/ Nieuwsarchief / Thomas Sprengers en Edward Planckaert in de aanval

Thomas Sprengers en Edward Planckaert in de aanval

Nieuwsbericht 16 augustus 2018 - Binckbank Tour (2.UWT)

Rit vier van de BinckBank Tour 2018 bracht de renners van Blankenberge naar Ardooie. Onze mannen toonden zich bedrijvig maar verschillende ontsnappingen hielden nooit lang stand.

Van bij de start raakte een groep van vijf met Thomas Sprengers voorop. Tot 3'30" liepen ze uit, Thomas was virtueel leider op dat moment. Het peloton liet echter niet begaan en vrij snel werden de vluchters weer gegrepen. Een nieuwe groep met Edward Planckaert reed dan weg maar zij kregen amper 20 seconden. Er waren nog meer dan 70 kilometers te gaan, de vluchters werden gegrepen en het peloton brak even in drie stukken. Ontsnappingspogingen bleven mekaar opvolgen, onder meer Jonas Rickaert toonde zich, en uiteindelijk raakte toch weer een groepje weg. Vier man met daarbij opnieuw Edward Planckaert krijgt een voorsprong van maximaal 1'10" op het peloton. Uiteindelijk worden ook deze vluchters weer snel gegrepen. Bij het ingaan van de slotkilometer raakt Jasper Stuyven voorop en hij blijft de spurters voor.

Gisteren, in rit drie, bleef de vlucht van de dag vooruit tot de finish. De Nederlander Taco van der Hoorn won en Matej Mohoric nam de leiderstrui over van Stefan Küng, de winnaar van de tijdrit.

Milan Menten reed top 20 in de derde en vierde rit en in de stand is Jonas onze best geklasseerde op plaats 37, 1'11" na Matej Mohoric.


Edward Planckaert tot 2 keer toe in de aanval (foto ©Tim De Waele / Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners