/ Nieuwsarchief / Milan Menten 6e, duimbreuk voor Benjamin Declercq

Milan Menten 6e, duimbreuk voor Benjamin Declercq

Nieuwsbericht 11 juni 2018 - Ronde van Limburg (1.1, BEL)

Milan Menten eindigde zondag zesde in de de Ronde van Limburg. Pech was er voor Benjamin Declercq, hij viel in een bocht en brak daarbij de duim.

Mathieu van der Poel won voor de tweede keer de Ronde van Limburg. De wedstrijd eindigde in een massasprint, Nacer Bouhanni werd tweede en Tim Merlier derde. Milan Menten, heel vroeg in de race nog mee in een eerste aanval, werd dus knap zesde.

Een kopgroep van vier nam tot zeven minuten voorsprong. In het peloton controleerden de mannen van Cofidis en Aqua Protect. Onze mannen hielden zich rustig in het peloton tot na 145 kilometer koers, waar Jonas fors doortrok op een zeer smalle helling. Met Kenneth Van Rooy, Milan en Benjamin in het wiel en met nog een zestal andere renners reden ze weg uit het peloton maar vijf kilometer verder werd het groepje weer gegrepen. Op dat moment was er die val van Banjamin, in een bocht bij het begin van een kasseistrook. Top van de rechterduim was verschoven, een zogenoemde nette breuk. Gips is niet nodig, wel een beugel.

In de kopgroep waren ze intussen nog met drie, wij plaatsen Emiel Planckaert mee in de achtervolging en op vier kilometer van de finish werden de koplopers gegrepen. Kenneth trok de sprint aan voor Milan.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners