/ Nieuwsarchief / Programma eerste weken na ploegstage - operatie voor Kenny

Programma eerste weken na ploegstage - operatie voor Kenny

Nieuwsbericht 9 January 2019 - Teamnieuws - Wooning Zesdaagse Rotterdam

Vanaf morgen/donderdag start dus onze trainingsstage in het Spaanse Calpe. Intussen is ook het programma van onze wegrenners gekend voor de eerste weken na de stage. Enkel onze pistiers Moreno De Pauw en Kenny De Ketele zullen ontbreken in Calpe. Kenny werd dinsdagvoormiddag nog geopereerd nadat hij een sleutelbeenbreuk opliep bij een val in de Wooning Zesdaagse Rotterdam.

Donderdag in de vroege uurtjes vertrekt iedereen richting Calpe voor te trainen en voor een aantal extra-sportieve activiteiten zoals fotosessies, interviews en workshops. Het programma de eerste weken daarna ligt in dezelfde lijn als dat van 2018: starten met 4 koersdagen in de Challenge Ciclista Mallorca en in Frankrijk met GP la Marseillaise en Etoile de Bessèges. In Spanje volgt dan de Ronde van Valencia, Murcia, Almeria en Andalucia Ruta Ciclista Del Sol en intussen ook weer de Tour of Oman. Kortom, een goed uitgebalanceerd programma met voldoende mogelijkheden voor iedereen. Meer info over het programma vind je hier: https://www.sportvlaanderen-baloise.be/agenda.

Moreno De Pauw en Kenny De Ketele zullen er dus niet bij zijn in Calpe. De sleutelbeenbreuk die Kenny opliep bij zijn val op de voorlaatste dag van de Wooning Zesdaagse Rotterdam blijkt complexer te zijn dan verwacht. De operatie is goed gelukt maar de revalidatie gaat langer duren dan verwacht. Hoe dan ook Kenny doet er alles aan om klaar te geraken voor het WK baanwielrennen eind februari.

De Wooning Zesdaagse Rotterdam is intussen afgelopen met een overwinning van Niki Terpstra en Thomas Boudat. Robbe Ghys, na de val van Kenny gekoppeld aan de Pool Wojciech Pszczolarski werd vierde, en Moreno De Pauw met Pim Ligthart werden achtste.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners