/ Nieuwsarchief / Sprengers eindwinnaar strijdlust, Declercq 17e in klassement

Sprengers eindwinnaar strijdlust, Declercq 17e in klassement

Nieuwsbericht 17 June 2019 - Baloise Belgium Tour (2.HC BEL)

Thomas Sprengers is het weekend van de Baloise Belgium Tour doorgekomen met de trui voor de strijdlust. Hij en Benjamin Declercq waren ook goed in de koninginnerit van zaterdag. Pech voor Sasha Weemaes in de sprint van de slotrit, hij kon vallende renners niet meer ontwijken en viel hard op de rug.

In de Ardennenrit van zaterdag was Benjamin Declercq mee in de groep van 22 die spurtte voor plaats vijf en hij werd 18de. Benjamin was nog voor de finale in de achtervolging gegaan op de vier leiders en nadat hij weer ingerekend werd bleef hij attent op de eerste rijen van het peloton rijden. Thomas deed dat ook maar op de laatste passage van de Roche aux Faucons moest hij passen, nadat hij kort voordien, gelanceerd door Benjapin, nog veel energie stak in een tussenspurt voor de strijdlust. De overwinning in Seraing ging naar Victor Campenaerts.

Bryan Coquard won de slotrit in Beringen, een biljartvlakke rit die eindigde in een massaspurt. Op ongeveer 350 meter van de finish was er helaas een zware valpartij in het spurtende peloton. Sasha, goed gepositioneerd met het oog op de sprint, kon vallende renners niet meer ontwijken en helemaal links in de rijrichtng viel hij hard in de nadars en vol op de rug. Sasha raakte nog vrij snel weer recht en reed de laatste meters uit maar achteraf was het afzien en pijn verbijten. Hoe dan ook, na onderzoek bleken er gelukkig geen breuken en normaal gezien zal hij komende zaterdag wel starten in de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Ook opgehouden door de valpartij was Amaury Capiot, hij eindigde op plaats 12.

De eindzege van deze Baloise Belgium Tour gaat naar Remco Evenepoel. Benjamin is op plaats 17 onze eerste renner. De strijdlust is dus voor Thomas, hij had de leiding in dit nevenklassement vanaf dag één. Spijtig van de rit naar Zottegem waar niemand mee vooraan zat maar al bij al toch een goede Baloise Belgium Tour 2019.

3 Reeksen foto's Baloise Belgium Tour 2019

Slotsprint met valpartij Sasha Weemaes
Helemaal rechts valt Sasha Weemaes in de nadars (foto © Erik Van Breugel)

Thomas Sprengers
Thomas Sprengers (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners