/ Nieuwsarchief / Aanvallers Emiel Planckaert en Van Hecke, top 10 voor Capiot en Declercq

Aanvallers Emiel Planckaert en Van Hecke, top 10 voor Capiot en Declercq

Nieuwsbericht 17 February 2019 - Tour of Oman (2.HC OMA)

De Tour of Oman begon zaterdag, onze ploeg toonde zich dit weekend al volop, in de aanval met Emiel Planckaert zaterdag en Preben Van Hecke zondag, aan de finish met ereplaatsen voor Amaury Capiot (P9 rit 1) en Benjamin Declercq (P8 rit 2) en op het podium met Preben als meest aanvallende renner.

Alexander Kristoff won in de sprint de eerste rit, met Amaury dus op plaats negen. Emiel Planckaert zat in de vlucht van de dag, een groepje van vier, en werd met minder dan 20 kilometer te gaan gegrepen.

In de tweede rit was Preben de sterke man in een kopgroep van vier, en ook zij werden met minder dan 20 kilometer te gaan gegrepen. Wel klimwerk in deze rit, Preben pakte de punten en wachtte dan op zijn medevluchters voor het vervolg. De maximale voorsprong van de vier bedroeg 4'35". Lutsenko ging ervandoor op een korte pittige helling in de finale en won met drie seconden voorsprong. Benjamin Declercq hield knap stand in het eerste peloton en sprintte naar plaats acht. In de stand komt hij op plaats 20, in dezelfde tijd als de vierde en op 16 seconden van de leider, Alexander Kristoff. Preben mocht achteraf op het podium de gouden trui voor meest aanvallende renner afhalen, de "combative".


Preben Van Hecke in de gouden trui voor meest aanvallende renner (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners