/ Nieuwsarchief / Strijden voor nevenklassementen en ereplaatsen

Strijden voor nevenklassementen en ereplaatsen

Nieuwsbericht 19 April 2019 - Presidential Cycling Tour of Turkey (2.UWT TUR)

Onze ploeg rijdt zich aardig in de kijker in de Tour of Turkey, we zijn daar na drie ritten halfweg en tonen ons elke dag. Met Lindsay De Vylder en Thimo Willems strijden we mee voor de nevenklassementen en Christophe Noppe is onze man voor de sprints en ereplaatsen. Ze doen dat super goed, en alle anderen hebben daar flink hun aandeel in!

De eerste twee ritten gingen naar Sam Bennett en Christophe eindigde achtereenvolgens achtste en twaalfde. Geen top 10 die laatste maar dit was een sterke prestatie op een zeer lastige finish, ferm bergop in de laatste drie kilometer op een kort stukje afdaling na. En dan kwam nog de sprint op het einde van rit drie, waar Christophe door de voltallige ploeg vooraan werd afgezet en mooi naar plaats vijf sprintte. Wie hem voorafgingen? Winnaar Jakobsen, gevolgd door Bennett, Cavendish en Ewan.

In de nevenklassementen was het na de eerste rit prijs voor Lindsay, mee in de vlucht van de dag en winst in de punten voor de bergtrui. Op dag twee deed Thimo Willems hem dat na, hier waren er twee beklimmingen die meetelden zodat Thimo de bergtrui over nam van Lindsay. Die laatste deed nog een gooi naar de witte trui voor de tussenspurten, klassement dat ze hier het "Beauties of Turkey" klassement noemen. De vroege vlucht was ingelopen en onze pistiers begonnen bijna drie kilometer voor de sprint aan een ware ploegentijdrit. Lindsay moest nog één renner laten voorgaan en kwam in de stand op gelijke hoogte van Feritcan Samli maar die staat beter geklasseerd. Eén dag later in rit drie was Lindsay weer mee in de vlucht van de dag, ondermeer om punten voor de bergtrui mee te pikken. Die trui bleef om de schouders van Thimo.


Onze ploeg in de Presidential Cycling Tour of Turkey (2.UWT TUR)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners