/ Nieuwsarchief / De Ketele - Ghys pakken eindzege in de slotsprint

De Ketele - Ghys pakken eindzege in de slotsprint

Nieuwsbericht 18 November 2019 - Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben in het Kuipke de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op hun naam geschreven. Kenny staat daarmee vier keer op de erelijst, voor Robbe is het de eerste zege. Voor aanvang van de slotdag was er ook een warm eerbetoon voor Moreno De Pauw, die aan het eind van deze pistewinter afscheid neemt van de wielersport.

Kenny en Robbe hebben in de eindstand vijf puntjes meer dan Jaser De Buyst en Tosh Van der Sande. De strijd voor de eindzege ging door tot en met de laatste sprint. Een ultieme uitval voor een bonusronde van de Duitse wereldkampioenen ploegkoers Roger Kluge en Theo Reinhardt lukte niet en met de punten kwamen ze te kort. Het verschil tussen De Ketele/Ghys en De Buyst/Van der Sande bedroeg intussen amper één punt voor de laatste sprint. En die werd gewonnen door Kenny.

Fabio Van den Bossche, prof bij ons vanaf 1 januari 2020, werd aan de zijde van Marc Hester zevende in de eindstand. Lindsay De Vylder reed met Wim Stroetinga naar plaats negen. Moreno De Pauw reed hier zijn laatste Gentse zesdaagse uit zijn carrière. Hij startte samen met de Gerben Thijssen maar door de zware valpartij van die laatste moest er geschoven worden en werd Moreno gekoppeld aan Michele Scartezzini. Intussen gaat het gelukkig beter met Gerben. En baanrecordhouder Moreno, die scoorde op de slotdag nog eens in zijn specialiteit, de baanronde en de 500 meter. 
 


 


 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners