/ Nieuwsarchief / Collectief sterk en klaar voor het vervolg

Collectief sterk en klaar voor het vervolg

Nieuwsbericht 13 August 2020 - Tour de L’Ain (2.1 FRA) en Czech Tour (2.1 CZE)

Onze renners toonden zich collectief sterk en competitief in de Czech Tour en de Tour de l'Ain. Met die prestaties is het uitkijken naar hun prestaties zaterdag op de gravelwegen in Dwars door het Hageland en vanaf zondag in vier dagen Tour de Wallonie. Beide wedstrijden brengen een sterk deelnemersveld aan de start.

De Czech Tour startte met een ploegentijdrit over 18,1 lastige kilometers. Sport Vlaanderen - Baloise eindigde op plaats 10 van 21, net geen minuut na de winnaars van Mitchelton-Scott, in een gemiddelde van 52,212km/uur. Amaury Capiot werd vrijdag 7e in de massasprint. We hadden 4 man in de top 15. Zaterdag was Thimo Willems mee in de vroege vlucht en onderweg sprokkelde hij aardig wat punten voor de bergprijs, goed voor de tweede plaats in de eindstand van dat nevenklassement. Thimo werd ingelopen maar reed lange tijd solo voorop. In de lastige finale pakten Kenneth Van Rooy (4e) en Amaury Capiot (5e) top 10. In de slotrit trok Cedric Beullens mee met een vroege vlucht. En in de finale hadden we vooraan een kopgroep van 25 met onze youngster Fabio Van Den Bossche, Kenneth Van Rooy, Jordi Warlop en Milan Menten. Fabio werd hier knap tiende en werd onze eerste renner in de eindstand, 17e op 1'17" van de eindwinnaar, Damien Howson. De ploeg werd knap derde in het ploegenklassement en Fabio was vierde in het jongerenklassement.

Een heel ander verhaal schreven we in de Tour de l'Ain, een driedaagse voor de klimmers, met op de slotdag een rit uit de Ronde van Frankrijk later dit jaar, en met daarom Tour kleppers uit 12 worldtour ploegen aan de start. Maar in de eerste rit, nog niet met de categorie 1 beklimmingen, deden onze renners het prima. De lastige finale ging over een helling van 800 meter aan 7% op 3 kilometer van het einde. Het peloton ging op een lint ging met een aantal van onze renners zeer goed vooraan. Pas dicht aan de finish, toen Tom Dumoulin stevig doortrok, moesten Edward Planckaert en Aaron Van Poucke passen, toch goed voor een mooie 12e (Edward) en 19e (Aaron) plaats in dezelfde tijd als de winnaar. Verderop eindigden Kevin Deltombe en Thomas Sprengers eveneens in dezelfde tijd. In de twee bergritten nadien was Thomas onze dichtste finisher.

Edward Planckaert
Foto © Getty Images

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners