NIEUWS

Bewogen weekend bij Sport Vlaanderen - Baloise

Teamnieuws - Paris-Chauny (1.1 FRA) - Piste GP Favorit Brno (clas 1)
28 september 2020

Door een ongeval met vluchtmisdrijf zaterdagnamiddag komt er helaas een einde aan het wegseizoen 2020 voor Edward Planckaert. Onze vierdejaars prof onderging meteen een operatie aan de pezen van de rechtervoet. Intussen werd er gekoerst op de weg in Paris - Chauny en op de piste in het het Tsjechische Brno.

Edward was zaterdagnamiddag aan het trainen op het parcours van Gent-Wevelgem toen hij werd aangereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar werd vrij snel gevonden. Edward werd gehospitaliseerd en onderging een onderging meteen een operatie aan de pezen van de rechtervoet. Voor de Binck Bank Tour die dinsdag van start gaat werd neoprof Gilles De Wilde opgeroepen als vervangen.

Zondag verschenen we met zeven man aan de start in Frankrijk, Paris-Chauny, wedstrijd van categorie UCI 1.1. Een kopgroep met daarbij een sterke Jan-Willem van Schip werd pas ingelopen op 2,5 kilometer van de finish en Nacer Bouhanni won er de sprint. Net na Arnaud Démare werd Thomas Sprengers zesda, Aaron Van Poucke werd tiende en Kevin Deltombe zestiende. Onze pistiers Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Kenny De Ketele reden voor het eerst sinds maart weer een pistewedstrijd. In het Tsjechische Brno won Lindsay samen met Jules Hesters de ploegkoers, een wedstrijd met 22 teams aan de start. Eén dag later eindigde Lindsay op plaats twee in het omnium, hier stonden liefst 52 renners aan de start.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2021
 
Onze partners