/ Nieuwsarchief / Dries Van Gestel out na val in Tour of Britain

Dries Van Gestel out na val in Tour of Britain

Nieuwsbericht 10 September 2019 - OVO Energy Tour of Britain (2.HC)

Dries Van Gestel heeft zondag tijdens de tweede etappe in de OVO Energy Tour of Britain enkele zware blessures opgelopen aan de elleboog en pols na een valpartij. Maandag viel ook Benjamin Declercq maar hij zal dinsdag starten in rit vier. Christophe Noppe reed maandag heel de dag in de aanval.

De kopgroep van zes maandag was heel snel gevormd en pas kort voor de laatste kilometer werden de vluchters ingelopen. Net als in de openingsetappe was Dylan Groenewegen de snelste. Matteo Trentin won zondag en voert de stand aan.

Pech dus voor Dries, bij de valpartij is hij zwaar geraakt aan de elleboog en de pols. Er zit een barst in de bol van het spaakbeen en een barst in het scaphoid. De pols is ingespalkt. Daarbij komen nog heel wat schaafwonden. Zijn wegseizoen 2019 is zo goed als beëindigd hierdoor. Voor 2020 tekende hij bij Total ­ Direct Energie en zo komt ook zijn naam terecht bij die van de doorstromers vanuit onze ploeg.

Het lijstje renners die momenteel aan de kant staan wordt daarmee weer wat langer. Emiel Planckaert is nog out door een aanrijding op training bij de hervatting na het BK. Aaron Van Poucke en Milan Menten hadden polsblessures na een val, Kenneth Van Rooy onderging een operatie aan de knie en Kevin Deltombe is nog maar net terug in competitie na een lange revalidatie door een complexe sleutelbeenbreuk.


Dries Van Gestel (© Erik Van Breugel)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners