, Rickaert 9e, Emiel Planckaert 17e

Nieuwsbericht 17 juni 2018 - Dwars door het Hageland - Aarschot (1.1, BEL)

De Letse kampioen Krists Neilands was vrijdag de sterkste in Dwars voor het Hageland editie drie. Na een spektakelrijke race eindigde hij solo op de citadel van Diest. Onze mannen hebben het super gedaan, iedereen ging diep, Jonas Rickaert werd nog knap 9e en Emiel Planckaert heel mooi 17e.

Het concept begint stilaan gekend te worden, al waren er toch grondige wijzigingen in het parcours van deze editie. In totaal waren er 19 offroad en/of kasseistroken voorzien, samen goed voor 25,8 kilometer. Daarbovenop waren er 1876 hoogtemeters verdeeld over 22 hellingen. De renners reden van Aarschot naar Diest, met na een eerste passage over de Allerheiligenberg en de citadel nog 2 lussen van een 50-tal kilometer en 2 lussen van een 24-tal kilometer.

Onze mecaniciens hadden voor deze wedstrijd 28inch tubes voorzien in plaats van de gebruikelijke 25inch. Ondanks het feit dat sommige stroken er super slecht bij lagen is alles voor onze ploeg op technisch vlak goed verlopen. Slechts een fietswissel voor Dries Van Gestel, die na een herstelling de reservefiets weer kon inleveren. Het stof op sommige offroad stroken werd bij momenten wel gevaarlijk, in de volgwagen kon men de bumper van de voorganger niet meer zien.

Na de eerste doortocht op de citadel vormde zich een kopgroep van 11. Tot 1'30" liepen ze uit en onze ploeg had niemand mee, maar met nog dik 70 kilometer te gaan kwam peloton weer serieus dichter en verderop kregen we een samensmelting met een tweede groep. Met nog 62 kilometer te gaan reed ongeveer 25 man vooraan. Nog meer volk was op komst maar nieuwe hindernissen zorgden opnieuw voor een breuk in de groep en vooraan hadden we nu Emiel Planckaert mee. Met 16 waren ze, en op Grasbos in Diest trokken ze met twee in de aanval: Krists Neilands en Sean De Bie. De groep daarachter viel weer uiteen en samen met onder meer Elia Viviani wist Jonas Rickaert nog op te schuiven richting top tien. Sean De Bie viel vooraan weg door een lekke band, de sterke Krists Neilands hield alleen stand en won verdien.

Hier vind je een reeks foto's van deze wedstrijd.


Jonas Rickaert bij het verlaten van de citadel Diest (foto © Erik Van Breugel / Cyclingmoments.com)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners