/ Nieuwsarchief / Vier dagen op rij aanvallend gekoerst

Vier dagen op rij aanvallend gekoerst

Nieuwsbericht 1 September 2019 - Druivenkoers Overijse, Kortemark, Omloop Mandel-Leie-Schelde en GP Scherens Leuven

Van woensdag tot en met zondag reden onze renners drie UCI koersen en een kermiskoers. Ze toonden zich aanvallend in de finales wat resulteerde in top 10 ereplaatsen voor Jordi Warlop, Amaury Capiot, Thimo Willems, Benjamin Declercq en twee maal Christophe Noppe. Piet Allegaert reed twee dagen in de vlucht van de dag.

Piet was woensdag mee in de vroege vlucht in de Druivenkoers te Overijse. Op weg naar de finale werden de vijf vluchters gegrepen en in de slotronde was er nog een aanval van Thomas Sprengers op de Schavei. Met één concurrent in het wiel had hij een kloofje maar de rest kwam zeer snel terug. Mee op de voorste rijen zat Benjamin Declercq die in de massaspurt nog knap zesde werd. De overwinning ging naar de Nederlander Arvid de Kleijn.

Zaterdag in de Omloop Mandel-Leie-Schelde te Meulebeke reed Piet opnieuw in de aanval. Christophe Noppe eindigde op plaats vijf in de massasprint. De Italiaan Niccolò Bonifazio won en dat deed zondag nog eens over in de Grote Prijs Poeske Scherens te Leuven. Zijn ploeg Team Total Direct Energie werkte twee dagen op rij met het oog op die sprints. Ook in Leuven werden vroege vluchters gegrepen. Met nog drie van de twaalf ronden te gaan toonde onze ploeg zich zeer aanvallend met Dries Van Gestel, Benjamin Declerq en Amaury Capiot. We maakten de koers mee hard en bij de laatste passage van de Wijnpers, 356m en een gemiddeld stijgingspercentage van 4.7%, trok Benjamin nog eens door voor Thomas Sprengers die zo met Aimé De Gendt weg raakte. De renners van Israel Cycling Academy en Cofidis werkten in de achtervolging en het duo werd nog ingerekend. Christophe Noppe eindigde vierde en Amaury Capiot zesde.

Vrijdag in de finale van Kortemark Koerse was Thimo Willems mee in een kopgroep van acht. Elias Van Breusseghem won licht afgescheiden voor Thimo. Voordien toonde Benjamin Declercq zich aanvallend.


Thomas Sprengers (foto © Erik Van Breugel)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners