/ Nieuwsarchief / Thomas Sprengers sterk in de aanval, Dries Van Gestel met goede benen

Thomas Sprengers sterk in de aanval, Dries Van Gestel met goede benen

Nieuwsbericht 29 March 2019 - E3 BinckBank Classic Harelbeke (1.UWT BEL)

Prima dagje in E3 BinckBank Classic Harelbeke vandaag, Thomas Sprengers reed dik 150 kilometer in de aanval en eindigde in het peloton dat sprintte voor plaats 19 op 2'49" van winnaar Stybar. In hetzelfde peloton hadden we Dries Van Gestel sterk te rijden, hij werd 31ste.

Heerlijke lenteweer voor deze worldtour klassieker over 204 kilometer. Het duurde even maar na 26 kilometer kregen we een kopgroep van acht man met daarbij Thomas Sprengers. Tot vijf minuten liepen ze uit maar aan de Taaienberg ging de snelheidsmeter in het peloton omhoog en begon de voorsprong te slinken. Benjamin Declercq, terug in koers na ziekte, testte hier even de benen en reed even in de aanval met Danny van Poppel. Ter hoogte van de Stationsberg dunde de kopgroep wat uit en wist Bob Jungels vanuit het peloton naar de koplopers te rijden. Met nog 55 kilometer te gaan liep de voorsprong dan weer op tot boven de minuut. Volgde dan het drieluik Kappelberg, Paterberg en Kwaremont. De kopgroep vooraan brak, en Thomas werd na de Paterberg bijgehaald door een eerste groep vanuit het peloton. Op de Kwaremont haalde een groepje met Lampaert, Gilbert, Benoot en Keukeleire Thomas in en tot op 30 kilometer van de finish bleef hij in dit groepje. De groep naderde nog tot op minder dan 10 seconden van Sagan, Trentin, Naesen, Stybar en co. Bergop in de Karnemelkbeekstraat dan moest Thomas de groep laten gaan en zo kwam hij terecht in het achtervolgende peloton van ongeveer 40 man. Thomas eindigde 49ste.

In dat peloton zagen we in de finale een heel actieve Dries Van Gestel. De benen waren goed, hij reed attent op de eerste rijen en pakte in Harelbeke de 31ste plaats. De uitslag zegt jammer genoeg niet alles, klonk het achteraf bij Dries. De benen waren goed maar door plaatsing was ik net niet mee toen heb peloton brak.

Thomas Sprengers
Thomas Sprengers (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners