/ Nieuwsarchief / Bergprijs voor Edward Planckaert

Bergprijs voor Edward Planckaert

Nieuwsbericht 10 February 2019 - Etoile de Bessèges (2.1 FRA)

In de Franse rittenwedstrijd Ster van Bessèges stak Edward Planckaert de eindzege in het bergklassement op zak. Amaury Capiot toonde zich vrijdag in de aanval en hij begon zondag als zevende in de stand aan de afsluitende tijdrit. Jordi Warlop stond intussen tweede in het jongerenklassement en onze ploeg voerde drie dagen op rij het ploegenklassement aan. Maar dan kwam er nog die tijdrit van 10,7 kilometer met een stevige klim op het eind.

Rit twee begon dus met een groepje van vijf in de aanval met daarbij Amaury. Op weg naar de finale reageerde hij alert op een aanval van Jérôme Cousin waarna die twee nog vooruit bleven tot op 15 kilometer van de finish. Christophe Laporte won daarop de sprint en werd de nieuwe leider. Jordi Warlop eindigde net buiten de top 10, Piet Allegaert werd twintigste. Amaury nam de bergtrui over van Edward Planckaert maar die pakte de trui zaterdag weer terug. Die dag stond de zwaarste rit in lijn op het programma, met na de start meteen een beklimming van eerste categorie en voorbij halfweg nog ééntje van categorie twee. Onze mannen deden het perfect, Edward nam de eerste klim voor zijn rekening, Benjamin Declercq pakte als tweede en als eerste op de volgende klim punten weg voor de concurrentie en de bergprijs was binnen, knap werk! Heel wat aanvalspogingen na de klim en de afdaling, onder meer Piet Allegaert en Benjamin Declercq mengden zich aanhoudend in de debatten maar na 100 kilometers koers en de 2de klim van de dag was er nog steeds geen kopgroep gevomd. Met nog dik 45 kilometer te gaan lukte het dan toch, we kregen een kopgroep van zes zonder iemand van de ploeg. Balen voor onze mannen, maar ook dat is koers. Op 3,5 kilometer van de finish werden de vluchters gegrepen, Marc Sarreau won de sprint en Milan Menten werd zevende.

Zondag was er dan nog die tijdrit die voor onze ploeg het klassement danig overhoop zette. Christophe Laporte won de tijdrit en het eindklassement en Benjamin Declercq op plaats 36 werd nu onze eerste renner in het klassement.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners