/ Nieuwsarchief / Trainingsstage Calpe 2018: Walter Planckaert blikt vooruit

Trainingsstage Calpe 2018: Walter Planckaert blikt vooruit

Nieuwsbericht 9 januari 2018 - Teamnieuws

Vandaag en vooral morgen zullen onze renners en stafleden aankomen in hotel Gran Hotel Sol y Mar in het Spaanse Calpe - Alicante om er 10 dagen te trainen. Daarmee zitten we in de laatste rechte lijn richting wegseizoen 2018. We spraken vooraf al even kort met Walter Planckaert.

Ploegleiding en omkadering zullen liefst negentien renners opvolgen en begeleiden tijdens deze stage. Afwezig zijn onze pistiers Kenny De Ketele, Moreno De Pauw en neoprof Robbe Ghys, zij rijden de zesdaagse van Bremen. Goed nieuws alvast is dat al onze renners fit zijn, ook zij die vorig jaar met blessures aan de kant stonden. Amaury Capiot bijvoorbeeld, out na tot 2 maal toe knie-operaties, traint goed mee. Net als Benjamin Declercq, eind vorig jaar out door eveneens een knieblessure. Piet Allegaert liep in december tijdens een individuele trainingsstage in het zuiden een breukje op aan het kopje in de enkel maar ook hij heeft de trainingen hervat.

Walter blikt gretig vooruit naar een seizoen waar veel van verwacht wordt: "We kunnen eind januari al starten met een voor onze ploeg schitterend programma: voor het eerst zijn we erbij in de vier wedstrijden in Palma de Mallorca en starten naast de GP Marseillaise en Etoile de Bessèges ook voor het eerst in de vijfdaagse ronde van Valencia. Nadien volgen nog Murcia, Almeria, Tour of Oman en Ruta del Sol. Iedereen zal snel competitie in de benen hebben, altijd beter dan trainen!".

Amaury Capiot
Amaury Capiot tijdens de ploegstage in Calpe januari 2017 (foto © Tim De Waele)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners