/ Nieuwsarchief / Vijf man in top 30 op citadel Diest

Vijf man in top 30 op citadel Diest

Nieuwsbericht 23 June 2019 - Dwars door het Hageland (1.1 BEL)

Kenneth Vanbilsen was vrijdag na meer dan 200 kilometer de sterkste op de citadel van Diest. Onze ploeg had vier man mee in de grote kopgroep die vroeg in de wedstrijd vorm kreeg.

Dwars door het Hageland staat voor 203,8 kilometer met daarbij holle wegen, bospaden, grindwegen, kasseien en hellingen tussen startplaats Aarschot en aankomstplaats Diest. Na een aanloop van 33 kilometer brak het peloton al op de eerste van vijf passages op de citadel van Diest. Piet Allegaert, Edward Planckaert, Kenneth Van Rooy en Dries Van Gestel waren mee. Dik veertig renners reden vooraan en het achtervolgende peloton zat niet ver maar terugkeren is toch niet gelukt.

Tot aan de voorlaatste passage op de citadel werden aanvallers vooraan wel weer gegrepen maar dan reed een groep met de voornaamste favorieten vooraan weg: Jan-Willem van Schip, Niki Terpstra, Jasper Philipsen, Loïc Vliegen, Quinten Hermans, Tim Merlier, Lionel Taiminiaux en Kenneth Vanbilsen. Piet was mee maar moest aan het eind van de laatste passage op de onverharde strook Prinsenbos een gaatje laten. Edward was intussen lek gereden en Dries was eerder vooraan al weggevallen door een lekke band. In de laatste 10 kilometer ging Kenneth Vanbilsen er alleen vandoor en hij bleef vooruit tot de finish. Slechts 66 van de 135 renners reden de wedstrijd uit. Sport Vlaanderen - Baloise sloot de mooie wedstrijd af met vijf renners in de top 30: Kenneth 17e, Edward 23e, Piet 25e, Benjamin 26e en Dries 29e.


Piet Allegaert (foto © Erik Van Breugel)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners