/ Nieuwsarchief / Drukke koersdagen

Drukke koersdagen

Nieuwsbericht 2 september 2018 - Druivenkoers, Kortemark, Brussels Cycling Classic, Fourmies, Antwerp Port Epic en Bavikhove

Vier UCI wedstrijden, een kermiskoers en voor enkele renners een criterium op het programma de voorbije dagen. Matthias Van Gompel reed twee maal top tien, Jonas Rickaert was tweede in Kortemark en onder meer Maxime Farazijn, Thomas Sprengers en Kevin Deltombe toonden zich aanvallend.

Maxime Farazijn zat in de vlucht van de dag in de Druivenkoers. Met nog een 36-tal kilometers te gaan was er de hergroepering. Het peloton kreeg stortbuien over zich heen tijdens de finale. Xandro Meurisse won en Matthias Van Gompel, 9e op 34 seconden van de winnaar, was onze dichtste finisher. Benjamin Declercq werd hier elfde. Eén dag later spurtte Jonas Rickaert naar de tweede plaats in Kortemark. Baptiste Planckaert won. Beiden waren mee in een kopgroep van 15. In de finale raakten de twee samen met Ilber Sefa weg. Opnieuw top 10 hier voor Matthias Van Gompel, en dat ondanks een valpartij. Hij werd zesde op 31 seconden.

In de Brussels Cycling Classic toonde Thomas Sprengers zich in de aanval. Snel vormde zich een kopgroep van zes met onder meer Oliver Naesen en veel later ging Thomas met drie kompanen op zoek naar de koplopers, die intussen nog met vier waren. Op 28 kilometer van de finish lukte de aansluiting maar het peloton was niet ver en een aantal renners vooraan ging opnieuw aanvallen. Met niet veel meer dan 10 kilometer te gaan waren ze vooraan nog met vijf maar de Fransman Anthony Turgis ging vlak voor Thomas onderuit op wat gruis en steentjes in een bocht. Thomas ging nog in de remmen maar kon Turgis niet ontwijken en viel ook, gelukkig zonder veel erg. De verwachtte massaspurt was een feit en de Duitse kampioen Pascal Ackermann won. Sterk opgeschoven in de slotkilometer maar net geen top 10 hier voor Benjamin Declercq, elfde. Edward Planckaert was dertiende en Milan Menten twintigste.

Eén dag later was Pascal Ackermann ook de snelste in de GP Fourmies. Kevin Deltombe en de Let Gatis Smukulis gingen hier op zoek naar vijf eerder ontsnapte renners. Na 40 kilometer raakten ze mee vooraan en de maximale voorsprong liep op tot vier minuten. Smukulis viel vooraan snel weer weg en Kevin bleef in de kopgroep tot op dik 40 kilometer van de finish. Het peloton kwam intussen snel terug en de massasprint was ook hier onafwendbaar. Dries Van Gestel werd zeventiende, Lindsay De Vylder negentiende. Guillaume Van Keirsbulck tenslotte won solo de Antwerp Port Epic, een wedstrijd met heel wat onverharde wegen en kasseistroken die vorig jaar het parcours waren van de Schaal Sels. Onze ploeg werkte in de achtervolging op een eerste kopgroep. Onder meer Jonas Rickaert was slachtoffer van een valpartij, ook hier gelukkig zonder erg. Net geen top 10 was er voor Maxime Farazijn, onze dichtste finisher.

In Bavikhove tenslotte reden Benjamin Declercq en Edward Planckaert het criterium. De overwinning ging er naar Yves Lampaert.


Benjamin Declercq, Brussels Cycling Classic (foto © Tim De Waele / Gettysport)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners