/ Nieuwsarchief / Kenny De Ketele en Robbe Ghys als leiders naar het slotweekend

Kenny De Ketele en Robbe Ghys als leiders naar het slotweekend

Nieuwsbericht 16 November 2019 - Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent 2019

Kenny De Ketele en Robbe Ghys trekken als leider het slotweekend in van de 79e Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent. En ze gaan ervoor, één stapje hoger dan in 2018! Vijf koppels komen nog in aanmerking voor de eindzege.

Kenny en Robbe totaliseren 197 punten en worden gevolgd door drie ploegen in dezelfde ronde: Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande (184 punten), Iljo Keisse/Mark Cavendish (172 punten) en de Duitsers Roger Kluge/Theo Reinhardt (121 punten). Op één ronde volgen Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (178 punten). Kenny en Robbe namen de leiding over van Kluge/Reinhardt op dag drie, donderdag.

Vrijdag stond de Memorial Patrick Sercu op het programma, een ploegkoers van één uur als hulde aan deze grote kampioen, de Keizer van 't Kuipke, dit jaar overleden. Patrick Sercu was de grootste baanwielrenner aller tijden en was sinds 1983 wedstrijdleider in Gent. Zoon Christophe Sercu vervult intussen die rol, naast zijn functie als teammanager van onze ploeg. De Memorial Patrick Sercu zal elk jaar op vrijdag gereden worden en krijgt een aparte erelijst. De editie 2019 werd op gang geschoten door kleindochter Camille. Kenny en Robbe gingen ervoor maar helaas moest de strijd op weg naar de finale even geneutraliseerd worden door gemorst bier op de piste. Uiteindelijk wonnen Keisse/Cavendish voor Kenny en Robbe en De Buyst/Van der Sande.


Foto © Getty Images

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners