/ Nieuwsarchief / Declercq nestelt zich in top 20, Van Hecke blijft leider in combative klassement

Declercq nestelt zich in top 20, Van Hecke blijft leider in combative klassement

Nieuwsbericht 19 February 2019 - Tour of Oman (2.HC OMA)

Benjamin Declercq overleefde in het eerste peloton een mix van hellingen en waaiers in rit drie en enkele stevige heuvels in rit vier, waardoor hij in de stand van de Tour of Oman naar plaats 19 opschoof. Eveneens mee vooraan in rit vier was Milan Menten, hij werd negende, Benjamin sprintte naar plaats zes. Intussen staat Preben Van Hecke al drie dagen aan de leiding in het klassement voor de "most aggressive rider".

Preben was maandag aanstoker van de vlucht van de dag, meteen na de start zette hij aan. Tien man reed voorop, met Piet Allegaert erbij hadden we twee man in de kopgroep. Ons duo pakte de punten bergop en in de tussensprints, waardoor Preben zijn voorsprong in het "most aggressive rider" klassement verder uitbouwde. Benjamin eindigde de rit op plaats 21. Dinsdag hadden we niemand mee in de kopgroep van vijf, Ian Boswell pakt op vijf beklimmingen en één tussensprint het maximum van de punten en nadert Preben tot drie punten. Onze wegkapitein mocht zo voor de derde keer op rij naar het podium voor de gouden trui als meest aanvallende renner.

Alexey Lutsenko en Sonny Colbrelli zijn de ritwinnaars, Lutsenko blijft aan de leiding van het algemeen klassement en Benjamin staat 19de op 1'20". Woensdag is er de rit met aankomst op Jabal Al Akhdar, Green Mountain, normaal gezien valt hier de beslissing voor het eindklassement.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners