/ Nieuwsarchief / Zware val Amaury Capiot - Baloise Belgium Tour 2018

Zware val Amaury Capiot - Baloise Belgium Tour 2018

Nieuwsbericht 24 mei 2018 - Baloise Belgium Tour (2.HC, BEL)

Zwaar verdict voor Amaury Capiot vandaag na een valpartij in rit twee van de Baloise Belgium Tour. Amaury werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar een heupbreuk, sleutelbeenbreuk en klaplong vastgesteld werden.

Aimé De Gendt was woensdag de sterke pion in de kopgroep van de dag en hij pakte de leiderstrui voor de strijdlust dankzij de punten in sprints onderweg. Uiteraard ging onze ploeg deze trui verdedigen, in de rit van donderdag was er een eerste tussenspurt na 22 kilometer en Aimé pakte de punten. Helaas gebeurde de val van Amaury in de aanloop naar die sprint. Dit komt echt hard aan voor Amaury en voor de ploeg, Amaury kende al zoveel pech in het recente verleden, iedere volger weet hoe hij gedurende heel 2017 moest opbouwen na dubbele knie-operaties. En met succes want dit voorjaar liet onze Limburger Amaury mooie resultaten optekenen, hij stond er terug en was ook ambitieus voor deze Baloise Belgium Tour. Wij wensen Amaury veel sterkte en courage, en al onze support voor de toekomst!

Woensdag in de sprint was er ook al een val voor Jonas Rickaert. Hij was de problemen eigenlijk al voorbij maar viel doordat zijn achterwiel nog net aangetikt werd. Jonas kon verder ondanks vele schaafwonden en kneuzingen.

In het Primus Strijdlustklassement blijft Aimé De Gendt dus leider. Hij heeft 36 punten, de dichtste belager 22. Christophe Noppe werd vandaag in de eindsprint op de Wandelaar in Knokke-Heist knap zevende. Greipel won de eerste twee ritten en is leider in het algemene klassement. Vrijdag volgt er een individuele tijdrit over 10,6 kilometer in Bornem.


Amaury Capiot tijdens de ploegvoorstelling voorafgaand aan de Baloise Belgium Tour

Aimé De Gendt na rit 2


Aimé De Gendt na rit 1

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners