/ Nieuwsarchief / Zes ploegen in strijd voor de overwinning en podiumplaatsen

Zes ploegen in strijd voor de overwinning en podiumplaatsen

Nieuwsbericht 16 november 2018 - Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent (BEL)

Drie dagen Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent 2018 staan voor drie verschillende leiders en drie ploegen in de nulronde, op de hielen gevolgd door drie ploegen op één ronde. Er is nog heel veel mogelijk zo, met zes ploegen die strijden voor de overwinning.

Bij de achtervolgers op één ronde vinden we ons duo in de Europese kam­pioenentrui, Kenny De Ketele en Robbe Ghys. Met 175 punten scoren zij sterk. Enkel het duo Keisse-Viviani, ook op één ronde, doet beter met 179 punten. De stand wordt momenteel aangevoerd door Jasper De Buyst en Tosh Van Der Sande, Kluge-Reinhardt en Havik-Stroetinga. De derde ploeg op één ronde is Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder staan met 159 punten op plaats zeven op 4 ronden. Jonas Rickaert met Stijn Steels staat op plaats 10 op 13 ronden.

Kenny en Robbe wonnen op dag één een dernyreeks en de scratch. Keisse-Viviani sloten die dag af als leiders maar op dag twee namen Kenny en Robbe de leiding over via winst in een ploegkoers. Met Eric Schoefs als gangmaker blijft Kenny de te koppen man in de dernywedstrijden en dat ondanks vier gebroken ribben, opgelopen bij een val tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Canada eind oktober. Ingetapet en pijn verbijtend rijdt hij deze zesdaagse met als doel de winst, heel straf!

In de chrononummers zijn Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder top: 2 keer winst in de baanronde, 3 keer in de 500 meter. Daarnaast wonnen ze een dernyreeks en een ploegkoers. Puur op punten zijn ze het vierde sterkste team. Jonas Rickaert en Stijn Steels tonen zich ook in de nevennummers, met winst in een supersprint en een puntenkoers. Er was ook een valpartij voor Jonas, gelukkig zonder veel erg.

Finale van de derny's met alle specialisten op het ovaal. Ketelke, gepiloteerd door Eric Schoefs, triomfeerde voor Keisse.


Kenny en Robbe - foto © Tim De Waele / Getty Images


Moreno en Lindsay - foto © Tim De Waele / Getty Images


Jonas met Stijn - foto © Tim De Waele / Getty Images

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners