/ Nieuwsarchief / Ereplaatsen voor Capiot

Ereplaatsen voor Capiot

Nieuwsbericht 1 September 2020 - Druivenkoers Overijse (1.1 BEL) en Brussels Cycling Classic (1.Pro BEL)

Amaury Capiot zorgde afgelopen weekend voor de ereplaatsen in de Druivenkoers te Overijse en de Brussels Cycling Classic. Dat was ook het doel en de ploeg moest er vooral zaterdag hard voor werken. Zondag hadden we Cedric Beullens mee in de kopgroep van de dag, ze waren met zes en reden 178 van de 203 kilometers voorop.

Op weg naar de finale in de Druivenkoers konden een 5-tal renners aansluiten bij de kopgroep van zeven die al vroeg in de wedstrijd vorm kreeg. Er waren op dat moment nog drie van de 5 slotronden te gaan, met in elke ronde de beklimmingen van de Schavei, Smeysberg (Huldenberg) en de Bollestraat. Onze ploeg had niemand mee vooraan en moest aan het werk in het peloton, samen met de mannen van UAE-Emirates die voor Jasper Philipsen reden. Florian Sénéchal en Dries De Bondt bleven voorop, alle andere renners werden nog voor de laatste beklimming van de Schavei gegrepen. Sénéchal won voor De Bondt en Mathieu van der Poel won de sprint voor plaat drie. Amaury eindigde op plaats zeven.

In de Brussels Cycling Classic kregen we snel na de start de vlucht van de dag met Cedric Beullens erbij. Met nog 20 kilometer te gaan werd Cedric weer ingelopen door het peloton. Eén mannetje van de kopgroep bleef nog langer vooraan. Sprinten dus in Brussel, Tim Merlier haalde het voor Davide Ballerini en Nacer Bouhanni en Amaury werd negende.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners