/ Nieuwsarchief / Jordi Warlop 9e in gravelrit

Jordi Warlop 9e in gravelrit

Nieuwsbericht 26 July 2019 - Adriatica Ionica Race / Sulle Rotte della Serenissima (2.1 ITA)

In de Adriatica Ionica Race behaalde Jordi Warlop de negende plaats in de tweede rit. De renners kregen hier 23 kilometer gravelstroken voorgeschoteld. Na valpartijen verdwenen Aaron Van Poucke als Mathias Van Gompel uit de wedstrijd.

De Italiaanse rittenwedstrijd Adriatica Ionica Race begon met een criterium dat niet meetelt voor het algemeen klassement. De Duitser Phil Bauhaus was na bijna 70 kilometer aan 47 gemiddeld de snelste. Jordi eindigde op plaats elf.

De Colombiaan Alvaro Hodeg won donderdag de gravelrit voor Sénéchal en Gilbert, een volledig Deceuninck-Quick.Step podium dus. Het peloton brak in meerdere stukken en Jordi was mee in het eerste pakketje van 22. Thimo Willems kleurde mee de koers in de kopgroep van de dag en eindigde op plaats 25 op 1'28" van de winnaar. Aaron Verwilst en Thomas Sprengers eindigden in dezelfde tijd. Christophe Noppe zat in een volgende groep. Pech helaas voor Aaron van Poucke en Mathias van Gompel, beiden zijn out door een valpartij. Ze liepen veel schaafwonden op en Mathias moest naar het ziekenhuis voor drie hechtingen.

Vrijdag volgt de koninginnerit, hoogtemeters in de Dolomieten, met aan het slot een stuk van de beklimming naar Tre Cime di Lavaredo met stijgingspercentages tot 10%.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners