/ Nieuwsarchief / Kenny De Ketele en Moreno De Pauw: straf, sterk en slim

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw: straf, sterk en slim

Nieuwsbericht 6 February 2019 - Bilka 6 days Copenhagen (DEN, CL2)

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben dinsdagavond de Zesdaagse van Kopenhagen gewonnen. Straf gedaan, wanneer je bekijkt wat hieraan vooraf ging voor beide pistiers.

Kenny en Moreno begon als tweede in de stand aan de afsluitende ploegkoers. Het koppel met de Nederlander Yoeri Havik en de Deen Matias Malmberg pakte snel een ronde waardoor ons duo op plaats drie terecht kwam. Op punten winnen was niet meer nodig, Kenny en Moreno moesten een ronde pakken. Op weg naar de finale lukte dat, het peloton viel even wat stil, de favorieten beloerden elkaar en onze mannen wisten vrij snel een bonusronde te scoren. Met nog een 50-tal ronden te gaan speelden ze het dan sterk en slim. De Denen Oliver Wulff Frederiksen en Michael Morkov gingen op zoek naar een bonusronde en eindwinst maar Kenny en Moreno zetten zich voorop in het peloton en hielden de achterstand op de Denen onder controle. Alles liep terug samen, een laatste poging van Yoeri Havik pakte ook niet en de zege was binnen.

Straf gedaan wanneer je bekijkt wat hieraan vooraf ging voor beide pistiers. Kenny reed zijn eerste wedstrijd sinds hij begin januari zijn sleutelbeen brak in de Zesdaagse van Rotterdam. En Moreno werd kort voor deze zesdaagse, op 22 januari, vader van dochtertje Frederieke. Wat vroeger dan verwacht, zodat hij afhaakte voor de zesdaagse van Berlijn.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners