/ Nieuwsarchief / Deltombe en Capiot in Spanje

Deltombe en Capiot in Spanje

Nieuwsbericht 17 February 2020 - Vuelta Ciclista a la Región de Murcia (2.1 ESP) & Clasica de Almeria (1.Pro ESP)

Kevin Deltombe was afgelopen weekend onze beste vertegenwoordiger in de tweedaagse Ronde van Murcia. En zondag in de Clasica de Almeria sprintte Amaury Capiot naar plaats zes.

In Murcia was Xandro Meurisse vrijdag de snelste in een finish bergop. Daarmee legde hij de basis voor zijn eindzege in deze ronde. Tien vroege vluchters hadden vrijdag een voorsprong van meer dan een kwartier. Kevin reed de lastige laatste kilometer vlot vooraan in het peloton en eindigde 14de, net voor Valverde. Zaterdag was Kevin 17de en in de eindstand werd hij 24ste. Een opsteker toch voor Kevin na een moeilijk 2019 door een sleutelbeenbreuk en de complicaties daarna. Maar het komt goed, in het tussenseizoen bleek al progressie bij testen en de conditie gaat intussen in stijgende lijn.

Zondag reden we met vrijwel dezelfde renners de Clasica de Almeria, een wedstrijd van UCI niveau ProSeries. Het klimwerk zit hier vooral in het begin, nadien gaat het over een vlak parcours richting finish. Een koers voor de sprinters dus die de volgende top drie kreeg: Ackermann, Kristoff, Viviani. Amaury Capiot werd mooi zesde en Edward Planckaert haalde net geen top tien.

Kevin Deltombe
Rit 2 Murcia, Kevin Deltombe (foto © Getty Images)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners