/ Nieuwsarchief / Twee keer podium op 3: Van Hecke en Noppe

Twee keer podium op 3: Van Hecke en Noppe

Nieuwsbericht 27 augustus 2018 - Great War Remembrance Race (1.1, BEL), Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke (1.1, BEL) en Schaal Sels Merksem (1.1, BEL)

Drie wegkoersen op een rij, voorbij dagen, met twee maal een derde plaats als beste resultaat. Voor Preben Van Hecke was dat vrijdag in de Great War Remembrance Race en voor Christophe Noppe was dat zondag in de Schaal Sels.

Preben werd dus derde in de 1e editie van de Great War Remembrance Race, een nieuwe profkoers op initiatief van het organisatiecomité van Gent-Wevelgem en van Flanders Classics. Dit is een wedstrijd die ook geldt als herdenking van de Eerste Wereldoorlog, de renners reden langs monumenten en slagvelden van 14-18. Preben en Christophe Noppe waren mee in de goede ontsnapping. In de finale kon Preben nog aanpikken bij het duo Mihkel Raïm en Pawel Bernas. De Est Raïm was de snelste, Aimé De Gendt werd 20ste op 19 seconden.

Slechts een 7-tal profploegen bij de 23 ploegen aan de start zaterdag in Meulebeke voor de Omloop Mandel-Leie-Schelde. Opdracht van een paar van onze renners was om mee te zijn wanneer er een grotere ontsnapping zou tot stand komen. Het tempo lag van bij de start hoog en na 70 kilometer koers was alles nog samen, een kopgroep van drie was voordien gegrepen. Daarop raakte vier man weg, maximaal 1 minuut, maar met minder dan 20 kilometer te gaan was ook dat voorbij. Niemand raakte nog weg en Thomas Sprengers en Kevin Deltombe brachten Sasha Weemaes goed naar voren met het oog op de sprint. Positie 6 à 7 had Sasha, maar hij ging nogal breed tot in het gootje in een bocht, moest even in de remmen en verloor plaatsen. De overwinning ging naar Wouter Wippert (Roompot - Nederlandse Loterij).

Man in vorm Benjamin Declercq trok in de Schaal Sels zondag mee in de aanval met zes man, er waren toen nog 70 kilometers te gaan. Veel kregen de vluchters niet, het peloton bleef kilometerslang hangen op 20 tot 30 seconden van de vluchters. In de finale zette Benjamin alleen door, hij werd gegrepen op 12 kilometer van het einde. In de sprint pakte Wanty - Groupe Gobert één en twee met Timothy Dupont en stagiair Alfdan De Decker. Christophe Noppe werd derde.


Preben Van Hecke op het podium (Foto © Tim De Waele / Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners