/ Nieuwsarchief / Kort: Schaal Sels - baanwielrennen

Kort: Schaal Sels - baanwielrennen

Nieuwsbericht 25 August 2019 - Schaal Sels Merksem (1.1 BEL) - Japan Track Cup I & II (CL1 JAP)

In de ingekorte editie van de Schaal Sels te Merksem pakten we top 10 plaatsen met Christophe Noppe (8) en Benjamin Declercq (10). Intussen behaalden Kenny De Ketele en Robbe Ghys meerdere podiumplaatsen in de Japan Track Cup.

De Schaal Sels werd na protest van de renners over de veiligheid van het parcours ingekort tot 128 kilometers. Na de herstart kregen we een duo in de aanval: Tom van Asbroeck en Guillaume Bovin, beiden rijdend voor Israel Cycling Academy. Op ongeveer acht kilometer van de finish werden de vluchters gegrepen. Vooraan in het peloton had Mathias Van Gompel heel wat werk verricht. In de finale kregen we nog een kopgroep van vijf met daarbij Dries Van Gestel. De voorsprong was minimaal, het sterk uitgedunde peloton keerde terug en we kregen een sprint. Attilio Viviani was de snelste, Christophe Noppe werd achtste en Benjamin Declercq tiende.

Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn in Japan waar ze de Japan Track Cup I & II afwerkten, een wedstrijd van UCI categorie CL1. In de madison was ons duo goed voor zilver en brons. In het omnium voegde Kenny daar nog twee keer zilver aan toe.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners