/ Nieuwsarchief / Jonas Rickaert 2 dagen op rij in de spits

Jonas Rickaert 2 dagen op rij in de spits

Nieuwsbericht 24 september 2018 - Tour de l’Eurométropole (1.HC, BEL), Gooikse Pijl (1.1, BEL) & GP d’Isbergues - Pas de Calais (1.1, FRA)

Jonas Rickaert was afgelopen weekend onze man in vorm. Zaterdag en zondag kleurde hij knap mee de finale van UCI wedstrijden, telkens goed voor top 10. Voorafgaand reed hij zondag, in bar weer, heel de dag in de aanval.

In de Tour de l’Eurométropole zaterdag wist Jonas als één van de laatste de oversteek te maken naar de kopgroep met onder meer Pedersen, Drucker, Naesen, Philipsen, Benoot en Stuyven. De spurtersploegen hadden in de achtervolging hard gewerkt maar de vluchters bleven vooruit en Jonas werd mooi zesde. Pedersen won voor Drucker en Naesen. Eerder in de wedstrijd toonde ook Preben Van Hecke zich hier aanvallend. Hij was mee in een groep van vier die in de reactie ging op vroege vluchters.

In de Gooikse Pijl zondag bleef er vooraan in de finale vijf man, waaronder Jonas, over uit een kopgroep van elf. Vier seconden hielden ze over, Jordi Meeus won de sprint en Jonas was vijfde. Bij aanvalspogingen in het begin van deze wedstrijd was Jonas al actief, net als Aimé De Gendt en Moreno De Pauw. Met nog 130 kilometer te gaan raakte vijf man weg, Jonas trok met vijf man in de tegenaanval en met nog 90 kilometer te gaan liepen die twee groepen samen. We hadden nu elf leiders met meer dan twee minuten voorsprong. De kopgroep viel dan verderop weer uiteen, maar ondanks de heel krappe voorsprong hielden ze nipt stand.

Zware weersomstandigheden ook in de Grand Prix d’Isbergues zondag, waar Thomas Sprengers zich op 70 kilometer van het einde toonde bij de aanvallers in het gezelschap van Philippe Gilbert. Die laatste won solo en Thomas werd mooi tiende.

Jonas Rickaert
Jonas Rickaert (foto © Tim De Waele / Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners