/ Nieuwsarchief / Zelfs top 10 had mogelijk geweest

Zelfs top 10 had mogelijk geweest

Nieuwsbericht 4 March 2019 - Kuurne - Brussel - Kuurne (1.HC, BEL)

Onze ploegleiders waren positief na afloop van het Vlaamse openingsweekend op de weg. Beide wedstrijden waren opnieuw een leerschool voor onze jonge renners die helemaal niet weggereden werden en dat biedt perspectief naar de komende weken toe. In Kuurne sloten we af met een negentiende plaats voor Milan Menten die enkel door een inschattingsfout niet tot spurten kwam. Jammer want daar had zelfs top tien mogelijk geweest, stelde sportdirecteur Hans De Clercq achteraf.

Milan hield samen met Piet Allegaert en Aaron Verwilst knap stand in het eerste peloton achter de vijf waaruit Jungels vertrok voor zijn straffe solo. Piet werd 24ste en Aaron, die goed vooraan de Oude Kwaremont opdraaide, werd 50ste. Christophe Noppe deed wat in zijn mogelijkheden lag, amper 3 weken na de val waarbij hij zijn pink brak en pech voor Thimo Willems die ziek werd.

Over het hele weekend kunnen we positief zijn, aldus Hans De Clercq. We moeten nog meer vooraan koersen, en wat meer geconcentreerd, dat wel. Maar iedereen deed zijn best en wanneer je bijvoorbeeld de uitslag van zaterdag bekijkt met Benjamin Declercq, Edward Planckaert en Amaury Capiot, en begint te vergelijken met andere ploegen dan zijn we zeker niet weggereden. En zo ook Thomas Sprengers, geen typische kasseicoureur maar goed op zijn niveau hier. Dat biedt allemaal perspectief voor de komende weken, in de koersen die er nu aankomen - denk aan Le Samyn, Rucphen, Lillers, Drenthe, Nokere, Bredene Koksijde enzovoort - daar moeten we tot mooie dingen in staat zijn.


Milan Menten in het peloton (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners