/ Nieuwsarchief / Robbe Ghys in de prijzen met ritwinst en ereplaatsen in Ierland

Robbe Ghys in de prijzen met ritwinst en ereplaatsen in Ierland

Nieuwsbericht 29 mei 2018 - Rás Tailteann (2.2, IRL)

Een mooie achtdaagse rittenwedstrijd om sterker te worden in functie van de piste wedstrijden, dat was het plan. Wel, de Belgische selectie keerden huiswaarts met een korf vol prijzen, en dat terwijl ze ook de nodige tegenslag kenden. Lindsey De Vylder brak er een sleutelbeen, voor hem duimen we voor een snel herstel.

De Rás Tailteann is een Ierse rittenwedstrijd over acht dagen, gekend als "The Rás". Editie 2018 kreeg 155 renners aan de start. De afstand van de ritten lag steeds tussen 136 en 154 kilometer. Een nationale selectie pistiers trok er naartoe, daarbij vier renners van onze ploeg - Robbe Ghys, Kenny De Ketele, Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw - aangevuld met Jules Hesters. De selectie kende heel wat tegenslag. Jules werd uitgeschakeld door een val, Moreno startte niet meer in rit zes door ziekte, en Lindsay De Vylder brak zijn sleutelbeen bij een val in rit vijf.

Maar wat gezegd van Robbe Ghys! Onze Limburger reed 6 keer top 5, namelijk een eerste plaats in de slotrit, 2 maal tweede en 2 maal derde, en 1 maal vijfde. Hij won het jongerenklassement, werd tweede in het puntenklassement en derde in de eindstand op amper 2” van de Zwitserse eindwinnaar Luuc Bugter. Daarbij komt nog 2 maal een derde plaats voor Lindsey, en een negende plaats voor Kenny die ook negende werd in de eindstand.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners