/ Nieuwsarchief / Druivenkoers, Brussels Cycling Classic en Hongarije: vooruitblik en selecties

Druivenkoers, Brussels Cycling Classic en Hongarije: vooruitblik en selecties

Nieuwsbericht 27 August 2020 - Teamnieuws

Dit weekend weer volop koers voor onze renners, en dat is welkom na negen koersloze dagen. We zijn erbij in België met de Druivenkoers Overijse en de Brussels Cycling Classic, en in Hongarije voor hun vijfdaagse nationale ronde. Zeventien van onze renners komen in actie.

In de Tour de Hongrie wacht de renners vanaf zaterdag vijf ritten in lijn. De openingsrit en vooral de slotrit zijn lastig, de ronde eindigt met een bijna 18 kilometer lange klim. Bij de deelnemers 5 UCI World Teams, 8 UCI Pro Teams, 6 UCI Continental Teams en een nationale ploeg voor Hongarije. Tussen al het Tour de France nieuws door komt er dagelijks een samenvatting op Eurosport 1.

Op zaterdag is er de Druivenkoers, een wedstrijd over 192 kilometer met start en finish in Overijse. De wedstrijd speelt zich af in de regio Overijse, de golvende Druivenstreek ten zuiden van Brussel. De finale bestaat uit 5 slotronden die grotendeels over grondgebied Overijse lopen. In elke ronde zijn de beklimmingen van Schavei, Ijskelderlaan, Smeysberg (Huldenberg) en de Bollestraat opgenomen. Met in totaal 34 hellingen beschikt het parcours over alle facetten om er een mooie en zware wedstrijd van te maken. De Druivenkoers kan op een mooi deelnemersveld rekenen met 6 UCI World Teams, 10 UCI Pro Teams en 4 UCI Continental Teams. De Druivenkoers kan bekeken worden op sporza.be livestream en er is een samenvatting zondag op TV één.

Zondag volgt dan de Brussels Cycling Classic, de opvolger van Parijs-Brussel, een historische najaarsklassieker. Het parcours ziet er veelbelovend uit met de start aan het Jubelpark en de aankomst aan het Atomium en met enkele kuitenbijters rond Brussel. Hier komen aan de start 8 UCI World Teams, 10 UCI Pro Teams en 2 UCI Continental Teams. De Druivenkoers kan eveneens bekeken worden op sporza.be livestream en op TV.


Foto © Stijn Audooren / linearecta.be

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners