/ Nieuwsarchief / Knap teamwerk en 4 keer top 10 voor Capiot

Knap teamwerk en 4 keer top 10 voor Capiot

Nieuwsbericht 25 August 2019 - PostNord Danmark Rundt - Tour of Denmark (2.HC DEN)

Knap teamwerk in de Ronde van Denemarken afgelopen week, waar Amaury Capiot opnieuw vier ereplaatsen toevoegde aan zijn palmares. Met dank aan de inzet van de ploegmaats uiteraard. Pech was er voor onze andere Limburger, Milan Menten.

Amaury pakte een 2e, 3e, 4e en 6e plaats in de ritten in lijn. Onderweg was er de inzet van Edward Planckaert, Sasha Weemaes en Aaron Verwilst, en Thomas Sprengers die de ideale springplank was voor Amaury in de eindsprints. Sterk was de finish in de rit van zaterdag, heel wat hellingen stonden op het menu en de laatste 700 meter naar de finish ging aan 6,6% omhoog. Amaury werd er tweede na Jasper De Buyst. Andere winnaars waren Tiesj Benoot in rit 1, Martin Toft Madsen in de tijdrit, Lasse Norman Hansen in rit 3 en nationaal kampioen Tim Merlier in de vlakke slotrit.

Pech was er voor Milan Menten die na een val in rit één huiswaarts keerde voor verder onderzoek aan de pols. Door de zwelling was nog niet alles duidelijk, Milan draagt een brace en trainde thuis al weer op de rollen.

Amaury Capiot
Foto: Getty Images

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners