/ Nieuwsarchief / Sleutelbeenbreuk en operatie voor Deltombe

Sleutelbeenbreuk en operatie voor Deltombe

Nieuwsbericht 17 February 2019 - Vuelta Ciclista a la Región de Murcia Costa Calida (1.1 ESP)

Pech voor Kevin Deltombe zaterdag in de laatste van twee ritten van de Ronde van Murcia toen hij een renner die voor hem weggleed niet meer kon ontwijken. Kevin dook over de vangrails de ravijn in en brak daarbij zijn sleutelbeen. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn, dat wel, maar het was toch vooral - in zijn eigen woorden - balen nu de moteur begon te draaien.

Kevin was goed uit de eerste rit gekomen waar hij samen met Thomas Sprengers in de eerste groep naar de finish reed, omringd door vooral worldtour renners. Kevin werd veertiende, Thomas negentiende. Zaterdag halfweg rit twee was er dan die val en zondagmiddag stond Kevin al weer terug in België. Normaal gezien volgt maandag de operatie, er zat op die plaats al een plaatje en dat gaat men moeten vervangen. Echt pech, Kevin is een derdejaarsprof die blijft progressie maken en vorig jaar regelmaat toonde van februari tot oktober. Voor dit voorjaar zag het er echt heel goed uit, hij keek uit naar april. Nu is het even afwachten hoe sterk zijn voorjaar verstoord zal zijn. Wij wensen hem spoedig herstel en goeie moed!

De Ronde van Murcia ging intussen uiteraard verder, Thomas eindigde ook in de tweede rit op plaats 19 en werd in de eindstand zo veertiende op 1'39" van de eindwinnaar en winnaar van rit twee, Luis Leon Sanchez. Winnaar van de eerste rit was Pello Bilbao.

Kevin Deltombe
Kevin Deltombe (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners