/ Nieuwsarchief / Edward Planckaert tiende in eindstand

Edward Planckaert tiende in eindstand

Nieuwsbericht 9 February 2020 - Etoile de Bessèges (2.1 FRA)

Edward Planckaert begon als derde in de stand aan het slotweekend van de Ster van Bessèges, maar de koninginnerit en een tijdrit stonden nog op het programma. Zaterdag zakte Edward terug naar plaats zes en zondag kon hij net een verdiende top tien plaats in de eindstand veilig stellen! Nog voor het weekend reed Robbe Ghys twee dagen op rij in de vroege vlucht.

Robbe hield er vrijdag bijna een top drie plaats aan over, ze bleven vooraan met drie over en begonnen aan de slotsprint met het peloton in de nek. Dries De Bondt won, Georg Zimmerman werd tweede en Robbe werd enkele meters voor zijn finish gepasseerd door de eerste zes van het spurtende peloton. Negende dus, maar toch dikke chapeau voor onze pistier in volle voorbereiding op WK baanwielrennen. Kenneth Van Rooy werd in die rit dertiende.

Pech was er voor Thimo Willems, onze tweedejaarsprof kwam in die derde rit ten val in een afdaling na 40 kilometer koers en werd met een sleutelbeenbreuk en veel schaafwonden afgevoerd naar het ziekenhuis van Aisle. In de eerste rit was ook al Jordi Warlop uitgevallen.

Intussen hadden we in het algemeen klassement drie dagen lang Edward Planckaert op plaats drie. In de koninginnerit van zaterdag eindigde Eward op plaats 26 en zondag wist hij met twee seconden een verdiende top 10 plaats in de eindstand veilig te stellen.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners