/ Nieuwsarchief / Van Hecke en van Poucke aanvallers, Sprengers onze 1e in de stand

Van Hecke en van Poucke aanvallers, Sprengers onze 1e in de stand

Nieuwsbericht 10 February 2019 - Volta a la Comunitat Valenciana (2.1 ESP)

In de Ronde van Valencia toonden Preben Van Hecke en Aaron van Poucke zich aanvallend en was Thomas Sprengers onze dichtste finisher in de lastige ritten en in de stand. De ritzeges gingen naar Greg Van Avermaet, Adam Yates en Dylan Groenewegen, en Ion Izagirre stak de eindzege op zak.

Preben Van Hecke trok vrijdag mee in de vlucht van de dag en reed zaterdag opnieuw aanvallend om extra punten mee te graaien voor de bergprijs, klassement waarin hij uiteindelijk derde eindigde met evenveel punten als de tweede. Vrijdag was Preben één van de sterkere pionnen in een kopgroep van 10. Op ongeveer 8 kilometer van de finish werden hij en de laatste medevluchters gegrepen. Er bleef dan nog één helling te gaan, iets voor de sterkere sprinters en Van Avermaet haalde het. In het eerste peloton hadden we Thomas Sprengers en Kevin Deltombe, Thomas eindigde op 11 seconden, Kevin op 48. Zaterdag in de koninginnerit kregen we een trio in de vlucht van de dag. De slotklim was nu op maat van de klimmers. Met de Worldtourploegen op kop ging het super hard, Yates haalde het voor Valverde, Thomas eindigde 28e op 1'13" en Kevin verderop op 1'39". Pech hier in de vorm van twee valpartijen voor Lindsay De Vylder maar gelukkig zonder veel erg. In de stand nam Ion Izagirre de leiding over van Boasson Hagen.

De slotrit naar Valencia was er één voor de sprinters. We kregen een kopgroep van vier met Aaron Van Poucke maar het peloton hield de voorsprong onder de minuut en rekende de vluchters in op 13 kilometer van de finish. Onze man voor de sprint, Christophe Noppe, werd in de slotkilometer uitgeschakeld door een val vrij vooraan in het peloton. Dylan Groenewegen won de rit, en Izagirre is eindwinnaar van deze Ronde van Valencia. Thomas is 32e in de eindstand, één plaats beter dan in 2018 maar toen was dat op meer dan vijf minuten en nu op 2'37" in deze lastige rittenwedstrijd.

Aaron van Poucke in de aanval
Aaron van Poucke in de aanval (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners