/ Nieuwsarchief / Op Van Rooy na iedereen gehinderd door massale valpartij

Op Van Rooy na iedereen gehinderd door massale valpartij

Nieuwsbericht 31 January 2019 - Trofeo Ses Salines, Campos, Porreres, Felanitx (Coll de San Salvador) (1.1 ESP)

De eerste Europese wielerkoers van 2019 zit erop, op Mallorca was Kenneth Van Rooy onze dichtste finisher in de eerste van vier ééndagskoersen. Al onze andere renners werden gehinderd door een massale valpartij in de finale. Aaron Verwilst lag erbij en is gekwetst aan zijn scheenbeen maar zal normaal gezien zaterdag weer kunnen koersen.

De wedstrijd van vandaag, voluit de Trofeo Ses Salines, Campos, Porreres, Felanitx ging over 177 kilometer met onderweg vier beklimmingen en aankomst op de Puig de San Salvador, een klim van categorie twee. De overwinning ging naar Jesus Herrada. Kenneth Van Rooy eindigde 24ste op 1'53". Thomas Sprengers werd 27ste op 2'10". Verschillende renners moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis na een massale val op 19 kilometer van het einde. Voor ons was enkel Aaron Verwilst betrokken bij de val, hij is gekwetst aan het scheenbeen door een tandwiel van een andere fiets. Aaron was niet voorzien voor de wedstrijd van vrijdag en heeft dus een dagje rust. Normaal gezien kan hij daarna verder. Kevin Deltombe was niet gevallen maar hij kon niet meer verder doordat iemand in zijn achterwiel was gereden, vandaar zijn grote achterstand.

Morgen is er dag twee van de Challenge Mallorca, de Trofeo Andratx Lloseta. Wij starten met Christophe Noppe, Emiel Planckaert, Mathias Van Gompel, Aaron van Poucke, Kenneth Van Rooy, Sasha Weemaes en Thimo Willems.


Aaron Verwilst gekwetst aan het scheenbeen

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners