/ Nieuwsarchief / Dries Van Gestel nu ook top in de Ronde: 13de!

Dries Van Gestel nu ook top in de Ronde: 13de!

Nieuwsbericht 8 April 2019 - Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)

Wat een demonstratie! Omringd door de "big names" reed Dries Van Gestel de finale van de Ronde van Vlaanderen. In Oudenaarde bolde hij als dertiende over de meet. En voorafgaand aan die finale hadden we Kenneth Van Rooy in de vlucht van de dag, een groepje van vier.

De kopgroep kreeg snel vorm maar het peloton legde zich niet meteen neer bij die situatie, het duurde wel even vooraleer zij een behoorlijke voorsprong konden uitbouwen. Uiteindelijk lukte dat en de vier reden maximaal 8'15" voor het peloton uit. Op weg naar de Muur van Geraardbergen liep de voorsprong snel weer terug, en na 170 kilometers in de aanval werden Kenneth en zijn medevluchters gegrepen. Het peloton was uiteen gevallen maar op de Kanarieberg liep alles toch weer samen. Vooraan in het peloton zagen Edward Planckaert nog in de aanval maar de snelheid lag hoog en stilaan gingen we richting Kwaremont voor de tweede passage. Het peloton raakte meer uitgedund en na de Paterberg, op weg naar de Koppenberg, zaten Dries, Piet Allegaert en Thomas Sprengers nog goed vooraan. Vanaf dan ging het snel, drie vluchters werden gegrepen, de Italiaan Alberto Bettiol raakte alleen weg en Dries reed sterk in de groep met alle toppers daarachter. In de slotkilometers worstelde hij nog met krampen, het spurtje voor plaats drie was lastig en zo eindigde hij op plaats 13. Een prachtige uitslag en bevestiging van al het goeds dat we al zagen in Harelbeke en Wevelgem. En daarmee is Dries nog niet klaar, de volgende doelen zijn de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Dit was een formidabele Ronde van Vlaanderen voor onze ploeg, aldus onze sportbestuurder achteraf. Met Dries hadden we iemand die mee streed in de kop van de koers en fantastisch afsloot! Iedereen deed wat we gevraagd hadden, mee wat storen en de vlucht van Kennth beschermen, mee koers maken, ... kortom een geslaagde dag!! En nooit eerder (26 jaar!) eindigde een renner van onze (opleidings)ploeg in de top 15 van de Ronde van Vlaanderen.

Dries Van Gestel vooraan in de finale van de Ronde van Vlaanderen 2019
Dries Van Gestel vooraan in de finale van de Ronde van Vlaanderen 2019 (foto © Getty Images)

Kenneth Van Rooy in de vroege vlucht van de Ronde van Vlaanderen 2019
Kenneth Van Rooy in de vroege vlucht van de Ronde van Vlaanderen 2019 (foto © Getty Images)

Meer foto's.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners