/ Nieuwsarchief / Ereplaatsen voor Edward Planckaert en Milan Menten

Ereplaatsen voor Edward Planckaert en Milan Menten

Nieuwsbericht 18 March 2019 - Ronde van Drenthe (1.HC, NED) en Paris-Troyes (1.2, FRA)

Koersen in de Drentse hel van het noorden, met in deze periode van het jaar vrijwel altijd lage temperaturen, regen en wind, staat voor zware kost. En bij onze Zuiderse buren in Paris Troyes hadden ze dit jaar ook prijs. Het zorgde voor lastige koersen waarin onze ploeg twee ereplaatsen scoorde: Milan Menten spurtte naar plaats drie in Paris Troyes en Edward Planckaert werd zevende in de Ronde van Drenthe.

Met nog meer dan 50 kilometer te gaan reed een groep van 12 man voorop met een 45-tal seconden voorsprong op een eerste peloton. Edward Panckaert was mee. Bij de achtervolgers werd er veel geaarzeld zodat de voorsprong snel een stuk boven de minuut bleef en snel werd duidelijk dat de winnaar vooraan zat. De wedstrijd ging over bijna 218 kilometers en in de finale, voorbij de kaap van 200 kilometer, raakten Pim Ligthart en Robbert De Greef voorop. De Nederlanders pakten in die volgorde plaatsen 1 en 2, en Edward eindigde 40 seconden later mooi op plaats zeven.

Jeremy Cabot was de snelste van een sterk uitgedund peloton in Paris Troyes. Milan Menten werd knap derde in de sprint. De laatste van een groep vroege vluchters werd door het eerste peloton gegrepen op ongeveer 20 kilometer van de finish. In die achtervolging liet onder meer Thomas Sprengers zich gelden. Milan ging vol voor de overwinning door op een late uitval te reageren en van ver te sprint aan te gaan maar hij kwam net te laat.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners