/ Nieuwsarchief / Ereplaatsen en derde in ploegenklassement

Ereplaatsen en derde in ploegenklassement

Nieuwsbericht 10 June 2019 - Skoda-Tour de Luxembourg (2.HC LUX)

Onze ploeg sloot de Skoda-Tour de Luxembourg af met een derde plaats in het ploegenklassement en een 5-tal ereplaatsen. Piet Allegaert was twee dagen leider in het jongerenklassement.

De proloog in de Ronde van Luxemburg is een traditional voor deze rittenwedstrijd van UCI categorie HC: 2,9 kilometer kort met een stevige helling erin. Nogal wat van onze renners kijken ernaar uit en Piet zorgde voor een knappe derde plaats en werd leider in het jongerenklassement. Benjamin Declercq was tiende maar kende pech met tijdsverlies als gevolg. Idem ook voor Robbe Ghys, hij was één van de snelsten op de vlakke aanloop. Edward Planckaert was veertiende en Thomas Sprengers zestiende. Christophe Laporte won de proloog en de eerste rit. Kenneth Van Rooy werd in die sprint knap vijfde.

Rit twee ging naar Pieter Weening. Benjamin was elfde, Piet veertiende en Kenneth zestiende. Aimé De Gendt pakte was bonificatieseconden onderweg en nam zo de leiding in het jongerenklassement over van Piet. Jesus Herrada won rit drie, de koninginnerit, en werd de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Spanjaard won daarop ook rit vier en stak de eindzege op zak. Benjamin werd in die rit met lastige slotklim negende. Hij werd daarmee zestiende in het eindklassement. Nog in de einstand: Kenneth Van Rooy (19), Thomas Sprengers (22), Piet Allegaert (26), Edward Planckaert (47) en Mathias Van Gompel (58).


Piet Allegaert 2 dagen leider in jongerenklassement.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners