/ Nieuwsarchief / Achtste plaats voor Kenneth Van Rooy

Achtste plaats voor Kenneth Van Rooy

Nieuwsbericht 30 June 2019 - BK Individuele Wegrit elite (Gent)

Tim Merlier kroonde zich in Gent tot Belgisch kampioen op de weg, in de sprint haalde hij het voor Timothy Dupont en Wout Van Aert. Kenneth Van Rooy werd achtste, Amaury Capiot eindigde net niet in de top 10.

Meteen na de start trok het peloton richting Zwalmstreek voor enkele passages over de klassieke kasseistroken: de Lange Munte, de Paddestraat en de Lippenhovestraat. We kregen meteen koers, inclusief valpartijen, lekken banden, aanvalspogingen en verbrokkeling. Gevolg: het eerste wedstrijduur ging aan 50 km/u gemiddeld! Na die passage ging het weer richting Gent voor nog zeven vlakke rondjes van vijftien kilometer. Een groepje van vier reed voorop: Jelle Wallays, Stan Dewulf, Dries De Bondt en Remco Evenepoel. Achter hen liep alles terug samen en onze mannen moesten mee aan het werk in het peloton. Onder meer Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert deden hun deel van het kopwerk. De koers zat lang op slot en vooraan trok sterke Evenepoel een paar keer stevig door waarna ze in de finale nog met drie overbleven. Pas in de slotronde werden de vluchters gegrepen de massasprint was niet meer te vermijden. Kenneth Van Rooy, de laatste weken goed op dreef en donderdag nog tweede in Oetingen, werd dus achtste. Amaury Capiot eindigde op plaats elf.

Geen Aaron Van Poucke, Moreno De Pauw, Kevin Deltombe en Benjamin Declercq aan de start voor dit BK. Kevin onderging zijn operatie aan het sleutelbeen en zal een 4-tal weken van de fiets moeten blijven en Benjamin liep een blessure op aan de hand en pols bij een val donderdag in Oetingen. Moreno De Pauw was met en Fabio Van den Bossche in Minsk voor de Europese Spelen, daarover later meer.

Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert
Matthias Van Gompel en Emiel Planckaert (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners