/ Nieuwsarchief / Knalprestatie van Dries Van Gestel

Knalprestatie van Dries Van Gestel

Nieuwsbericht 2 April 2019 - Gent-Wevelgem in Flanders Fields (1.UWT BEL)

Gent-Wevelgem 2019 zal niet snel vergeten worden. Volop koers van bij de start, hoge snelheden, wind, tragiek, suspens, en temidden dit alles Dries Van Gestel die zich twee dagen na sterk presteren in de E3 BinckBank Classic Harelbeke opnieuw in de kijker rijdt.

Super snel ging het van bij de start, twee uur lang aan gemiddeldes die boven de 50 lagen. Met de toppen van het Heuvelland in zicht nestelde Dries zich goed vooraan in het peloton. Voorop lag een groep met heel wat kleppers van Jumbo-Visma en Trek-Segafrede, Sagan, Van der Poel enzovoort. Na de eerste passage over de heuvels volgden de plugstreets, de verharde stroken. Met nog 53 kilometer te gaan begon hier de pech van Dries in de vorm van twee keer lek in de volgende 10 kilometer. Het lukte hem om telkens terug te keren, en verderop zelfs even aan te vallen op de Banenberg en zeer goed mee te gaan bij de tweede passage over de Kemmel. Vanaf dan kon hij zich wat wegsteken in het peloton van net geen 40 man. Maar in Ieper, met nog 22 kilometer te gaan, kreeg Dries opnieuw een lekke band. Dries vocht terug, ging op een grote rotonde nog eens onderuit, zette toch weer door en op 17 kilometer van het einde zat hij weer netjes in de buik van de groep. Vooraan kregen we op dat moment een hergroepering waardoor nieuwe aanvalspogingen snel volgden. De groep ging een paar keer op kant, en dat was er voor Dries uiteindelijk te veel aan. De laatste 10 kilometer reed hij solo naar Wevelgem, goed voor een 36ste plaats op 1'38" van de winnaar, Alexander Kristoff.

Samengevat, drie lekke banden en een val, maar absoluut een knalprestatie van Dries Van Gestel, en net als in de E3 Harelbeke getoond wat hij in zijn mars heeft, in twee worldkoersen op rij!


 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners