/ Nieuwsarchief / Thomas Sprengers mee in de aanval

Thomas Sprengers mee in de aanval

Nieuwsbericht 13 augustus 2018 - Binckbank Tour (UWT)

Vandaag begon onze ploeg aan de BinckBanck Tour, rittenkoers van het niveau WorldTour. Thomas Sprengers reed zich in de kijker in de vlucht van de dag tijdens de openingsrit.

Met Edward Planckaert en Milan Menten hebben we twee man aan de start die mooie ereplaatsen pakten in recente wedstrijden van de Europe Tour. Piet Allegaert won hier vorig jaar al het Primus Strijdlustklassement en Aimé De Gendt en Jonas Rickaert zullen zich hier zeker willen tonen, net als Thomas. Dries Van Gestel tenslotte reed gisteren nog knap het EK met de Belgische nationale ploeg en vloog samen met wat andere renners met een chartervlucht vanuit Glasgow naar Nederland voor deze BinckBanck Tour.

De regen viel met bakken uit de lucht in de Nederlandse provincie Friesland tijdens de opengingsrit. Die ging over 177 kilometer van Heerenveen naar Bolsward. Zes renners kleurden de vlucht van de dag. Het peloton behield de controle en de laatste vier vluchters, daarbij nog steeds Thomas, werden gegrepen op 13 kilometer van het einde. Thomas sprokkelde onderweg 16 punten voor het Primus Strijdlustklassement en enkele bonificatieseconden. In het strijdlustklassement staat hij vierde, in het algemeen klassement negende op negen seconden van ritwinnaar en eerste leider, Fabio Jakobsen. Edward Planckaert zat vrij goed vooraan in de aanloop van de sprint maar raakte wat ingesloten en werd veertiende. Pech voor Milan Menten, hij raakte betrokken bij een massale valpartij bij het ingaan van de laatste kilometer. Dinsdag is er in Venray een tijdrit over 12,7 kilometer.


Ploegvoorstelling BinckBanck Tour 2018 (foto © Tim De Waele / Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners