/ Nieuwsarchief / Chique derde plaats in de eindstand voor Amaury Capiot

Chique derde plaats in de eindstand voor Amaury Capiot

Nieuwsbericht 19 August 2020 - VOO - Tour de Wallonie (2.Pro BEL)

De Tour de Wallonie 2020 zit erop, we kregen vier dagen stelselmatig opgebouwde spanning met aan het slot een fantastische derde plaats voor Amaury Capiot in de eindstand! Dikke chapeau aan Amaury en heel de ploeg! In de slotrit, koninginnerit, hield Amaury stand tussen kleppers als Gilbert, Van Avermaet, Naesen, Trentin, Stybar, Vliegen en Démare en werd hij knap zesde.

Ik zal er alles aan doen om het er goed vanaf te brengen, stelde Amaury nog kort voor de start van die rit die hij aanving als tweede in de stand. Maar hij heeft ervoor gestreden, en met de bonificatieseconde in rit twee, de terecht kwijtgescholden tijdstraf na diezelfde rit, en één seconde boni in het begin van de slotrit komt hij uit op op het podium als derde op 25 seconden van eindwinnaar Démare. In het ploegenklassement eindigt Sport Vlaanderen - Baloise op plaats vier van 22, waaronder 7 Worldtour ploegen. Daarmee kunnen we terugblikken op een super geslaagde vierdaagse.

Al in rit één toonden onze renners zich, Caleb Ewan won en Edward Planckaert reed een tijdje in de aanval en stak de prix de la combativité oftewel strijdlust op zak. In rit twee op weg naar Waver passeerde het peloton met nog 10 kilometer te gaan op de Herstraat in Overijse, een kasseihelling uit de finale van de Brabantse Pijl. Met Philippe Gilbert op kop ging het hard, enkel Loic Vliegen, Zdenek Stybar en Amaury hielden stand. Een mooie actie, de vier bleven voorop tot ongeveer 6 kilometer van de finish, Team CCC dichtte de kloof en Amaury scoorde een bonificatieseconde. Arnaud Démare won de sprint en Edward Planckaert werd tiende terwijl Gilbert en Stybar een tijdstraf kregen voor hun demarrage op de stoep van de Hertstraat. Amaury kreeg die straf eerst ook maar dat werd later gelukkig en terecht gecorrigeerd, hij reed op geen enkel moment op de stoep.

In Visé won Sam Bennett rit drie. Amaury werd knap vijfde en schoof in de stand op naar plaats twee, en onze andere Limburger, Milan Menten, toonde zich op terrein dat hij door en door kent door op weg naar de finale een 25-tal kilometer in de spits te rijden. En dan volgde dus een zeer sterke zesde plaats in Erezée, waar Démare Gilbert en Van Avermaet vloerde en eindwinnaar werd. Iedereen verwachtte dat het het algemeen klassement nog grondig zou wijzigen na deze rit, super lastig met op 9 kilometer van het einde nog de Côte de Beffe en een oplopende finish. Maar net als Démare hield Amaury stand en zorgde hij voor een chique slot.


Amaury Capiot in rit 2 Tour de Wallonie 2020 (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners