/ Nieuwsarchief / Alle registers open vanaf de Molenberg

Alle registers open vanaf de Molenberg

Nieuwsbericht 2 March 2019 - Omloop Het Nieuwsblad Elite (1.UWT, BEL)

Het Vlaamse wielervoorjaar 2019 is gestart, de openingsklassieker en Worldtour wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad zit erop en werd gewonnen door Zdenek Stybar. Met nog 42 kilometers te gaan barstte de koers los vanaf de Molenberg. Net geen top 30 voor onze dichtste finisher Benjamin Declerq, hij eindigde op 4'42" van de winnaar.

Edward Planckaert eindigde 36e op 5'54", Amaury Capiot en Thomas Sprengers eindigden in een peloton op 6'17" en Preben Van Hecke eindigde in een volgend peloton. Piet Allegaert werd kort voor de Molenberg opgehouden door valpartijen en Jordi Warlop raakte daarbij betrokken. Zonder erg, maar het peloton was op weg naar de Molenberg en het ging hard, terugkeren zat er niet meer in. Na die Molenberg, en op de Haaghoek en Leberg hadden we vooraan een groep met zowat alle favorieten en de meeste van onze renners volgden in een groep die tot op 100 meter kwam richting Berendries. Maar de gashendel stond vooraan open, we kregen spektakel met enkele nieuwigheden in het parcours zoals meteen na de Berendries de passage van de Elverenberg en Vossenholstraat op weg naar de Muur van Geraardsbergen. Alles lag op een lint, sterk uiteen en Benjamin en Edward waren onze eerste renners.

Nog even over de eerste 150 kilometer van de koers, die werden gekleurd door een kopgroep van vier die in twee schijfjes gevormd werd. Tussenin trachtte ook Preben aan te sluiten maar dat ging niet door.


Benjamin Declercq, Vossenholstraat Brakel (foto © Erik Van Breugel / cyclingmoments)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners